Raadhuisstraat 21 A-B 6444 AA Brunssum

€ 52.000 /jr € 479.000 k.k.

Omschrijving

VRIJSTAAND KANTOORPAND V.V. GOED VERZORGD AFWERKNIVEAU OP ZICHTLOCATIE GELEGEN EN GRENZEND AAN DE BINNENSTAD VAN BRUNSSUM

Langs de doorgaande weg, direct grenzend aan de binnenstad van Brunssum, wordt een op hoek- en zichtlocatie gesitueerd kantoorobject ter grootte van 520 m² VVO te koop / huur aangeboden. Het pand omvat op begane grond een modern 'turn-key' afwerkniveau, terwijl de verdieping een meer functionele uitstraling geniet. Noemenswaardig is dat de verdieping via een separate entree ontsloten kan worden, waardoor gesplitst gebruik tot de mogelijkheden behoort. De directe omgeving oogt zeer verzorgd en voorziet in een royale openbare parkeerfaciliteit (blauwe zone), allerhande centrumvoorzieningen, alsmede het centraal gesitueerde Lindeplein met gemeentehuis dat op een steenworp afstand gelegen is.

Ligging - omgeving - bereikbaarheid

Onderhavig object is op zichtlocatie gesitueerd, direct grenzend aan de 'ringweg' rondom de stadskern van Brunssum. De directe omgeving wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van allerhande (landelijke) retailers, enige horeca, gemeentehuis, gestapelde en grondgebonden woningbouw en een royale openbare parkeerfaciliteit voor ca. 300 - 400 personenwagens.

Per wagen is de locatie goed bereikbaar. Middels nabij gelegen doorgaande wegen is de Ringweg Parkstad binnen circa 5 minuten toegankelijk. Deze dubbelbaans autoweg staat in directe verbinding met snelwegen richting Maastricht, Eindhoven, Antwerpen (B) en Aken (D). Verder stoppen busverbindingen in de directe nabijheid.

Indeling, gebruik en voorzieningen

Onderhavig object kent een speels en aantrekkelijk uiterlijk, waarbij systeembouw (betonstructuur) gecombineerd is met traditionele bouw (o.a. gemetselde gevels v.v. hardhouten kozijnen / dubbelglas & isolatie, platdakconstructie).

De begane grond (Raahuisstraat 21-B) omvat circa 310 m² VVO en voorziet in een centrale entree, diverse werkruimtes (qua grootte variërend => cellenstructuur en kantoortuin) / spreekkamers, kitchenette en toiletfaciliteiten. Aan de achterzijde van het pand is een groenpartij gecreëerd.

De verdieping (Raadhuisstraat 21-A) voorziet in circa 210 m² VVO, verdeeld over meerdere werkruimtes, gangpartij, kitchenette, technische ruimte en toiletfaciliteit. Noemenswaardig is dat deze laag vanuit de begane grond geheel zelfstandig ontsluitbaar is middels een trap, hetgeen de courantheid ten goede komt.

Vooral de begane grond oogt zeer verzorgd, waarbij sprake is van een modern en 'turn-key' afwerkniveau. De verdieping voorziet in een meer functionele afwerking / uitstraling.

Het pand is hierbij voorzien van onder andere de volgende installaties / voorzieningen : gas, stroom- en wateraansluiting, alarminstallatie, handbrandblusapparatuur, bel met videosysteem, screens, meerdere kitchenettes, systeemplafonds v.v. verlichting, dubbele CV-installatie inclusief radiatoren, airconditioning (grotendeels), mechanische ventilatie, boiler, noodwegverlichting en een schuifdeur.

Gelet op de situering en vigerende bestemming (dienstverlening) vormt gebruik als kantoor- of praktijkruimte (eventueel middels een combinatie van partijen) de meest gerede optie.

Het pand beschikt niet over een eigen parkeerfaciliteit, maar aan de overzijde van de straat (letterlijk) is een zeer royale openbare parkeerfaciliteit aanwezig, waar normaliter volop ruimte beschikbaar is voor de gebruiker en bezoekers van onderhavig object.

Kadastrale data

De onroerende zaak is op eigen grond gelegen en staat kadastraal bekend als gemeente Brunssum, sectie C, nummer 6142, ter grootte van 490 m².

Prijsstelling

De vraagprijs bedraagt € 479.000,= kosten koper (BTW is aangaande de verkoop niet van toepassing).

Huursfeer

- vraaghuurprijs € 52.000,= per jaar voor het gehele pand.
- huurbetaling per maand vooraf te voldoen.
- indexering jaarlijks, voor het eerst 1 jaar na huuringang op reguliere wijze (conform CBS-prijsindex).
- BTW is van toepassing aangaande de verhuur (21% op reguliere wijze).
- services niet van toepassing => huurder regelt zelf diens levering van gas, water, elektra, enz.
- opleverniveau huidige staat (doch zaken zijn bespreekbaar).
- huurtermijn bij voorkeur 5 jaar met telkens 5 jaar verlenging (zaken zijn bespreekbaar).
- opzegtermijn in de basis tenminste 12 maanden voor enig expiratiemoment.
- zekerheidsstelling 3 maanden betalingsverplichting (huur + BTW => bankgarantie of waarborgsom).
- contract standaard ROZ-contract model kantoor- / bedrijfsruimte (jaargang 2015) inclusief algemene bepalingen.

Bijzonderheden

- bouwjaar 1995.
- WOZ de vigerende WOZ-waarde bedraagt € 305.000,= (peildatum 01-01-2020).
- bestemming de vigerende bestemming luidt 'dienstverlening' (meer info op ruimtelijkeplannen.nl).
- EPA eigenaresse zal conform de wettelijke voorschriften, een 'Energie Prestatieadvies label' (EPA-label) beschikbaar stellen.
- beschikbaarheid het object is in principe per direct beschikbaar.
- tekeningen indelingstekeningen zijn op verzoek te verkrijgen.
- voorbehoud er is te allen tijde sprake van een voorbehoud van goedkeuring door de directie / RVB van de eigenaar van het pand.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 479.000 kosten koper
Huurprijs
€ 52.000 per jaar
Servicekosten
Geen servicekosten bekend
Aangeboden sinds
2 weken
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
Per direct beschikbaar
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwperiode
1991-2000

Oppervlakten

Oppervlakte
520 m² (in units vanaf 210 m²)
Perceel
490 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
1 bouwlaag
Voorzieningen
Mechanische ventilatie, inbouwarmaturen, kabelgoten, pantry, systeemplafond, toilet en verwarming

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern en in woonwijk
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m en snelwegafrit op 1000 m tot 1500 m

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Raadhuisstraat 21 A-B

€ 52.000 /jr € 479.000 k.k.