Prins Mauritslaan 6 2582 LR Den Haag

€ 160 /m²/jaar

Omschrijving

TE HUUR
Prins Mauritslaan 6 te 's-Gravenhage

OBJECTOMSCHRIJVING
Pand uit 1912 van de architect M. Kuijper Czn, deels twee deels drie bouwlagen met kapverdiepingen. In het zeer persoonlijke ontwerp is voor de vormgeving en het materiaalgebruik gekozen voor kenmerken uit verschillende stijlperioden (neo- "Um.-1800e beweging).

Het hoekpand heeft een gevarieerde gevelopbouw, waarvan de hoek wordt gevormd door een torenachtig bouwdeel van drie bouwlagen, gedekt door een schilddak. Vrijwel alle raampartijen bestaan uit drielichtvensters met een onregelmatige kleine roedeverdeling in de bovenlichten. De ingangspartij aan de Prins Mauritslaan bestaat uit een geheel in hardsteen uitgevoerde portiek van rondbogen, rustend op pilasters en zuilen met composiet kapitelen. Hierboven is een balkon gesitueerd. De middenas van de gevel langs de Van Bleiswijkstraat heeft ter hoogte van de tweede bouwlaag een loggia. In de gevel is rijkelijk gebruik gemaakt van hardsteen, terwijl ook beeldhouwwerk voorkomt. De hardstenen brede banden onder de vensters van de tweede bouwlaag zijn van rijke decoraties voorzien.

Pand van algemeen belang voor de gemeente 's-Gravenhage vanwege de architectuurhistorische waarde en van belang als voorbeeld van een herenhuis uit het begin van de 20ste-eeuw, waarin kenmerken van de "Um-I800" beweging en de neo.-stijlen tot een bijzonder en persoonlijk ontwerp hebben geleid. De stedebouwkundig belangrijke situering op de hoek van de Prins Mauritslaan en de Van Bleiswijkstraat vormt een toegevoegde waarde.

METRAGE
De totale oppervlakte bedraagt circa 619 m² v.v.o. (conform NEN 2580). Voor de verhuur is beschikbaar:

- Eerste verdieping: circa 205 m²;;
of
- Tweede verdieping: circa 165 m².

OPLEVERINGSNIVEAU
Het object wordt turn-key opgeleverd met onder andere de volgende voorzieningen:

- pantry;
- sanitaire voorzieningen;
- originele details;
- kabelgoten;
- verwarming;
- scheidingswanden;
- te openen ramen.

BESTEMMINGSPLAN
'Statenkwartier' vastgesteld d.d. 18-05-2017
Het object valt onder bestemmingscategorie 'Gemend -2'.
Voor het volledige bestemmingsplan kunt u terecht op: ruimtelijkeplannen.nl.

ENERGIELABEL
Het object beschikt niet over een energielabel gezien het een monument betreft.

OMGEVINGSFACTOREN
Het statige kantoorpand is gelegen in het Statenkwartier. In de directe omgeving liggen het "World Forum Convention Center", het Novotel Hotel en het Promenade Hotel. Op enkele minuten loopafstand zijn uitstekende winkelvoorzieningen en restaurants te vinden.

BEREIKBAARHEID
De infrastructuur van dit gebied is uitstekend te noemen. Er is een goede aansluiting op het Rijkswegennet en er zijn directe snelle openbaar vervoer verbindingen voor de deur met het centrum van Den Haag en het CS. Halteplaatsen van bus en tram bevinden zich op loopafstand.

PARKEREN
Het pand beschikt niet over eigen parkeermogelijkheden. In de directe omgeving is betaald parkeren aan de openbare weg mogelijk.
Tevens is het mogelijk om een bedrijfsparkeervergunning aan te vragen en/of overdekte parkeerplaatsen te huren op korte loopafstand (op basis van beschikbaarheid) in de parkeergarage van het World Forum.

HUURPRIJS
€ 160,- per m2 per jaar te vermeerderen met BTW.

SERVICEKOSTEN
De servicekosten bedragen op voorschotbasis € 47,- per m2 per jaar te vermeerderen met BTW. Hiervoor worden de navolgende diensten geleverd:

- schoonmaak en sanitaire voorzieningen;
- beveiliging;
- nutsvoorzieningen;
- glasbewassing;
- tuinonderhoud;
- verzekering;
- onderhoud en inspectie gebouwgebonden installaties (waaronder o.a. CV's, hydrofoor, inbraakinstallatie);
- 5% administratiekosten.

HUURTERMIJN
5 (vijf) jaren.

OPZEGTERMIJN
12 (twaalf) maanden.

AANVAARDING
In overleg.

HUURBETALING
Per maand vooruit.

HUURPRIJSAANPASSING
Jaarlijks, voor het eerst 1 jaar na huuringangsdatum, op basis van de wijziging van het prijsindexcijfer volgens de Consumentenprijsindex (CPI), Alle Huishoudens (2015=100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statestiek (CBS).

BTW
Verhuurder wenst te opteren voor BTW belaste verhuur. Indien huurder niet voldoet aan de criteria, zal er een nader overeen te komen percentage ter compensatie van de gederfde BTW worden vastgesteld.

ZEKERHEIDSSTELLING
Bankgarantie/waarborgsom ter grootte van een bruto betalingsverplichting van minimaal 3 (drie) maanden (huur, servicekosten en BTW), afhankelijk van de financiële gegoedheid van de huurder.

HUUROVEREENKOMST
De huurovereenkomst zal worden opgesteld conform de door de Raad van Onroerende Zaken (ROZ) in 2015 vastgestelde ROZmodel Huurovereenkomst Kantoorruimte en andere bedrijfsruimte met aanvullende bepalingen verhuurder.

+++

Bovenstaande objectinformatie is met zorg samengesteld. Voor de juistheid ervan kan door ons geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch aan de vermelde gegevens enig recht worden ontleend. Vermelding van vloer- en overige oppervlakten zijn slechts indicatief en kunnen in werkelijkheid afwijken. Nadrukkelijk is vermeld dat deze informatieverstrekking niet als aanbieding of offerte mag worden beschouwd.

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
€ 160 per vierkante meter per jaar
Servicekosten
€ 47 per vierkante meter per jaar (21% BTW van toepassing)
Aangeboden sinds
2 maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1912

Oppervlakten

Oppervlakte
205 m² (in units vanaf 165 m²)

Indeling

Aantal bouwlagen
2 bouwlagen
Voorzieningen
Te openen ramen, toilet, pantry, verwarming en kamerindeling

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
In woonwijk
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, NS Intercitystation op 4000 m tot 5000 m, snelwegafrit op 4000 m tot 5000 m en Tramhalte op minder dan 500 m

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Prins Mauritslaan 6

€ 160 /m²/jaar