Lange Voorhout 6 2514 ED Den Haag

Huurprijs op aanvraag

Omschrijving

TE HUUR
Lange Voorhout 6 te 's-Gravenhage

OBJECTOMSCHRIJVING
Het Pageshuis is gebouwd rond 1610, één van de weinige panden waar de trapgevel bewaard is gebleven, en werd voorheen gebruikt als ambtswoning voor de meester-geschutsgieter van de toentertijd naastgelegen kanongieterij, welke was gevestigd in de kerk. Echter heeft het zijn naam te danken aan de tijd dat de pages van de Prins van Oranje daar werden gehuisvest, dat daar tot 1828 gebruikt voor werd.

In het begin van de 20e eeuw is het pand grondig gerestaureerd in opdracht van Prins Hendrik, echtgenoot van Koningin Wilhelmina en voorzitter van Het Nederlandse Rode KruisKruisKruisKruis en daarna wederom in 1999-2000 door organisatiebureau Alons & Partners, die het pand vanaf 1995 in gebruik had genomen.

Het object beschikt over een begane grond, 2 verdiepingen, een poortkamer en tevens een zolder en kelderruimte.

Het kantoorpand heeft een tiental kamers, waaronder een ruime lunchruimte met goed uitgeruste ruime
keuken op de begane grond.

Op de eerste etage aan de voorzijde bevindt zich een ruime vergaderzaal van ca. 40 m2. Deze ruimte
is geheel in Hollandse renaissancestijl uitgerust, en is onder andere betimmerd met een hoge rondgaande eikenhouten lambrisering. Het glas-in-lood bevat gebrandschilderde medaillons met de acht kwartierwapens van de overgrootouders van Koningin Wilhelmina.

Naast de grote vergaderzaal is de poortkamer (ca. 4,5 x 5,5 m) gesitueerd, welke uit het laatste kwart van de 18e eeuw dateert. Deze kamer is eveneens in 1999 geheel gereconstrueerd in originele staat. Behalve de representatieve entree aan de voorzijde beschikt het pand tevens over een ruime ingang in de
zijgevel vlak achter de poort.

OMGEVINGSFACTOREN
Het Lange Voorhout is gelegen in het oude centrum van Den Haag, waar vele grote organisaties, ambassades en instanties zijn gevestigd. Het pand ligt op loopafstand van het Binnenhof, de Tweede Kamer, Noordeinde, De Plaats en de Denneweg met vele winkels en gezellige restaurants. Tevens ligt het befaamde Hotel Des Indes aan het Lange Voorhout en zijn er in de nabije omgeving diverse musea zoals het Mauritshuis, de Gevangenpoort en het Paleis op het Lange Voorhout gevestigd.

METRAGE
De totale beschikbare oppervlakte bedraagt circa 454 m² v.v.o..

OPLEVERINGSNIVEAU
Het object wordt leeg en bezemschoon opgeleverd.

BESTEMMINGSPLAN
'Binnenhof e.o.' vastgesteld d.d. 20-02-2014.
Het object valt onder bestemmingscategorie 'kantoor - 2'.
Voor het volledige bestemmingsplan kunt u terecht op: ruimtelijkeplannen.nl.

ENERGIELABEL
Het object beschikt niet over een Energielabel, gezien het een Rijksmonument betreft.

BEREIKBAARHEID
De bereikbaarheid met zowel het openbaar- als eigen vervoer zijn erg goed. Vanaf Den Haag CS is het nog geen 10 minuten lopen naar het Lange Voorhout. Tevens hebben de HTM-tramlijnen 1, 15, 16 en 17 en HTM-buslijnen 22, 24 en 28 een halte op loopafstand van het pand.

Met eigen vervoer is er een vrijwel directe verbinding met de grote Rijkswegen A12 – A4 en A13 evenals de N44 en A44.

PARKEREN
Verhuurder kan parkeerplaatsen aanbieden in de kazernestraat.

In de directe omgeving zijn meerdere parkeergarages gelegen, Interparking Museumkwartier aan het Korte Voorhout, Parkeergarage Noordeinde en Parkgarage ParkBee in de Kazernestraat.

HUURPRIJS
Op aanvraag.

SERVICEKOSTEN
Huurder dient zelf zorg te dragen voor aansluiting en betaling van alle nutsvoorzieningen.

HUURTERMIJN
5 (vijf) jaren.

OPZEGTERMIJN
12 (twaalf) maanden.

AANVAARDING
In overleg.

HUURBETALING
Per maand vooruit.

HUURPRIJSAANPASSING
Jaarlijks, voor het eerst 1 jaar na huuringangsdatum, op basis van de wijziging van het prijsindexcijfer volgens de Consumentenprijsindex (CPI), Alle Huishoudens (2015=100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

BTW
Verhuurder wenst te opteren voor BTW belaste verhuur. Indien huurder niet voldoet aan de criteria, zal er een nader overeen te komen percentage ter compensatie van de gederfde BTW worden vastgesteld.

ZEKERHEIDSSTELLING
Bankgarantie/waarborgsom ter grootte van een bruto betalingsverplichting van minimaal 3 (drie) maanden (huur, servicekosten en BTW), afhankelijk van de financiële gegoedheid van de huurder.

HUUROVEREENKOMST
De huurovereenkomst zal worden opgesteld conform de door de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ) in 2015 vastgestelde ROZ model Huurovereenkomst KANTOORRUIMTE en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:230a BW met aanvullende bepalingen verhuurder.

+++

Bovenstaande objectinformatie is met zorg samengesteld. Voor de juistheid ervan kan door ons geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch aan de vermelde gegevens enig recht worden ontleend. Vermelding van vloer- en overige oppervlakten zijn slechts indicatief en kunnen in werkelijkheid afwijken. Nadrukkelijk is vermeld dat deze informatieverstrekking niet als aanbieding of offerte mag worden beschouwd.

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
Huurprijs op aanvraag
Servicekosten
Geen servicekosten bekend
Aangeboden sinds
5 weken
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1700

Oppervlakten

Oppervlakte
454 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
3 bouwlagen
Voorzieningen
Toilet en pantry

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, NS Intercitystation op 1000 m tot 1500 m, snelwegafrit op 1500 m tot 2000 m en Tramhalte op minder dan 500 m

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Lange Voorhout 6

Huurprijs op aanvraag