Westerhaven 13 9718 AW Groningen

€ 135 /m²/jaar

Omschrijving

== PROMINENT GELEGEN AAN DE RAND BINNENSTAD == OP ZICHTLOCATIE EN NABIJ DE RINGWEG == HET CENTRAAL STATION BEVINDT ZICH OP LOOPAFSTAND == BESCHIKBAAR CIRCA 185 M² V.V.O. OP DE 1E VERDIEPING == INSTAPKLAAR! == FLEXIBELE HUURTERMIJNEN BESPREEKBAAR ==

Westerhaven 13, 9718 AW te Groningen.

Kantoor in hartje Groningen
 
Een kantoor vol lichte, open ruimtes op een mooie zichtlocatie? Je vindt het in de Westertoren. Op een steenworp afstand van het Hoofdstation en het stadshart van Groningen, maar ook vlak bij uitvalswegen. Bovendien zijn er voldoende parkeerplaatsen achter het kantoorpand. De Westertoren is van alle gemakken voorzien.

Op de eerste etage komt per 15 juni een kantoorruimte van circa 185 m² v.v.o. beschikbaar.
 
Door de grote ramen heb je veel lichtinval en krijgt het kantoor een open sfeer. Hier kun je productief werken en makkelijk overleggen met je collega’s. Er blijft genoeg ruimte over om klanten te ontvangen en te vergaderen: er zijn op dit moment vier spreekruimtes aanwezig. Wil je meer afgesloten kantoorruimtes? Je kunt gemakkelijk het aantal overlegkamers uitbreiden. Je bepaalt zelf de indeling.
 
De hele verdieping heb je voor jezelf, inclusief voldoende sanitair en een complete pantry. Andere huurders in het kantoorgebouw zijn bedrijven in de creative industry en zakelijke dienstverlening als Social blue,  Eezeebee, Odyssey en Continu professionals.
 
Voor gebruikers van het pand is voorzien in een betrouwbare en razendsnelle internetverbinding. Ook aan Duurzaamheid is bij de Westertoren aandacht besteed, het pand is voorzien van energiezuinige LED verlichting en recent is alle buitenbeglazing vervangen door zeer hoogwaardige isolerende beglazing hetgeen het energie verbruik aanzienlijk verlaagt en het gebruikscomfort verhoogd.

Vanaf je werk zit je binnen een mum van tijd te lunchen of te borrelen in de stad. Winkelcentrum Westerhaven ligt praktisch voor de deur. Ondertussen blijven uitvalswegen uitstekend bereikbaar. Je rijdt binnen enkele minuten op de A28 richting Assen of de A7 richting Drachten.

Direct achter de kantoortoren zijn 2 parkeerplaatsen te huur. Meer parkeerruimte nodig? Pal tegenover de Westertoren ligt een openbare parkeergarage met 800 parkeerplaatsen. Ook hier kun je een parkeerplaats huren. Reis je met het openbaar vervoer? Vanaf het Hoofdstation fiets je in vijf minuten naar kantoor.
 
Ook werken in een lichte kantoorruimte op een ideale zichtlocatie? Neem dan snel contact met ons op en kom langs voor een bezichtiging.

PARKEREN:
Bij het kantoorobject horen eigen parkeerplaatsen op het achter en onder gelegen parkeerterrein. In de pal tegenover gelegen openbare parkeergarage, met circa 800 parkeerplaatsen in beheer bij Q-park, zijn eveneens parkeerplaatsen en abonnementen beschikbaar.

OPLEVERINGSNIVEAU:
Het object wordt in de huidige staat opgeleverd, onder meer voorzien van:

• 2 liften;
• Buitenzonwering per verdieping;
• Toiletgroepen per verdieping;
• Systeemplafonds met LED-verlichting en topkoeling of airco per verdieping;
• Intercominstallatie;
• Eigen pantry;
• Kabelgoten voorzien van databekabeling en elektrapunten daar waar aanwezig;
• Vloerbedekking.

Voor zover bovenstaande niet is opgenomen in de servicekosten behoort onderhoud herstel en vervanging van bovenstaande voor rekening van huurder.

het gebouw beschikt binnenkort over een energielabel A door o.a. het plaatsen van LED-verlichting, nieuwe hoogwaardige beglazing en zonnepanelen. U leest hier meer over bij Duurzaamheid.

HUURPRIJS KANTOORRUIMTE:
€ 135,- per m² per jaar, te vermeerderen met servicekosten en BTW.

HUURPRIJS PARKEERPLAATSEN:
€ 900,- per parkeerplaats per jaar te vermeerderen met BTW.

HUUR VRIJ VAN BTW BEHOORT TOT DE MOGELIJKHEDEN!

BTW:
HUUR VRIJ VAN BTW BEHOORT TOT DE MOGELIJKHEDEN! De huurprijs wordt dan vermeerderd met het scherpe opslagtarief van 3% over de huur t.b.v. de BTW- compensatie. Over de servicekosten (indien van toepassing) is altijd de wettelijke BTW verschuldigd.

SERVICEKOSTEN:
Het verrekenbaar voorschotbedrag servicekosten ten behoeve van de door verhuurder te verzorgen leveringen en diensten bedraagt € 27,50 per m² v.v.o. per jaar te vermeerderen met BTW. De servicekosten worden op voorschotbasis voldaan. Verrekening vindt jaarlijks plaats op basis van werkelijk gemaakte kosten.

Deze verhuurder is steeds bezig om de servicekosten zo laag mogelijk te houden. Dit begint al bij de inkoop van o.a. gas en elektra. Jaarlijks worden de contracten beoordeeld en zo nodig herzien zodat de huurder een zo laag mogelijk tarief betaald. Daarnaast spant deze verhuurder zich in om overige diensten in te kopen tegen de beste prijs zonder daarbij in te leveren op kwaliteit.

LEVERINGEN EN DIENSTEN:
Als door of vanwege verhuurder te verzorgen bijkomende leveringen en diensten (inclusief BTW) worden o.a. geleverd (voor zover aanwezig en van toepassing in het object):

• Gas, Water- en elektraverbruik, inclusief vastrecht, individueel en aandeel algemene ruimten;
• Onderhoud, inspecties en periodieke controle van technische installaties;
• Verlichting algemene ruimten en buitenverlichting;
• Schoonmaakkosten van de gemeenschappelijke ruimten en beglazing buitenzijde;
• Verzorging van afvoer van huisvuil, containerhuur e.d.;
• Onderhoud en schoonmaak buitenterrein, groenvoorziening;
• Schoonmaak en onderhoud buitenzonwering;
• Centrale afvalverwijdering (huisvuil en oud papier), containerhuur e.d.;
• Administratiekosten van 5% over de totale kosten van leveringen en diensten en speciale voorzieningen.

INTERNETVOORZIENINGEN:
Verhuurder is thans bezig met de aanleg van extra 'Ziggo-lijnen' naar het pand. Dit biedt (toekomstige) gebruikers mogelijkheden voor snel en relatief goedkoop zakelijk internet. Informeert u bij ons kantoor naar de mogelijkheden.

DUURZAAMHEID:
De Westertoren zet in 2020 een flinke stap richting een duurzame toekomst. In de loop van het jaar krijgt het kantoorgebouw een upgrade naar energielabel A. De ramen krijgen nieuwe, hoogwaardige beglazing en ook andere onderdelen van het pand krijgen extra isolatie. De cv-pompen worden vervangen en op het dak komen zonnepanelen voor de opwekking van energie. Zo profiteert u straks van meer comfort en een lagere energierekening.

HUURTERMIJN:
De huurtermijn en aansluitende verlengingstermijnen gaan in overleg. Een flexibele huurtermijn in overleg is bespreekbaar!

WEDERZIJDSE OPZEGTERMIJN:
Een wederzijdse opzegtermijn gaat in overleg.

BETAALTERMIJN:
Huur en servicekosten dienen per maand of kwartaal bij vooruitbetaling te worden voldaan, inclusief en de verschuldigde BTW over de huur en servicekosten.

ZEKERHEIDSSTELLING:
Bankgarantie of waarborgsom ter grootte van een bedrag gelijk aan 3 (drie) maanden betalingsverplichting inclusief BTW.

INDEXERING:
Jaarlijks voor het eerst 1 (één) jaar na huuringangsdatum op basis van het CPI- alle bestedingen afgegeven door het CBS (2015=100).

HUUROVEREENKOMST:
Standaard model van de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ), welke gehanteerd wordt door de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM), aangevuld met van toepassing zijnde bijzondere bepalingen.

Voor meer informatie of een bezichtiging neem graag contact met ons op. Wij geven u graag een rondleiding!

BOEKENRODE bedrijfsmakelaars & taxateurs
Vestigingen in: Groningen - Assen - Zwolle

Boekenrode is een full service makelaarskantoor op het gebied van Bedrijfshuisvesting, Woningen, Beleggingen, Ontwikkeling en Taxaties.

Bezoekadres: “Schnitgerhuys” Ubbo Emmiussingel 19 te Groningen.
Tel: 050 – 76 76 690

DISCLAIMER:
Overname, plaatsing op internetsites, verveelvoudiging op welke andere wijze dan ook van deze inhoud, waaronder zowel tekst als foto’s, en/of commercieel gebruik is niet toegestaan. Aan de inhoud van deze en overige informatie alsmede eventuele bijlagen kunnen nimmer rechten worden ontleent.

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
€ 135 per vierkante meter per jaar
Servicekosten
€ 28 per vierkante meter per jaar (21% BTW van toepassing)
Aangeboden sinds
3 weken
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwperiode
1960-1970

Oppervlakten

Oppervlakte
185 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
1 bouwlaag
Voorzieningen
Airconditioning, mechanische ventilatie, topkoeling, inbouwarmaturen, liften, te openen ramen, kabelgoten, systeemplafond, toilet, pantry, verwarming en kamerindeling

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, NS Intercitystation op 500 m tot 1000 m en snelwegafrit op 1000 m tot 1500 m

Parkeergelegenheid

Parkeerplaatsen
2 niet-overdekte parkeerplaatsen
Parkeerkosten
Vanaf € 900,- per parkeerplaats per jaar (21% BTW van toepassing)

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Westerhaven 13

€ 135 /m²/jaar