Saturnusstraat 95 2516 AG Den Haag

Prijs n.o.t.k.

Omschrijving

ADRES
Saturnusstraat 95 te 's-Gravenhage

TE KOOP
Innovatiehub 'De Titaan'
De Titaan is gelegen op de Binckhorst in de Binckhaven, een creatief-industriële en innovatieve omgeving met rauwe randjes en een dynamische vibe. Sinds 2015 werkt de gemeente er aan om jonge, creatieve ondernemers hier in een inspirerende omgeving met ruimte voor experiment en een creatief-industriële sfeer te huisvesten.

Het totale verhuurbaar oppervlak van de Titaan is circa 11.205 m2. Er is een mix aan typen verhuurbare units in het gebouw, waardoor het geschikt is voor een diversiteit aan bedrijven. Zo kunnen doorgroeiers uit het gebied een plek krijgen in de grotere, hoogwaardige kantoorruimten met een eigen gezicht en terras aan het water. Starters kunnen een plek krijgen in de kleinere units. Over het algemeen bevinden de grotere units zich hoger in het gebouw.
Er komen circa 20 werkruimtes in de kelder. Deze zijn uitermate geschikt voor (creatief) ambachtelijk werk in de maakindustrie. Er is in Den Haag specifieke behoefte aan dergelijke ruimtes. De Titaan bevat veel grote ruimtes van 100 m2 en 200m2 en groter voor snel groeiende starters en scale-ups. Hiermee is zij complementair aan de Apollo 14 en de Caballero Fabriek, die meer op kleinschalige en startende bedrijven gericht zijn.

De Gemeente heeft de ambitie om de positie van het gebied als ‘ecosysteem’ voor creatieve en innovatieve ondernemers verder te versterken. Hiertoe is bijvoorbeeld volop geïnvesteerd in de buitenruimte om het gebied aantrekkelijker te maken om in te verblijven en de belangrijke locaties in het gebied ruimtelijk beter met elkaar te verbinden. Ook zijn er diverse nieuwe vestigingslocaties gerealiseerd.
De ambitie van de Gemeente wordt inmiddels realiteit. Groeiende en nieuwe bedrijven hebben ruimte voor uitbreiding nodig en zoeken die binnen dit gebied. Hiermee is de vraag naar ruimte aanzienlijk. Omdat er voorheen geen marktinitiatieven waren om in deze vraag te voorzien, heeft de Gemeente zelf het initiatief genomen. Onder meer met de exploitatie van Apollo14 en de realisatie van de Titaan. Inmiddels volgt de markt dit voorbeeld en wordt er de komende jaren ook door marktpartijen volop geïnvesteerd in de Binckhaven (het creatief-industriele complex rond de Saturnusstraat).

DOEL
De Gemeente is eigenaar van het voormalige Harting-Bank gebouw in de Binckhaven. Het gebouw wordt momenteel getransformeerd tot een nieuw pand, de Titaan, dat moet fungeren als innovatiehub. De Gemeente beoogt de Titaan in augustus 2022 op te leveren. De Gemeente wenst een (combinatie van) partij(en) te vinden, die de Titaan van haar koopt, de grond in eeuwigdurende erfpacht neemt en de Titaan vervolgens voor eigen rekening en risico gaat exploiteren als innovatiehub; een aantrekkelijke plek voor innovatieve startups, scale-ups en creatieve bedrijvigheid.

LOCATIE
De Titaan wordt gerealiseerd aan de Saturnusstraat op de locatie van het voormalige Harting-Bank gebouw, dat oorspronkelijk gebruikt werd als magazijn van de naastgelegen Caballero Fabriek. Het gebouw was verouderd en in matige staat, waardoor de Gemeente heeft besloten tot een volledige transformatie. Het ligt aan de kop van de haven. De ligging is uitermate geschikt om het vestigingsklimaat van Den Haag en de Binckhaven voor creatieve bedrijven en startups verder te versterken en aan te jagen.

DUURZAAMHEID
De Titaan voldoet aan de laatste eisen van het Bouwbesluit, niveau ‘nieuwbouw’. Aanvullend wordt het BENG niveau bereikt (Bijna Energie Neutraal Gebouw). Tevens is de Titaan gasloos en aangesloten op stadswarmte.

De energiebehoefte van het gebouw is geminimaliseerd en het energieverbruik is grotendeels afkomstig uit hernieuwbare energie. Zowel het platte dak als de dakrand bevatten zonnepanelen. Er is zo min mogelijk gesloopt en zoveel mogelijk materialen zijn hergebruikt. De transformatie voldoet aan de hoogst mogelijke duurzaamheidsambities.

PARKEREN EN MOBILITEIT
Op basis van de geldende parkeernormen kent de Titaan een parkeervraag van circa 45 plekken. Om hieraan te kunnen voldoen worden twee parkeerstroken aangrenzend aan het gebouw in erfpacht uitgegeven. Daarmee komen er in totaal 48 parkeerplekken beschikbaar voor De Titaan. Over de eventuele afbakening van dit terrein moeten nadere afspraken met de gemeente worden gemaakt.

OMGEVINGSPLAN
De gemeenteraad van Den Haag heeft op 25 november 2020 het omgevingsplan Binckhorst gewijzigd vastgesteld. Dit in navolging van het op 29 november 2018 vastgestelde omgevingsplan. De Titaan kent hierin de functie ‘transformatiegebied’. De exploitatie van een innovatiehub past hierbinnen.

PROCES
De gemeente Den Haag (hierna: ‘Gemeente’) nodigt Geïnteresseerden uit tot het doen van een concept Aanbieding, uiterlijk 29 oktober 2021, 12.00 uur. De concept Aanbieding bestaat onder andere uit referenties, een planbeschrijving, beeldimpressies, een plan van aanpak en een financiële bieding.

De Gemeente gaat een dialoog aan met alle Geïnteresseerden van wie de concept Aanbieding ontvankelijk is en voldoet aan de gewenste eisen. De dialoog dient ter afstemming tussen de Gemeente en Geïnteresseerde met als doel de optimalisatie van de plannen en daarmee de definitieve Aanbieding.

Bij interesse zullen wij u voorzien van alle informatie omtrent de voorgenomen verkoop. Wij verzoeken u uw interesse via ons kantoor kenbaar te maken per mail: en/of telefoon: 070-3420130.

+++

Bovenstaande objectinformatie is met zorg samengesteld. Voor de juistheid ervan kan door ons geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch aan de vermelde gegevens enig recht worden ontleend. Vermelding van vloer- en overige oppervlakten zijn slechts indicatief en kunnen in werkelijkheid afwijken. Nadrukkelijk is vermeld dat deze informatieverstrekking niet als aanbieding of offerte mag worden beschouwd.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
Prijs nader overeen te komen
Servicekosten
Geen servicekosten bekend
Aangeboden sinds
10 september 2021
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1927

Oppervlakten

Oppervlakte
11.205 m²
Perceel
13.328 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
3 bouwlagen
Voorzieningen
Mechanische ventilatie, topkoeling, inbouwarmaturen, liften, te openen ramen, systeemplafond, toilet, pantry, verwarming en kamerindeling

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Bedrijventerrein en aan vaarwater

Parkeergelegenheid

Parkeerplaatsen
45 niet-overdekte parkeerplaatsen

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Saturnusstraat 95

Prijs n.o.t.k.