Sophiastraat 40 - 40a 4811 EM Breda

€ 3.200 /mnd

Omschrijving

ALGEMEEN
Dit prachtige woon/werk herenhuis is uitstekend gelegen binnen de singels en het centraal stationsgebied. Het Valkenberg park draagt bij aan de aangename ligging in een groene omgeving en vormt de verbinding met het station en hart centrum.
In de omgeving zijn overwegend (zakelijke) dienstverleners in karakteristieke kantoor-/woonobjecten gevestigd waaronder advocatuur, notarissen, huisartsen en de financiële dienstensector.

Dit gemeentelijk monumentale herenhuis met royale tuin is compleet gerestaureerd, op een hoek gelegen voorzien van tuin met achterom voor fietsen.

Het is als geheel, dan wel in delen te huur. Zo zijn de begane grond en 1e verdieping ingericht als kantoren en de 1e verdieping als appartement.

BEREIKBAARHEID
De bereikbaarheid is goed, de hoofdverkeerswegen liggen op korte afstand waaronder de A16 (Rotterdam-Breda-Antwerpen) en de A27 (Utrecht-Breda).
Het pand is per openbaar vervoer uitstekend bereikbaar. Zowel het (nieuwe) centraal station alsmede bushaltes zijn op enkele minuten loopafstand gelegen.

PARKEREN
Er geldt hiervoor dat het gelegen is in een gebied voor betaald parkeren. Bij de gemeente kunnen parkeervergunningen worden aangevraagd.

INDELING / HUURPRIJZEN
De vloeroppervlakten kunnen als volgt worden gespecificeerd:
begane grond (hoogte 3.90m) : ca. 99 m² kantoor; HUURPRIJS: €1.750 ex btw per maand
eerste verdieping (hoogte 3.65m) : ca. 83 m² kantoor; HUURPRIJS: €1.450 ex btw per maand
tweede verdieping (hoogte 2.15m : ca. 74 m² wonen gemeubileerd; HUURPRIJS: €1.250 ex btw per maand
(wijn)kelder : ca. 28 m² behorende bij kantoor begane grond
totaal : ca. 284 m²
Tevens een heerlijke, royale tuin met achterom.

De indeling van de begane grond bestaat uit een fraaie hoge hal/entree (met meterkast) waarin de originele elementen zoals glas in lood terugkomen. Door middel van dubbele glazen deuren is er toegang tot de voorste kantoorkamer (5,40m x 4,23m), welke door middel van en-suite deuren toegang biedt tot de tussenkamer (4,03m x 4,41m). De tuinkamer (4,03m x 3,69m) is ook via schuifdeuren bereikbaar. De openslaande deuren bieden toegang tot de tuin. Ook zijn via de entree/hal, de wijnkelder, de twee toiletgroepen en moderne keuken te bereiken.

Het monumentale trappenhuis geeft toegang tot de eerste verdieping met ruime overloop. Op deze verdieping bestaan op dit moment 5 vertrekken variërend tussen 10 m² en 19 m². Deze vertrekken worden ook door middel van schuifdeuren met elkaar verbonden.

De tweede verdieping bestaat uit een overloop toegang gevend tot een prachtig appartement met een living en open keuken (6,62m x 5,31 m), slaapkamer (3,68m x 4,22m) en badkamer (2,32m x 3,37m).

De derde verdieping bestaat uit een zolder (bereikbaar middels vlizotrap), archiefruimte en een technische ruimte met cv-installatie.

OPLEVERINGSNIVEAU
Het pand wordt met de huidige functionele en afwerkingen opgeleverd. In diverse vertrekken (grotendeels) bevinden zich airco units.

SERVICEKOSTEN
Periodiek onderhoud van installaties is voor rekening van huurder:
De kosten van gas-water en elektra zijn voor rekening van huurder, waarbij de meters bij aanvang huur op naam huurder gezet worden, dan wel een worden verrekend op basis van tussenmeters.

HUURTERMIJN
In onderling overleg bespreekbaar.

OPZEGTERMIJN
12 maanden.

WAARBORGSOM
Ter grootte van een kwartaalsverplichting inclusief servicekosten.

AANVAARDING
In overleg (op korte termijn mogelijk)

HUURBETALING
Per maand vooruit.

INDEXERING
Jaarlijks, voor het eerst één jaar na huuringangsdatum, op basis van de wijziging van het maandprijsindexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI), reeks CPI-alle huishoudens (2015=100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
€ 3.200 per maand
Servicekosten
Geen servicekosten bekend
Aangeboden sinds
2 weken
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Mogelijke functie(s)
Zorginstelling
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1881

Oppervlakten

Oppervlakte
182 m² (in units vanaf 99 m²)
Perceel
185 m² (in units vanaf 99 m²)

Indeling

Aantal bouwlagen
3 bouwlagen
Voorzieningen
Airconditioning, inbouwarmaturen, te openen ramen, toilet, pantry, verwarming en kamerindeling

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
In woonwijk en stationslocatie
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, NS Intercitystation op 500 m tot 1000 m en snelwegafrit op 1000 m tot 1500 m

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Sophiastraat 40 - 40a

€ 3.200 /mnd