Riviervismarkt 3 2513 AM Den Haag

€ 175.000 /jr

Omschrijving

TE HUUR
Riviervismarkt 3 te 's-Gravenhage

OBJECTOMSCHRIJVING
Het betreft een representatief kantoorpand met een verhuurbaar vloeroppervlak van 999,9 m² met 7 parkeerplaatsen op het achtergelegen, afsluitbare parkeerterrein. Het totale oppervlak is verdeeld over een kelder, begane grond, tussenverdieping, 1ste tot en met de 3de verdieping. Aan de achterzijde van het gebouw bevindt zich een afsluitbaar parkeerterrein dat plaats biedt aan 7 auto's.

OMSCHRIJVING MONUMENT
Pand met voorgevel uit 1729 op complexe plattegrond. Het pand heeft een lange en complexe bouwgeschiedenis, welke al in de 16e eeuw begint. De huidige hoofdstructuur van voor- en achterhuis is in de 2e helft van de 17e eeuw ontstaan. Toen werd nl. het achterhuis aangebouwd (aanvankelijk souterrain en twee bouwlagen en later met een verdieping verhoogd). In het tussenlid die de beide casco's verbind is het trappenhuis ondergebracht. In 1729 volgde een grootscheepse verbouwing die het huidige uiterlijk grotendeels heeft bepaald. Het voorhuis beslaat drie bouwlagen en kapverdieping met mezzanino. De gevel is vijf assen breed en heeft Lodewijk XIV ornamenten. In de 20e eeuw werd het pand onder meer in gebruik genomen als kantoorwinkel, waarvoor wijzigingen in de gevel werden aangebracht. Tijdens de restauratie van 1985 - 1988 is de 18e eeuwse situatie in de gevel teruggebracht.

OMGEVINGSFACTOREN
De eerste bebouwing aan de Riviervismarkt stamt uit de 16e eeuw, toen de vismarkt hier werd gehouden. Het monumentale pand op nummer 3 is in delen gebouwd met de huidige gevel uit ca. 1729. Eind 20e eeuw is het pand gerestaureerd naar de klassieke staat en sindsdien in gebruik als kantoor van de huidige eigenaar.

De ligging in het centrum, naast de Grote Kerk, zorgt voor een zeer hoog voorzieningenniveau. Het kernwinkelgebied van Den Haag ligt praktisch om de hoek. Tevens zijn er verschillende hotels in de buurt gevestigd en vele horecagelegenheden, rondom de Grote Markt. De nabijgelegen Prinsestraat heeft enkele toprestaurants evenals leuke boutiques en galerieën.

METRAGE
De totale oppervlakte bedraagt circa 1.000 m² v.v.o. (conform NEN 2580), als volgt verdeeld:

- Souterrain 198 m²;
- Begane grond 230 m²;
- Tussenverdieping 25 m²;
- 1e verdieping 217 m²;
- 2e verdieping 226 m²;
- 3e verdieping 104 m².

OPLEVERINGSNIVEAU
Het pand wordt opgeleverd in zeer goede en representatieve staat, voorzien van onder meer:

- Veel originele details en ornamenten;
- Marmeren vloertegels;
- Eikenhouten vloeren;
- Airconditioning;
- Toiletgroepen op iedere etage;
- Vaste verlichting per ruimte;
- Kabelgoten voorzien van elektra en databekabeling.

BESTEMMINGSPLAN
‘St. Jacobskerk e.o.’ vastgesteld d.d. 17-10-2013.
Het object valt onder bestemmingscategorie 'Kantoor - 2'.

ENERGIELABEL
Het object beschikt niet over een Energielabel, omdat het een monument betreft.

BEREIKBAARHEID
De bereikbaarheid van het pand met de auto is goed. Via enerzijds de Prinsegracht en anderzijds de Torenstraat/Prinsessewal is de centrumring goed bereikbaar, welke voor directe verbinding zorgt met open afritten van de Rijkswegen A4, A44, A12 en A13.

Tevens is de bereikbaarheid met het openbaar vervoer goed. Het spoorwegstation Den Haag Centraal is op korte afstand, welke via tram 2, 3, 4 of 6 of buslijn 50 of 51 te bereiken is.

PARKEREN
Op eigen terrein (7 plaatsen) of in de nabij gelegen parkeergarages Grote Marktstraat / City en Torenstraat.

HUURPRIJS
€ 175.000,- per jaar te vermeerderen met BTW.

SERVICEKOSTEN
Huurder dient zelf zorg te dragen voor aansluiting en betaling van alle nutsvoorzieningen.

HUURTERMIJN
5 (vijf) jaren + 5 (vijf) optiejaren.

OPZEGTERMIJN
12 (twaalf) maanden.

AANVAARDING
In overleg.

HUURBETALING
Per maand vooruit.

HUURPRIJSAANPASSING
Jaarlijks, voor het eerst 1 jaar na huuringangsdatum, op basis van de wijziging van het prijsindexcijfer volgens de Consumentenprijsindex (CPI), Alle Huishoudens (2015=100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

BTW
Verhuurder wenst te opteren voor BTW belaste verhuur. Indien huurder niet voldoet aan de criteria, zal er een nader overeen te komen percentage ter compensatie van de gederfde BTW worden vastgesteld.

ZEKERHEIDSSTELLING
Bankgarantie/waarborgsom ter grootte van een bruto betalingsverplichting van minimaal 3 (drie) maanden (huur, servicekosten en BTW), afhankelijk van de financiële gegoedheid van de huurder.

HUUROVEREENKOMST
De huurovereenkomst zal worden opgesteld conform de door de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ) in 2015 vastgestelde ROZ model Huurovereenkomst KANTOORRUIMTE en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:230a BW met aanvullende bepalingen verhuurder.

Deze aanmelding is collegiaal met Hulshof makelaars
+++

Bovenstaande objectinformatie is met zorg samengesteld. Voor de juistheid ervan kan door ons geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch aan de vermelde gegevens enig recht worden ontleend. Vermelding van vloer- en overige oppervlakten zijn slechts indicatief en kunnen in werkelijkheid afwijken. Nadrukkelijk is vermeld dat deze informatieverstrekking niet als aanbieding of offerte mag worden beschouwd.

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
€ 175.000 per jaar
Servicekosten
Geen servicekosten bekend
Aangeboden sinds
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1729

Oppervlakten

Oppervlakte
1.000 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
3 bouwlagen
Voorzieningen
Airconditioning, kabelgoten en toilet

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, NS Intercitystation op minder dan 500 m, snelwegafrit op 1000 m tot 1500 m en Tramhalte op minder dan 500 m

Parkeergelegenheid

Parkeerplaatsen
7 niet-overdekte parkeerplaatsen

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Riviervismarkt 3

€ 175.000 /jr