Stationsweg 101 - 103 6711 PM Ede

€ 1.490.000 k.k.

Omschrijving

VILLA OVER VEEN PLUS SEPARATE KAVEL BERKENLAAN

Deze prachtige beeldbepalende villa is gelegen op één van de mooiste plekjes van Ede! Deze authentieke villa heeft veel originele details. In tegenstelling tot het beeld doet vermoeden, is er geen sprake van een gemeentelijk of rijksmonument.

Er is zeer ruime parkeergelegenheid op eigen terrein. Momenteel zijn er circa 10 parkeerplaatsen maar er is voldoende terrein om meer parkeerplaatsen te realiseren. Het object is ruim op het perceel gesitueerd en tevens gelegen op een hoek.

De ligging is zeer centraal: tussen Intercitystation Ede-Wageningen (op 400 meter afstand) en het centrum van Ede. De op-, en afritten van de Rijksweg A12 (Den Haag – Oberhausen), zijn binnen enkele minuten te bereiken. De rijksweg A30 vormt de verbinding tussen de A12 en de A1 (Enschede - Amsterdam) en is tevens binnen enkele minuten gemakkelijk te bereiken.

Een belangrijke planologische ontwikkeling, op maar ca 350 meter van de villa gelegen, betreft het World Food Centre. Ook wel bekend als de Silicon Valley van het voedsel.

OPPERVLAKTEN EN VOORZIENINGEN

• Kavel Stationsweg 103 (Ede C 3566): 1.800 m²
• Kavel Berkenlaan (Ede C 3567): 725m² (bouwblok ca. 12.9 m x 8.8 m)
• Totale bruto vloeroppervlakte op kavel 3566: ca 548 m² (excl. kelder)
• Totale verhuurbare vloeroppervlakte kavel 3566: 389 m²
• GO begane grond villa: 170.5 m²
• GO eerste verdieping villa: 118.7 m²
• GO tweede verdieping villa: 84.8 m²
• GO garage bij villa: 42 m² (exclusief verdieping)
• Kozijnen: hout
• Beglazing: combinatie, grotendeels dubbele beglazing
• Merk C.V. ketels: Nefit Bosch (twee ketels)
• Bouwjaar C.V. ketels: 2005 (warmwaterwisselaars vernieuwd omstreeks 2015)
• Verwarming: C.V.-ketel

BESTEMMINGSPLAN
De huidige bestemming van het perceel van de villa is zeer ruim. Zo is onder andere mogelijk:

• Wonen
• Dienstverlenende instellingen of dienstverlenende bedrijven
• Kantoor (ook op verdiepingen!)
• Detailhandel (uitsluitend op begane grond)

Onder dienstverlenende bedrijven, instellingen of stichtingen worden ook instellingen verstaan die maatschappelijke diensten verlenen.

De huidige bebouwingsoppervlakte van de villa is kleiner dan de oppervlakte van het vlak in de bestemmingsplankaart aangeeft (er is dus uitbreiding van bouwmassa mogelijk). Afgezien daarvan, mag op grond van de regels van het bestemmingsplan, buiten dit vlak nog uitbouw aan de villa aan de achterzijde plaatsvinden (waarschijnlijk tot 40 m²). Deze uitbreidingsmogelijkheid staat los van de achtergelegen kavel hetgeen ook bouwmogelijkheden heeft waarover later meer.

De achterzijde van de villa bestaat thans uit laagbouw van circa 11 x 5 meter. Deze laagbouw kan – qua bestemmingsplan – worden opgetrokken (of na sloop hiervan opnieuw worden opgebouwd) zodat de inhoud van de villa nog groter wordt. Zo kunt u eventueel een lift realiseren of het pand geschikt laten maken voor (luxe) appartementen (behorende tot het zeer schaarse topsegment).

Het bestemmingsplan van de gemeente laat toe dat meerdere huishoudens de villa bewonen. Dit is mogelijk door een verkregen uitzonderingspositie in het bestemmingsplan Parapluplan Wonen. Op basis van het bestemmingsplan kunnen er meerdere appartementen (bijvoorbeeld in het hogere segment) ontwikkeld worden.

BOUWKAVEL

De villa wordt aangeboden inclusief het afzonderlijk achtergelegen kadastrale perceel ter grootte van 725 m². De totale perceeloppervlakten van villa en achtergelegen kavel bedraagt circa 2.525 m². Door de aanwezigheid van de achtergelegen kavel, kunt u wellicht een geheel nieuwe ontwikkeling opstarten waarbij zowel de vergroting van de villa als de nieuwbouw van de bouwkavel in één geïntegreerd concept wordt gerealiseerd (bijvoorbeeld een zorgconcept). Opgemerkt zij dat de villa bij opmaak van deze informatie tijdelijk huurinkomsten genereert zodat gedurende de (project)ontwikkeling op de kavel er reeds inkomsten zijn.

De achtergelegen kavel mag volgens informatie van de gemeente Ede thans bebouwd worden met een vrijstaand huis (bouwvlak grosso modo 12,9 x 8,8 meter, maximale bouwhoogte 10 meter, maximale goothoogte 6 meter, zie toegevoegde).

Enige bedrijfsactiviteiten zijn tevens op deze kavel (deels) toegestaan. Op basis van deze gegevens kan er een woning worden gebouwd met een inhoud van maar liefst circa 900 m³ exclusief inhoud eventuele bijgebouwen. De verkoper staat echter niet voor de bouwmogelijkheden garant. Informeert u altijd naar de bouwmogelijkheden en exacte voorwaarden bij de gemeente Ede. Nadere informatie is onder meer ook beschikbaar op de website bovengenoemde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

OOK ALLEEN DE VILLA TE KOOP, ZONDER BOUWKAVEL

Het is ook mogelijk om alleen Villa Over Veen te kopen, staande op een perceel van 1.800 m². De vraagprijs voor de villa met 1.800 m² grond (of desgewenst meer of minder) zonder de achtergelegen bouwkavel, is op aanvraag beschikbaar.

BIJGEBOUWEN
Er is een grote garage aanwezig (circa BVO 48 m² begane grond) welke plaats biedt voor 2 à 3 voertuigen. Grote zolder van circa BVO 48 m². De garage is op de begane grond verwarmd en voorzien van een automatische garagedeur en openslaande deuren aan de zuidzijde, toilet, aansluiting wasmachine en uitstortgootsteen.

Op de achtergelegen bouwkavel zijn in een hoek van het perceel paardenstallen gesitueerd.

AANVULLENDE VERKOOPVOORWAARDE
Als aanvullende voorwaarde tijdens eventuele besprekingen bij de verkoop geldt dat voorstellen van de zijde van de huidige eigenaar niet eerder bindend zijn dan na ondertekening van een schriftelijke koopovereenkomst door koper en verkoper. Het voorgaande geldt zowel in de situatie dat de koper een consument-koper is (die het pand wil gaan gebruiken (mede) voor eigen particuliere bewoning) als dat de koper een professionele partij is (bijvoorbeeld handelend in de hoedanigheid van particuliere belegger, of projectontwikkelaar).

Het bovenstaande behelst geen aanbod doch slechts een vrijblijvende en globale informatie met betrekking tot het daarbij genoemde onroerende goed. Wij kunnen niet instaan voor de juistheid of volledigheid van de gegevens en derhalve kunnen aan deze informatie geen rechten worden ontleend.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 1.490.000 kosten koper
Servicekosten
Geen servicekosten bekend
Aangeboden sinds
4 weken
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1899

Oppervlakten

Oppervlakte
374 m² (in units vanaf 15 m²)
Perceel
2.525 m² (in units vanaf 15 m²)

Indeling

Aantal bouwlagen
3 bouwlagen
Voorzieningen
Te openen ramen, toilet, verwarming en kamerindeling

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
In woonwijk

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Stationsweg 101 - 103

€ 1.490.000 k.k.