Alexanderstraat 4 - 6 2514 JL Den Haag

€ 190.000 /jr

Omschrijving

TE HUUR
Alexanderstraat 4 - 6 te 's-Gravenhage

OBJECTOMSCHRIJVING
Het betreft een omstreeks 1860 gebouwde kantoorvilla. De kantoorvilla is representatief, in uitstekende staat en voorzien van originele details. Het object op Alexanderstraat 4-6 heeft een monumentale status en valt onder het zogenaamde “Rijks Beschermd Dorps- en Stadsgezicht Den Haag Centrum”. De Alexanderstraat werd vernoemd naar Prins Alexander (1818 – 1848), de tweede zoon van Koning Willem II. De huizen in het oudste deel van de straat werden rond 1859 gebouwd door Cornelis Krulder (1817-1883) en zijn zwager Jacobus Delia. Het zijn blokken van twee of drie voormalige “stadsvilla’s”, allen gebouwd in dezelfde symmetrische stijl, de zogenaamde “tweelinggebouwen”. Sinds de jaren ’70 zijn bijna alle panden in gebruik genomen als kantoor.

Het kantooroppervlak omvat ca. 949 m² v.v.o en beschikt over minimaal ca. 14 parkeerplaatsen plus fietsenstalling op eigen terrein. Tevens is het mogelijk om 5 extra plaatsen bij het pand op nr. 14 te huren. Door deze parkeerfaciliteit onderscheidt de kantoorruimte zich in zeer positieve zin ten opzichte van vergelijkbare objecten in de naaste omgeving van deze centrumlocatie.

Het gehele pand is voor verhuur beschikbaar. De totaal verhuurbare oppervlakte bedraagt circa 949,3 m² v.v.o. (conform NEN 2580), als volgt verdeeld:
- Kelder: circa 29,2 m²;
- Begane grond: circa 231,4 m²;
- Eerste verdieping: circa 222,6 m²;
- Tweede verdieping: circa 228,9 m²;
- Zolder verdieping: circa 237,1 m².

OPLEVERINGSNIVEAU
- Moderne entree met hardstenen vloer;
- Veel klassieke details;
- Eikenhouten visgraat parketvloer;
- Ruim opgezette kantine met goed uitgeruste keuken;
- Meerdere pantries;
- Sanitaire voorzieningen;
- Kabelgoten;
- Patchkast;
- Airconditioning - deels;
- Verwarming;
- Glazen scheidingswanden;
- Verlichtingsarmaturen;
- Te openen ramen;
- Lift;
- Markiezen;
- Vlaggenmast.

OMGEVINGSFACTOREN
De kantoorvilla is gelegen op een zichtlocatie in de statige stadswijk 'Willemspark', grenzend aan het centrum van Den Haag. De historische en groene omgeving kenmerkt zich door hoogwaardige kantoorgebruikers zoals accountants, advocaten, verschillende internationale organisaties en diverse ambassades. Hotels en een aantal musea bevinden zich in de directe omgeving. Het Noordeinde, de Frederikstraat en de Denneweg bevinden zich op loopafstand, met een grote diversiteit aan horecagelegenheden, exclusieve winkels en galeries.

BEREIKBAARHEID
De bereikbaarheid van het object is goed. De op- en afritten van rijkswegen A4, A44, A12 en A13 bevinden zich in de directe omgeving.

Tevens is de bereikbaarheid met het openbaar vervoer erg goed. Het spoorwegstation Den Haag Centraal is op korte afstand gelegen, welke via tram 1 en bus 22, 24 en 61 in korte tijd te bereiken is.

PARKEREN
Het object beschikt over ca. 14 parkeerplaatsen en een fietsenstalling op eigen terrein. Tevens bestaat de mogelijkheid om 4-5 extra parkeerplaatsen te huren bij het pand op nr 14.

In de directe omgeving is betaald parkeren aan de openbare weg mogelijk.

HUURPRIJS
€ 190.000,- per jaar te vermeerderen met BTW.

HUURPRIJS PARKEERPLAATSEN
€ 1.000,- per parkeerplaats per jaar te vermeerderen met BTW.

SERVICEKOSTEN
Huurder dient zelf zorg te dragen voor aansluiting en betaling van alle nutsvoorzieningen.

HUURTERMIJN
5 (vijf) jaren.

OPZEGTERMIJN
12 (twaalf) maanden.

AANVAARDING
In overleg.

HUURBETALING
Per maand vooruit.

HUURPRIJSAANPASSING
Jaarlijks, voor het eerst 1 jaar na huuringangsdatum, op basis van de wijziging van het prijsindexcijfer volgens de Consumentenprijsindex (CPI), Alle Huishoudens (2015=100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

BTW
Verhuurder wenst te opteren voor BTW belaste verhuur. Indien huurder niet voldoet aan de criteria, zal er een nader overeen te komen percentage ter compensatie van de gederfde BTW worden vastgesteld.

ZEKERHEIDSSTELLING
Bankgarantie/Waarborgsom ter grootte van een betalingsverplichting van drie maanden huur, inclusief BTW.

HUUROVEREENKOMST
De huurovereenkomst zal worden opgesteld conform de door de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ) in 2015 vastgestelde ROZ model Huurovereenkomst KANTOORRUIMTE en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:230a BW met aanvullende bepalingen verhuurder.

Deze aanmelding is collegiaal met Cushman & Wakefield.

+++

Bovenstaande objectinformatie is met zorg samengesteld. Voor de juistheid ervan kan door ons geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch aan de vermelde gegevens enig recht worden ontleend. Vermelding van vloer- en overige oppervlakten zijn slechts indicatief en kunnen in werkelijkheid afwijken. Nadrukkelijk is vermeld dat deze informatieverstrekking niet als aanbieding of offerte mag worden beschouwd.

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
€ 190.000 per jaar
Servicekosten
Geen servicekosten bekend
Aangeboden sinds
4 maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1860

Oppervlakten

Oppervlakte
949 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
5 bouwlagen
Voorzieningen
Airconditioning, liften, te openen ramen, kabelgoten, toilet, pantry en verwarming

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, NS Intercitystation op 1500 m tot 2000 m, snelwegafrit op 1000 m tot 1500 m en Tramhalte op minder dan 500 m

Parkeergelegenheid

Parkeerplaatsen
14 niet-overdekte parkeerplaatsen

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Alexanderstraat 4 - 6

€ 190.000 /jr