Grote Markt 16 2511 BG Den Haag

€ 185 /m²/jaar

Omschrijving

Het betreft hier een uniek pand gebouwd omstreeks 1926 met een indrukwekkende uitstraling centraal gelegen aan de Grote Markt 16 te Den Haag. De thans beschikbare kantoorruimten bevinden zich op de tweede en derde verdieping van het object. Vanuit hier heeft men een prachtig uitzicht op de Grote Markt en de diverse monumentale panden.

LOCATIE
De ligging van het object is uitstekend te noemen. Gelegen in het historische centrum van Den Haag aan de Grote Markt midden in het kernwinkelgebied van Den Haag. Bekende winkelketens als de Bijenkorf, Primark en Hudson’s Bay bevinden zich in de directe nabijheid. Daarnaast bevinden zich er diverse horecagelegenheden zoals Starbucks, de Boterwaag en Het Paard. Tevens zijn het Gemeentehuis, de ministeries en diverse nationale en internationale organisaties in de omgeving gevestigd.

BEREIKBAARHEID
Per auto:
De locatie is goed bereikbaar per auto. Via de Kalvermarkt, Herengracht en Bezuidenhoutseweg komt men op de Utrechtsebaan welke direct aansluiting geeft op de Rijkswegen A4 (Den Haag-Amsterdam), A12 (Den Haag-Utrecht) en A13 (Den Haag-Rotterdam).

Per openbaar vervoer:
De bereikbaarheid met het openbaar vervoer is eveneens goed te noemen. Aan de Grote Markt bevindt zich opstapplaats voor de buslijnen 18, 22 en 24 en opstapplaats voor de tramlijnen 1, 2, 3, 4, 6, 9, 15 en 16.

VLOEROPPERVLAKTE
Het object is circa 1.486 m² v.v.o. groot verdeeld over 5 bouwlagen (kelder t/m 3e verdieping). Op de begane grond alsmede de 1e verdieping zal restaurantketen L’Osteria zich vestigen. Voor de verhuur is thans circa 543 m² v.v.o. kantoorruimte beschikbaar gelegen op:

2e verdieping: 291 m²
3e verdieping: 252 m²

Het is mogelijk per verdieping te huren.

PARKEREN
Tegenover het object is een ondergrondse parkeergarage gelegen waar ‘Q-Park’ parkeerplaatsen aanbiedt middels een abonnement systeem.

HUURPRIJS
EUR 185,- per m² per jaar, te vermeerderen met BTW.

SERVICEKOSTEN
Nader overeen te komen.

BESCHIKBAARHEID
In overleg.

OPLEVERNIVEAU
In casco staat.

HUURTERMIJN
5 jaar met aansluitend een optietermijn van telkens 5 optiejaren

OPZEGTERMIJN
12 maanden.

BETALINGEN
Huur, servicekosten en BTW per kwartaal vooruit.

ZEKERHEIDSSTELLING
Een bankgarantie ter grootte van een betalingsverplichting van 3 maanden huur, te vermeerderen met BTW.

BTW
Huurder verklaart het gehuurde voor tenminste 90% te zullen gebruiken voor prestaties die recht geven op aftrek van omzetbelasting. Indien huurder op enig moment niet meer aan het criterium voldoet, zal er van rechtswege sprake zijn van omzetbelasting vrijgestelde verhuur. Alsdan wordt de overeengekomen kale huurprijs, exclusief omzetbelasting, zodanig verhoogd dat het voor verhuurder ontstane financiële nadeel wordt gecompenseerd.

BIJZONDERHEDEN
Huurovereenkomst kantoorruimte en andere bedrijfsruimte ex art. 7:230a BW volgens het model van de Raad voor Onroerende Zaken versie februari 2015.

HUURPRIJSAANPASSING
Jaarlijks, op basis van de wijziging van het maandprijs-indexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI) reeks CPI-totale bestedingen (2015=100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek.

VOORBEHOUD
De vermelde informatie is van algemene aard en is niet meer dan een uitnodiging om in onderhandeling te treden. Aan de inhoud van deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
€ 185 per vierkante meter per jaar
Servicekosten
Geen servicekosten bekend
Aangeboden sinds
2 maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1926

Oppervlakten

Oppervlakte
543 m² (in units vanaf 291 m²)

Indeling

Aantal bouwlagen
5 bouwlagen
Voorzieningen
Liften, systeemplafond, toilet, pantry en verwarming

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern en stationslocatie
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, NS Intercitystation op 500 m tot 1000 m, snelwegafrit op 1000 m tot 1500 m en Tramhalte op minder dan 500 m

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Grote Markt 16

€ 185 /m²/jaar