Koppelsedijk 10 4191 LC Geldermalsen

€ 1.625.000 k.k.

Omschrijving

Karaktervol kantoorpand of ontwikkelingslocatie op een bijzondere plek nabij het NS-station van Geldermalsen. Dit voormalige waterschapskantoor heeft een vloeroppervlak van 921 m² VVO en staat op een perceel van 2598 m². Het gebouw is oorspronkelijk gebouwd rond het jaar 1955 voor, toen nog, het waterschap van de Linge. Het pand is rond 1997 verbouwd en uitgebreid door het Waterschap Rivierenland. De afgelopen twintig jaar werd ‘het Lingehuis’ gebruikt door ZDG. De Zorg Diensten Groep is uit het pand gegroeid en verhuisd. Het pand wordt thans tijdelijk verhuurd aan de gemeente West Betuwe en is in gebruik als school voor de Taalklas West Betuwe. Functioneel heeft het pand twee kantoor-bouwlagen met een souterrain onder, en een zolder boven, een deel van het gebouw. Op eigen terrein is ruimte voor parkeren, een siertuin en een representatief voorterrein aan de Koppelsedijk. De ligging is bijzonder als solitair kantoorgebouw op de hoek van de Koppelsedijk; langs de Linge. De dijk is hier een verbindingsweg tussen het centrum van het dorp en het NS-station. Naast een gebruik als representatief kantoor, met beperkingen conform het bestemmingsplan, zijn er ook mogelijkheden voor herbestemming of herontwikkeling van de locatie tot bijvoorbeeld (zorg)wonen. De ligging heeft kwaliteit genoeg voor luxe appartementen.

Locatie. Het gebouw ligt aan de dijk langs de Linge, op loopafstand en ongeveer halverwege tussen het centrum van het dorp Geldermalsen en het NS-station. Geldermalsen is het grootste dorp binnen de gemeente West Betuwe. Geldermalsen is gunstig gelegen in het midden van het land bij de kruising van de A2 en de A15. Aan de zijde van de dijk ligt op dijkniveau voor het gebouw een representatieve tuin met een inrit en verschillende parkeervakken. Aan de zijkant van het gebouw ligt een tweede inrit naar het parkeerterrein op het maaiveld achter het gebouw. Naast parkeerruimte bevindt zich hier een tuin en de tweede entree van het gebouw.

Oppervlakten en afmetingen:
- Kadastraal gemeente Geldermalsen, sectie G, nummer 3154 (2.562 m² vol eigendom);
- Kadastraal gemeente Geldermalsen, sectie G, nummer 2610 (36 m² opstalrecht).
- Bebouwd oppervlak circa 410 m².
- Vloeroppervlak souterrain circa 116 m² VVO;
- Vloeroppervlak Begane grond circa 359 m² VVO;
- Vloeroppervlak Eerste verdieping circa 367 m² VVO;
- Vloeroppervlak Tweede verdieping (zolder) circa 79 m² VVO;
- Vloeroppervlak totaal circa 921 m² VVO.
- Inhoud circa 3.625 m³.

Bestemming. Het perceel heeft conform het thans vigerende bestemmingsplan, ‘Geldermalsen Woongebied 2011, de enkelbestemming ‘Maatschappelijk-2’. De voor 'Maatschappelijk - 2' aangewezen gronden zijn primair bestemd voor niet-woonfuncties, gericht op gebruik van de gronden en/of opstallen ten behoeve van religieuze, educatieve, sportieve, sociale dan wel culturele doeleinden, gezondheidszorg, alsmede voor openbaar bestuur en openbare dienstverlening. Nadere informatie met betrekking tot het bestemmingsplan en de daarbij behorende kaart wordt op verzoek verstrekt. Bij twijfel over enerzijds de gebruiksmogelijkheden en anderzijds de bestemming kunnen inlichtingen ingewonnen worden bij de gemeente WestBetuwe. Ook de eigendomstitel geeft beperkingen met betrekking tot het gebruik die echter niet afwijken van het bestemmingsplan. Uit informeel overleg met de Omgevingsdienst Rivierenland en met omwonenden is gebleken dat er geen tegenwerking is te verwachten bij herbestemming of herontwikkeling tot (zorg)wonen.

Voorwaarden. De vraagprijs is onder de conditie ‘kosten koper’. Het object kan vrij van omzetbelasting worden geleverd. Overeenkomst conform model NVM. Het pand wordt thans tijdelijk verhuurd aan de gemeente West Betuwe met een gereduceerde huursom gegeven de doelstelling. Details met betrekking tot de huurovereenkomst zijn op aanvraag beschikbaar. Aanvaarding in overleg.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 1.625.000 kosten koper
Servicekosten
Geen servicekosten bekend
Aangeboden sinds
2 maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwperiode
1945-1959

Oppervlakten

Oppervlakte
921 m²
Perceel
2.598 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
4 bouwlagen
Voorzieningen
Inbouwarmaturen, te openen ramen, kabelgoten, systeemplafond, toilet, pantry, verwarming en kamerindeling

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
In woonwijk en stationslocatie
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, NS Intercitystation op minder dan 500 m en snelwegafrit op 3000 m tot 4000 m

Parkeergelegenheid

Parkeerplaatsen
26 niet-overdekte parkeerplaatsen

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Koppelsedijk 10

€ 1.625.000 k.k.