Ceresstraat 15 G 4811 CA Breda

€ 55.000 /jr

Omschrijving

KENMERKEN

Omgevingsfactoren
Bierbrouwerij “De Drie Hoefijzers” is één van de meest kenmerkende panden in Breda met een rijke historie. In dit monument was een belangrijke brouwerij van Nederland gevestigd. De oorspronkelijke brouwerij werd in 1538 opgericht en genoemd naar de tegenover gelegen smidse “De Drie Hoefijzers”.

In de loop der eeuwen is het pand in andere handen overgegaan maar behield het zijn ‘brouwhuis-functie’. In 1887 werd op de locatie een volledig nieuwe brouwerij gerealiseerd. Hier werd onder andere het bekende bier ‘Oranjeboom’ en ‘Skol’ gebrouwen. Door overnames en een verschuiving van de productie bleek het pand niet meer rendabel en werd het gesloten.

Het pand biedt als industrieel erfgoed fantastische mogelijkheden voor een nieuwe binnenstedelijke ontwikkeling. De eigenaar heeft het initiatief genomen om het Brouwhuis te herbestemmen en restaureren zodat het pand in oude glorie wordt hersteld waarbij wonen, werken en recreëren samen komen. In het Brouwhuis kunnen grootschalige en kleinschalige bedrijven op een eigentijdse en flexibele manier invulling geven aan hun nieuwe werkomgeving.

Daarnaast biedt “Het Brouwhuis” iedere ondernemer de mogelijkheid om een onderscheidende huisvesting te hebben die het visitekaartje kan zijn voor het bedrijf. Het gebouw kan naar wens van een huurder worden afgebouwd met de voorzieningen van de huidige tijd.

LOCATIE

Bereikbaarheid
Via de noordelijke rondweg is de A16 (Rotterdam/Breda/Antwerpen) maar ook de A27 (Utrecht/Antwerpen) binnen enkele autominuten te bereiken.

Op loopafstand is het centraal station van Breda gelegen met diverse bus- en treinaansluitingen alsmede het historische centrum.

Parkeren
Achter het gebouw is een parkeergarage gelegen die eigendom is van een woningbouwvereniging. In dit gebouw is het mogelijk een aantal parkeerplaatsen te huren. Daarnaast is er in de buurt voldoende parkeergelegenheid (betaald).

OBJECTGEGEVENS

Indeling
Vanwege verhuizing komt een zeer bijzondere kantoorruimte beschikbaar op de bovenste verdiepingen van dit complex. De kantoorruimtes zijn gelegen op de zesde en zevende verdieping en geven een uniek uitzicht over Breda. De topverdieping is uitgebreid met een glazen opbouw met een groot dakterras. Dit kantoor is wellicht het meest bijzondere kantoor van Breda waarvoor een huurder wordt gezocht die affiniteit heeft met industrieel erfgoed.

Het gebouw is geheel verhuurd aan een aantal gerenommeerde bedrijven en op de eerste verdiepingen van het gebouw is het fraaie horeca-concept Bears and Barrels gelegen.

De kantoorruimte heeft een oppervlakte van totaal ca. 353 m2 en een dakterras van ca. 57 m2.

Entree op de begane grond. Middels een trap en een monumentale lift zijn de verdiepingen bereikbaar. Entree op de zesde verdieping; grote open kantoorkamer; twee spreekkamers, pantry en twee toiletgroepen met twee toiletten; middels een trap vanuit de kantoorruimte is de zevende verdieping bereikbaar. De zevende verdieping bestaat uit een grote open kantoorruimte met een pantry, de verdieping is uitgebouwd met volledig glazen opbouw; toegang tot een fraai dakterras met houten vlonders.

Opleveringsniveau
De kantoorruimtes in het Brouwhuis zijn afgebouwd met moderne voorzieningen waarbij het karakteristieke van de brouwerijfabriek is gerespecteerd. In de kantoorruimte staat nog een machine die gebruikt werd bij het brouwproces. Het gebouw is enkele jaren geleden op het hoogst denkbare niveau opgeleverd waarbij gebruik wordt gemaakt van state-of-the-art techniek. Denk hierbij aan prachtig vlak stucwerk, hoogwaardige acoustische plafondafwerking, fraaie lichtarmaturen, luxe toiletgroepen, energiezuinige klimaatinstallatie met een gebalanceerde ventilatie met WTW (warmte-terugwinning) luchtbehandeling, elektrische installatie, optimale geluids- en warmte-isolatie, isolerende dubbele beglazing en daklichten, brandalarm, deuren met driepuntssluiting en inbraakwerende sloten en een inbraak beveiligingsinstallatie. In overleg met zittende huurder zijn eventueel een aantal zaken over te nemen.

HUURGEGEVENS

Huurprijs
De huurprijs bedraagt € 55.000,-- per jaar, te vermeerderen met BTW.

Servicekosten
De servicekosten bedragen € 580,-- per maand onder meer ten behoeve van de navolgende zaken:
- gering onderhoud van de liftinstallatie en het electraverbruik;
- glasbewassing;
- schoonmaak algemene ruimtes;
- kosten samenhangend met de verlichting in het trappenhuis;
- gering en dagelijks onderhoud van installaties ten behoeve van algemeen gebruik;
- gebruiks- en onderhoudskosten van de beveiligingsinstallatie
- administratiekosten ad. 5% over de hierboven genoemde leveringen en diensten.

Huurtermijn
5 jaren en 5 verlengingsjaren.

Aanvaarding
Het gehuurde kan op korte termijn worden aanvaard.

Indexering
Jaarlijkse indexering op de gebruikelijke wijze per ingangsdatum huurovereenkomst, voor het eerst 1 jaar na ingangsdatum van de huurovereenkomst, op basis van de wijziging van het prijsindexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI) reeks huishoudens totaal (2015 = 100), zoals gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Zekerheidsstelling
Bankgarantie ter grootte van drie maanden huur + eventuele servicekosten inclusief BTW.

BTW
Er wordt voor BTW geopteerd.

Overige bepalingen
De huurovereenkomst wordt opgemaakt op basis van het meest recente standaard ROZ-model en de daarbij behorende Algemene Bepalingen.

Deze informatieverstrekking is geheel vrijblijvend. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. De informatie wordt verstrekt zonder enige verantwoordelijkheid voor eventuele onvolledigheden en/of onjuistheden.

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
€ 55.000 per jaar
Servicekosten
€ 580 per maand
Aangeboden sinds
5 weken
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1922

Oppervlakten

Oppervlakte
353 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
2 bouwlagen
Voorzieningen
Liften, toilet, pantry, verwarming en kamerindeling

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern en stationslocatie
Bereikbaarheid
NS Intercitystation op minder dan 500 m en snelwegafrit op 1500 m tot 2000 m

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Ceresstraat 15 G

€ 55.000 /jr