Grote Markt 22 2511 BG Den Haag

€ 175 /m²/jaar

Omschrijving

TE HUUR
Grote Markt 22 te 's-Gravenhage

OBJECTOMSCHRIJVING
Het betreft het Rijksmonumentale kantoorgebouw ‘De Volharding’ gelegen op de hoek van de Grote Markt en de Grote Marktstraat te Den Haag. Het gebouw is in opdracht van de arbeiderscoöperatie 'De Volharding' omstreeks 1928 gebouwd door Jan Buijs in samenwerking met Joan B. Lürsen. De mengeling van bouwkenmerken die voorkwamen bij de stijl het kubisme en het Nieuwe Bouwen laten het gebouw nog altijd modern ogen.

Het betreft een moderne kantoorruimte met voorzieningen per laag. De ruimte voorziet in “open werktuin” met spreekkamers, toiletten en een moderne pantry.

OMGEVINGSFACTOREN
Het pand is gelegen in het centrum van Den Haag. De Grote Marktstraat ligt midden in het kernwinkelgebied (voetgangersgebied) van Den Haag en huisvest de grote warenhuizen zoals de Bijenkorf en Primark. Daarnaast zijn uiteraard de (inter)nationale winkelketens en diverse horecagelegenheden ruim vertegenwoordigd. In de omgeving zijn de ministeries, het Gemeentehuis en tal van gerenommeerde nationale en internationale bedrijven gevestigd.

METRAGE
De totale oppervlakte bedraagt ca. 337 m² v.v.o. gelegen op de eerste verdieping.

OPLEVERINGSNIVEAU
Onderhavig object wordt leeg en bezemschoon opgeleverd met onder andere de volgende voorzieningen:

- Representatieve entrée;
- Moderne lift;
- Moderne pantry;
- Moderne sanitaire voorzieningen;
- Databekabeling.

BESTEMMINGSPLAN
'St. Jacobskerk e.o. ’ vastgesteld d.d. 23-07-2014.
Het object valt onder bestemmingscategorie 'Kantoor - 2'.
Voor het volledige bestemmingsplan kunt u terecht op: ruimtelijkeplannen.nl.

ENERGIELABEL
Het object beschikt niet over een Energielabel gezien het een Rijksmonument betreft.

BEREIKBAARHEID
De locatie is uitstekend bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer.

De Utrechtsebaan is bereikbaar via de Kalvermarkt, Herengracht en Bezuidenhoutseweg en geeft direct aansluiting op het Rijkswegennet (A4 Den Haag - Amsterdam, A12 Den Haag - Utrecht, A13 Den Haag - Rotterdam).

Den Haag Centraal Station ligt op loopafstand, hierdoor kan gebruik worden gemaakt van alle daar aanwezige bus- en tramlijnen en uiteraard de trein. Daarnaast bevinden zich voor de deur diverse halteplaatsen van verschillende bus- (18, 22, 24) en tramlijnen (1, 2, 3, 4, 6, 9, 15, 16).

PARKEREN
In naastgelegen parkeergarage biedt 'Q-Park Grote Markt' parkeerplaatsen aan via een abonnement systeem. Een abonnement is verkrijgbaar vanaf € 394,97 per maand exclusief BTW.

HUURPRIJS
€ 175,- per m² per jaar te vermeerderen met BTW.

SERVICEKOSTEN
De servicekosten bedragen op voorschotbasis € 45,- per m² per jaar te vermeerderen met BTW. Hiervoor worden de navolgende diensten geleverd:
- Gas- c.q. olieverbruik inclusief vastrecht;
- Elektriciteitsverbruik inclusief vastrecht;
- Elektriciteitsverbruik inclusief vastrecht ten behoeve van de installaties en de verlichting van de gemeenschappelijke ruimten;
- Waterverbruik inclusief vastrecht;
- Onderhoud periodieke controle van verwarmings- en/of luchtbehandelingsinstallatie(s);
- Idem van liftinstallatie(s);
- Idem van hydrofooninstallatie;
- Idem van automatische deuren, brandmelder-, gebouwbewakings-, storingsmelder-, noodstroom- en elektrische installatie(s);
- Inspecties dakbedekking;
- Schoonmaakkosten van de gemeenschappelijke ruimten, riolering en terrein;
- Brandslang, haspels voor zover aanwezig in de algemene ruimte;
- Alle in de toekomst zich voordoende kosten welke in collectief verband noodzakelijk en verplicht zijn en waarvoor per geval van zich aandienende servicekostenpost op dat moment door verhuurder een voorschotberekening opgesteld wordt en het resultaat doorbelast zal worden aan huurder. Eén en ander in overleg met huurder;
- Administratiekosten ad. 5% over de hierboven genoemde leveringen en diensten.

HUURTERMIJN
5 (vijf) jaren.

OPZEGTERMIJN
12 (twaalf) maanden.

AANVAARDING
In overleg.

HUURBETALING
Per maand vooruit.

HUURPRIJSAANPASSING
Jaarlijks, voor het eerst 1 jaar na huuringangsdatum, op basis van de wijziging van het prijsindexcijfer volgens de Consumentenprijsindex (CPI), Alle Huishoudens (2015=100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

BTW
Verhuurder wenst te opteren voor BTW belaste verhuur. Indien huurder niet voldoet aan de criteria, zal er een nader overeen te komen percentage ter compensatie van de gederfde BTW worden vastgesteld.

ZEKERHEIDSSTELLING
Bankgarantie/waarborgsom ter grootte van een bruto betalingsverplichting van 3 (drie) maanden. (huur, servicekosten en BTW).

HUUROVEREENKOMST
De huurovereenkomst zal worden opgesteld conform de door de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ) in 2015 vastgestelde ROZ model Huurovereenkomst KANTOORRUIMTE en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:230a BW met aanvullende bepalingen van verhuurder.

+++++

Bovenstaande objectinformatie is met zorg samengesteld. Voor de juistheid ervan kan door ons geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch aan de vermelde gegevens enig recht worden ontleend. Vermelding van vloer- en overige oppervlakten zijn slechts indicatief en kunnen in werkelijkheid afwijken. Nadrukkelijk is vermeld dat deze informatieverstrekking niet als aanbieding of offerte mag worden beschouwd.

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
€ 175 per vierkante meter per jaar
Servicekosten
€ 45 per vierkante meter per jaar (21% BTW van toepassing)
Aangeboden sinds
6 weken
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1930

Oppervlakten

Oppervlakte
337 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
1 bouwlaag
Voorzieningen
Liften, toilet en pantry

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, NS Intercitystation op 1000 m tot 1500 m, snelwegafrit op 1500 m tot 2000 m en Tramhalte op minder dan 500 m

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Grote Markt 22

€ 175 /m²/jaar