Lange Houtstraat 37 - 39 2511 CV Den Haag

€ 5.495 /mnd
Blikvanger Kantoorruimte in Rijksmonument - Museumkwartier Den Haag

Omschrijving

Algemeen:

het pand aan de Lange Houtstraat 37-39 in Den Haag heeft een rijke geschiedenis. Het werd oorspronkelijk gebouwd in de 18e eeuw als woonhuis voor de rijke koopman Johannes van der Heim. In de 19e eeuw werd het pand omgebouwd tot een bank, en later werd het gebruikt als kantoorruimte voor verschillende bedrijven. Na de oorlog werd het pand gebruikt als kantoorruimte voor verschillende ministeries en ambassades.

In 2004 werd het pand grondig gerenoveerd en omgebouwd tot een luxueus appartementencomplex, met behoud van de historische gevel. Tegenwoordig is het een van de meest gewilde plekken om te wonen en te werken in Den Haag, dankzij de centrale locatie en het prachtige historische karakter van het pand.

Het souterrain en de bel-etage is nog immer een zelfstandige kantoorruimte gebleven met een dubbele entree, zowel aan de Lange Houtstraat (hoofdentree) als aan het Korte Voorhout (zij-entree souterrain). Tevens is het pand direct naast de entree van de parkeergarage onder het Tournooiveld gelegen.

Locatie:

de hoek van de Lange Houtstraat en de Korte Voorhout in Den Haag is een zeer geschikte locatie voor kantoorgebruikers. Het is een prestigieuze en centrale locatie in het zakelijke hart van de stad, met tal van gerenommeerde bedrijven en organisaties in de directe omgeving. Daarnaast is het pand goed bereikbaar met het openbaar vervoer en biedt het voldoende parkeergelegenheid voor medewerkers en bezoekers. De omgeving is gevuld met winkels, restaurants en andere voorzieningen, waardoor het een aangename plek is om te werken en te netwerken. Kortom, de Lange Houtstraat hoek Korte Voorhout biedt kantoorgebruikers een ideale locatie om hun bedrijf te vestigen en te laten groeien.

Bereikbaarheid:

door de centrale ligging is de bereikbaarheid uitstekend te noemen. Per eigen vervoer is het object vanaf het Rijkswegennet (A4, A12, A13) via de Utrechtsebaan, Zuid Hollandlaan in enkele minuten te bereiken.

Direct om de hoek op het Korte Voorhout (tram 15 + 16) en aan de Kneuterdijk (bus 22, 24, 28, 31 en 61), zijn diverse opstapplaatsen voor bus- en tramlijnen gesitueerd.

VVO:

het Verhuurbaar Vloer Oppervlak omvat totaal 283,50 m² kantoorruimte c.a., en is verdeeld als volgt:

souterrain: 134,30 m² kantoor, pantry, toilet
bel-etage: 149,20 m² kantoor c.a.

De oppervlakten zijn gemeten op basis van de NEN 2580, NEN 2580 meetstaat aanwezig.

Bestemming:

het object valt onder het bestemmingsplan “Binnenhof e.o.” en staat het object ook aangeduid met de enkelbestemming “enkelbestemming Gemengd 2”. Artikel 6 van de voorschriften is dan ook van toepassing. Hier staan onder meer de navolgende functies omschreven:

a. bedrijfsmatige activiteiten cat. A en B (staat van bedrijven);
b. detailhandel;
c. dienstverlening;

voor meer informatie omtrent de bestemming verwijzen wij naar de website

Parkeergelegenheid:

het object beschikt niet over eigen parkeerplaatsen, doch in de naastgelegen Parkeergarage Museumkwartier (Interparking) onder het Tournooiveld bestaat de mogelijkheid om een abonnement af te sluiten voor een parkeerplaats. De kosten van een kantoorabonnement (ma-vr 07:00-19:00 uur) bedragen € 327, -- per maand inclusief B.T.W. (prijspeil april 2023).

Opleveringsniveau:

- entree met marmeren vloerafwerking en glazen tochtsluis;
- entree met tochtsluis in souterrain;
- twee meterkasten voor zowel de bel-etage als het souterrain;
- eigen nutsvoorzieningen;
- gestuukte wanden en plafonds;
- parket vloerafwerking op de bel-etage;
- kamerindeling op de beletage;
- databekabeling in kabelgoten door gehele pand;
- serverlocatie in souterrain;
- centraal trappenhuis met houten trap;
- CV gasinstallatie met radiatoren (ketel op bel-etage);
- CV gasinstallatie met radiatoren (ketel in souterrain);
- toiletgroep in centrale hal in souterrain;
- pantry met afwasmachine en koelkast in souterrain;
- toilet met douche in souterrain;
- kluisruimte in souterrain;
- separate archiefruimte in souterrain.

Energielabel:

A-label (geldig tot 8 juli 2032).

Huurvoorwaarden:

huurprijs:

€ 5.495, -- per maand exclusief B.T.W.

B.T.W.:

huurder en verhuurder opteren voor belaste huur en verhuur.

B.T.W. compensatie:

indien huurder geen ondernemer is in de zin van de omzetbelasting, is verhuurder bereid om zonder B.T.W. te verhuren. Wel zal er alsdan sprake zijn van een B.T.W. compensatie van 8 % bovenop de overeengekomen huurprijs.

huurprijsbetaling:

per maand vooruit.

huurtermijn:

5 jaar + verlengingen van telkenmale 5 jaar (opzegtermijn 12 maanden).

huurprijsaanpassing:

jaarlijks, voor het eerst 12 maanden na huuringangsdatum, zal de huurprijs worden aangepast aan de stijging van het Consumenten Prijs Indexcijfer (CPI), reeks Alle Huishoudens (2015=100), zoals dit wordt gepubliceerd door het CBS.

servicekosten:

geen, huurder zal rechtstreekse contracten aangaan met de nutsbedrijven dan wel de bedrijven die onderhoud dienen te plegen aan de binnen het gehuurde aanwezige installaties.

waarborgsom:

bij ondertekening van de huurovereenkomst stelt huurder in handen van verhuurder een waarborgsom ter grootte van drie maanden huurverplichting inclusief een vergoeding gelijkwaardig aan de toekomstig verschuldigde B.T.W. (of de B.T.W. compensatie). Over een waarborgsom wordt door verhuurder geen rente vergoed.

N.B. afhankelijk van de gegoedheid huurder kan verhuurder ten aanzien van de zekerheidstelling aanvullende voorwaarden stellen.

opleveringsdatum:

medio Q4 2023, in overleg met huidige huurder.

huurovereenkomst:

indien partijen tot overeenstemming komen zullen de hoofd huurvoorwaarden worden vervat in een standaard ROZ huurovereenkomst ex artikel 7:230a BW (versie 2015) aangepast aan de eisen en wensen van de verhuurder.

voorbehoud verhuurder:

voor het aangaan van een huurovereenkomst maakt verhuurder het voorbehoud van het verkrijgen van een hem conveniërend kredietrapport van huurder dan wel een hem conveniërend krediet informatierapport van het bedrijf van huurder.

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
€ 5.495 per maand
Servicekosten
Geen servicekosten bekend
Aangeboden sinds
18 mei 2023
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
Voor 1906

Oppervlakten

Oppervlakte
283 m²
Perceel
283 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
2 bouwlagen
Voorzieningen
Te openen ramen, kabelgoten, toilet, pantry, verwarming en kamerindeling

Energie

Energielabel
A

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, metrohalte op 500 m tot 1000 m, NS Intercitystation op 500 m tot 1000 m, snelwegafrit op 500 m tot 1000 m en Tramhalte op minder dan 500 m

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Lange Houtstraat 37 - 39

€ 5.495 /mnd