Nieuw Delftse Poort, begane grond studio B 2627 AA Delft

€ 235.000 v.o.n.

Omschrijving

Begane Grond Studio B met voorbeeldindelingen voor kantoor - praktijk - galerie - winkel

Netto gebruiksoppervlak 64 m2, inhoud 313 m3
Fraai gelegen representatieve studio op de hoek van de Nieuwe Gracht en zijstraat, welke met trappen naar de groene autovrije Hof en Van Leeuwenhoekpark leidt. Geschikt voor een kantoor, atelier, praktijk of winkel. Grote raampartijen, zelfstandige voordeur/entree. Voorzien van vloerverwarming/koeling, mechanische ventilatie en automatische zonwering aan de westgevel (Nieuwe Gracht).

Vrije hoogte 4,5 meter en diverse indelingen voor gebruiksmogelijkheden.

Voorbeeldindelingen met o.a. een kantoor met entree en representatieve hoge vergaderruimte aan de voorgevel en een verschillend aantal werkplekken. Afwerking is compleet met sanitair en tegels, maar exclusief de keukeninrichting.

Indicatieve kostprijs € 235.000 (excl. parkeerplaats)

Werken in CPO-project Nieuw Delftse Poort
Het riante CPO-project Nieuw Delftse Poort is een prachtig statig en duurzaam woon-werkgebouw in Nieuw Delft. Het is een exclusieve ontwikkeling van een groep particuliere opdrachtgevers die zich hebben georganiseerd in de Vereniging Nieuw Delftse Poort (NDP). De leden van de vereniging zijn dus opdrachtgever van het project en hun eigen woning. Door zelf het project ter hand te nemen krijgt ons gebouw een eigen identiteit en is een optimale kosten-kwaliteit verhouding mogelijk. Het woonproject komt op eigen grond. Omdat het gaat om een CPO-project geldt voor de leden een zelfbewoningsplicht van 2 jaar.

De ligging
Nieuw Delft ligt naast het historisch centrum van Delft, in de nabijheid van het NS- en busstation en de TU-Delft. Het CPO-project Nieuw Delftse Poort ligt in Veld 6 van het Van Leeuwenhoekkwartier, tussen de Nieuwe Gracht en het Van Leeuwenhoekpark.

Studio B
De begane grond van Nieuw Delftse Poort is aan de grachtzijde extra hoog (4,5 mtr). Hierdoor is de studio in de plint geschikt voor een kantoor of praktijkruimte. De studio is:
- vrij indeelbaar
- Heeft een vrije plafondhoogte van 4,5
- Heeft 64 m2 Gebruiksoppervlak
- Is 8,5 meter breed
- Ligt op een zichtlocatie aan de Nieuwe Gracht

Duurzaam wonen
Het project voldoet aan de eisen van duurzaamheid, is gasloos, energiezuinig en geïsoleerd conform BENG (Bijna energie neutraal Gebouw), heeft collectieve installaties voor vloerverwarming & koeling, een dak met PV-panelen en automatische zonwering d.m.v. vlakke screens (voor alle appartementen, de studio’s deels).

Parkeren en fietsenstalling
Er komt een Mobiliteitshub op het – direct ernaast gelegen – binnenterrein. Hier is ruimte voor het parkeren van auto’s en voor elektrische deel-auto’s en deelfietsen. Een beperkt aantal parkeerplaatsen is te koop bij de gemeente Delft.

Architect en procesbegeleiding
Het CPO-project is een initiatief van het architectenbureau Studio Huijgens en is ontwikkeld samen met de Vereniging Nieuw Delftse Poort. Het ontwerp en de uitwerking maakt Studio Huijgens in samenwerking met Bureau NZ. In Nieuw Delft - eveneens - aan de Nieuwe Gracht realiseerden zij samen eerder een tweetal CPO-projecten, te weten: Grachtenhuis Nieuw Delft (2016) en Leeuwenhoek (2020).

Aannemer en Woningborg
Het woonproject Nieuw Delftse Poort wordt in bouwteamverband ontwikkeld met aannemer Bolton Bouw uit Woerden. Bolton Bouw heeft ervaringen met CPO-projecten in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag en biedt achtervang.
Bolton Bouw is aangesloten bij de Stichting Woningborg. De Stichting Woningborg houdt er toezicht op dat het CPO-plan conform het Bouwbesluit wordt uitgevoerd, kent een garantieregeling voor klachten na de oplevering en garandeert dat – indien de aannemer failliet zou gaan – het woonproject binnen de overeengekomen bouwsom zal worden afgebouwd.

Start bouw en oplevering
De start bouw staat gepland voor september 2021, de oplevering wordt verwacht eind 2022.

Uitgangspunten voor deelname
Het bouwplan wordt ontwikkeld door de vereniging Nieuw Delftse Poort. Aan deelname aan het bouwproject is het lidmaatschap van de vereniging verbonden. De instapkosten zijn gelijk aan de kosten, toegerekend aan het betreffende appartement of de betreffende studio, die de vereniging heeft moeten maken voor de ontwikkeling van het bouwplan tot het moment dat een nieuw lid toetreedt.

Verwervingskosten
Anders dan bij de aankoop van een appartement bij een projectontwikkelaar is er hier letterlijk geen sprake van een vrij op naam prijs. De vereniging is zelf ontwikkelaar van het bouwplan en verrekent met de individuele leden de bijkomende kosten, bestaande uit o.a. architectenkosten, andere adviseurs, bouwleges en aansluitkosten. Nadat de bouwkosten vaststaan sluiten de afzonderlijke leden van de vereniging als individueel opdrachtgever een aanneemovereenkomst af met Bolton Bouw voor het eigen appartement. Nadat de aanneemovereenkomst is getekend, de vergunning voor het bouwplan is goedgekeurd en de splitsingsstukken voor de grond in afzonderlijke appartementsrechten gereed zijn, kan een individuele bouwhypotheek worden afgesloten. Daarna zal de bouwkavel worden overgedragen en met gemeente Delft worden afgerekend. Aansluitend kan de bouw starten.

De indicatieve kostprijs is opgebouwd uit een drietal kostensoorten:
Grondkosten (kosten bouwkavel gemeente Delft)
Aanneemsom (bouwkosten eigen eenheid* en aandeel in gemeenschappelijke ruimte)
Bijkomende kosten (alle overige kosten niet zijnde bouwkosten of grondkosten)

Alle verwachte kosten zijn dus wel opgenomen in de indicatieve kostprijs.

*) De eenheden worden opgeleverd met de keukenaansluitingen maar zonder de keuken. Men is vrij om inrichting en plaatsing van de keuken naar eigen inzicht en in eigen beheer of door Bolton Bouw te laten uitvoeren.

Interesse in deelname
In Nieuw Delftse Poort is nog 1 studio op de begane grond beschikbaar. Voor deze studio zijn voorbeeldindelingen getekend. Dit project biedt in de planfase de unieke mogelijkheid om zelf de indeling zelf te bepalen.

Interesse?
Neem contact op met Liesbeth Janson van Studio Huijgens of 06-52052408) of kijk op voor meer informatie.

Disclaimer
Alle informatie waaronder doch niet uitsluitend maatvoering heeft nadrukkelijk een indicatief karakter; er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Verrekening wegens over- of ondermaat is uitgesloten. Aanbieding is vrijblijvend. Belangstellende zal ledenovereenkomst moeten tekenen voor deelname aan bouwgroep en instapkosten moeten voldoen. Voorwaarde voor deelname is een zelfbewoningsplicht voor de eerste 2 jaar na oplevering.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 235.000 vrij op naam
Servicekosten
Geen servicekosten bekend
Aangeboden sinds
4 weken
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Soort bouw
Nieuwbouw
Bouwjaar
2021

Oppervlakten

Oppervlakte
64 m² (in units vanaf 12 m²)

Indeling

Aantal bouwlagen
1 bouwlaag

Energie

Energielabel
Niet verplicht

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Nieuw Delftse Poort, begane grond studio B

€ 235.000 v.o.n.