Kerkstraat 51 -51G 9285 TA Buitenpost

Prijs n.o.t.k.

Omschrijving

VERKOOP BIJ INSCHRIJVING

Verkoop bij inschrijving van het bedrijfspand inclusief kantoorruimte, ondergrond en verdere aan- en bijbehoren.

Het betreft een zeer goed onderhouden bedrijfspand welke gelegen is het centrum van Buitenpost. De begane grond is in gebruik als bibliotheek (Bibliotheek Buitenpost, onderdeel van Bibliotheken Noord Fryslân), op de verdieping is kantoorruimte aanwezig waarvan een deel is verhuurd. Er kan gebruik worden gemaakt van een eigen parkeerterrein. Daarnaast is er voldoende parkeergelegenheid in de directe omgeving. Vanaf het trein- en busstation is de locatie binnen zes minuten te bereiken.

Ligging
Het object ligt middenin het compacte centrum van Buitenpost, een dorp dat onderdeel is van Gemeente Achtkarspelen. Gelegen aan de Kerkstraat, een winkelstraat met meerdere voorzieningen zoals detailhandel, supermarkten en horeca zijn dagelijkse benodigdheden dichtbij. Ook scholen en de kinderopvang liggen op een steenworp afstand. Het object biedt alle wenselijke voorzieningen dichtbij en is tegelijkertijd omgeven door groen.

Object
Het object, bestaande uit een bedrijfspand met twee bouwkagen, kantoorruimte, parkeerplaatsen en erf heeft als bouwjaar 1978. Het perceel is in totaal 1.528 m² groot. Het pand is ooit gebouwd op initiatief van de overheid en altijd in gebruik geweest als Bibliotheek. Daarnaast zijn er inmiddels drie kleine huurders in het pand, die gebruikmaken van (een deel van) de ruimte op de verdieping. Het gaat hierbij onder meer om JP van den Bent Stichting en Maatschappij Pienter.

Het gebouw leent zich goed voor transformatie tot woningen. Ook is een combinatie van woon- en kantoorruimte denkbaar. Er kan gekozen worden voor een invulling waarbij de begane grond gebruikt wordt voor bedrijfsruimte, gebruikt door bewoners op de eerste verdieping. Het object biedt dan de mogelijkheid om startende of kleine ondernemers huisvesting en werkruimte een plek te geven in Buitenpost. Let wel: het is volgens het huidige bestemmingsplan niet toegestaan meer dan één bedrijfsruimte in dit pand te huisvesten.

Vloeroppervlakte
Het object heeft een totale vloeroppervlakte van circa 846 m² BVO, verdeeld over de begane grond circa 520 m² BVO en de 1e verdieping van circa 326 m² BVO.

Globale indeling
- Begane grond (Bibliotheek): Entree/hal, garderobe, toiletgroep, bibliotheek, archief, kantoorkamer en kantine.
- Verdieping: Gang met pantry, toiletgroep en zes ruime kantoorkamers.

Parkeergelegenheid
Bij het pand behoren eigen parkeervoorzieningen.

Bestemming
Het pand valt onder het bestemmingsplan ''Buitenpost Centrum'' en heeft als bestemming 'Gemengde doeleinden'. Dit geeft een breed scala aan gebruiksmogelijkheden zoals (eventueel een combinatie van) wonen, kantoorruimte, dienstverlenende bedrijven/instellingen en detailhandel.

Bijzonderheden
- Er zijn een aantal asbesthoudende zaken aangetroffen in het pand. Een asbestrapportage maakt onderdeel uit van de verkoopdocumentatie.
- Uit de gegevens van het bodemloket is gebleken dat er geen historische activiteit bekend is. De bodeminformatie maakt onderdeel uit van de verkoopdocumentatie.
- De verkoop geschiedt onder voorbehoud gunning opdrachtgever.
- Het object wordt verkocht en geleverd ‘as is where is’, dat wil zeggen in de huidige staat.

Verkoopproces
Wilt u deelnemen aan het verkoopproces? Neemt u dan contact op met Hoekstra Bedrijfsmakelaars te Leeuwarden voor het verkrijgen van de verkoopdocumentatie en het inschrijfformulier.

Kijkdagen
Het bezichtigen van het pand is uitsluitend mogelijk op afspraak tijdens de kijkdagen. Deze vinden plaats op woensdag 11 mei 2022 tussen 9.00 uur en 12.30 uur en op donderdag 19 mei 2022 tussen 09.00 en 12.30 uur. Indien u hieraan wilt deelnemen dient u hiervoor een afspraak te maken bij Hoekstra Bedrijfsmakelaars, tel. 058-2337337.

Sluitingsdatum inschrijving
Woensdag 15 juni 2022 om 17:00 uur is het laatst mogelijke tijdstip voor het indienen van een schriftelijke bieding op het object bij: Hoekstra Bedrijfsmakelaars, Willemskade 9 A (8911 AW) Leeuwarden. De bieding dient in een gesloten envelop te worden aangeleverd waarna deze op 15 juni 2022 na 17.00 uur wordt geopend in het bijzijn van de verkoper.

DISCLAIMER
Deze aanbieding (inclusief bijlagen) van 'Hoekstra Bedrijfsmakelaars' is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Voor mogelijke onjuistheid en/of onvolledigheid van de hierin verstrekte informatie kan 'Hoekstra Bedrijfsmakelaars' geen aansprakelijkheid aanvaarden, evenmin kunnen aan de inhoud van deze aanbieding (inclusief bijlagen) rechten worden ontleend.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
Prijs nader overeen te komen
Servicekosten
Geen servicekosten bekend
Aangeboden sinds
4 weken
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
Beschikbaar per 1-12-2022
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1978

Oppervlakten

Oppervlakte
846 m²
Perceel
1.528 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
2 bouwlagen
Voorzieningen
Inbouwarmaturen, liften, te openen ramen, kabelgoten, systeemplafond, toilet, pantry, verwarming en kamerindeling

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern

Hoekstra Bedrijfsmakelaars

Telefonisch bereikbaar tot 17:00
Bel 058 - 233 7 337

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Kerkstraat 51 -51G

Prijs n.o.t.k.