Noorderhaven 34 9712 VL Groningen

€ 3.950 /mnd

Omschrijving

Te huur wordt aangeboden deze MONUMENTALE kantoorvilla (Rijksmonument) met fraaie brede pilastergevel, geblokte kroonlijst en forse tympaan, gelegen aan de Noorderhaven ZZ 34 te Groningen. In de achtergelegen Hoekstraat is een garage gesitueerd met een mogelijkheid voor het parkeren van ca. 6 auto's.

HISTORIE:
In 1778 heeft dit voormalige woonhuis na een grondige verbouwing zijn huidige contouren gekregen. Vermoedelijk zijn 2 panden destijds samengevoegd en voorzien van een nieuwe voorgevel. Dat gebeurde allemaal in opdracht van de vermogende familie Modderman. Vele prominente stadjers, waaronder deze familie Modderman, hebben hier gewoond. Bijvoorbeeld de familie Wolters (grondlegger Wolters Noordhoff), de Monchy (Nederlandse Bank), schrijfster Ina Boudier Bakker, burgemeester van Groningen de heer H.P.J. Bloemers en de president van de rechtbank, Mr. van Groeningen. In 1960 kwam het pand in bezit van de artsen Huber en Bruning, die er praktijk hielden, later opgevolgd door Dr. Kramer (1967).

In 1981 werd het pand verworven door de notarissen Mrs. G. Veld en E. Winterdijk, die er de eerste noordelijke notaris maatschap stichtten. Nadien hebben nog diverse notarispraktijken in deze mooi kantoorvilla kantoor gehouden.

Met een geweldige ligging, dicht tegen het stadscentrum, op fietsafstand van alle treinstations en op loopafstand van bijvoorbeeld de rechtbank is dit kantoor een ideale plek om vanuit te kunnen werken.

INDELING:

Begane grond:
Entree met voorportaal, gang, beide voorzien van mooie oude marmeren vloeren. Aan de linkerkant is de receptieruimte (ca. 25m2) gesitueerd, aan de overliggende zijde bevindt zich de schitterende spreekkamer/ontvangstruimte met oude schouw (ca. 32 m2). Deze ruimte heeft nog oude suite deuren die voorheen doorgang verleende naar de achtergelegen kantoorruimte (ca. 26m2). Deze kantoorruimte ligt aan de achtergevel een heeft een mooi uitzicht op de klassiek ingedeelde tuin (ca. 140m2).
Vanuit de royale gang is deze besloten tuin met achtergelegen koetshuis te betreden. Het koetshuis is geen onderdeel van de verhuur.
De gang geeft verder nog toegang aan een toilet en ruimte met plek voor een MF printer en een eenvoudige keuken. Vanuit deze ruimte is ook de kelder met de stookinstallatie te betreden.

Verdieping:
Via een fraaie lui lopende trap bereik je de ruime overloop op de verdieping. De overloop geeft toegang tot 5 kantoorvertrekken, variëren in grootte van ca. 30, 26, 6, 27 en 20m2.

ALGEMEEN:
- de ramen aan de achtergevel zijn voorzien van dubbel glas
- buiten kantoortijden kunnen bewoners van het koetshuis gebruik maken van de tuin (één en ander in goed overleg)

HUUROVEREENKOMST: conform model ROZ.
Huurperiode: in overleg.
Verlenging: in overleg.
Huurbetaling: per maand bij vooruitbetaling.
Huurprijsindexering: jaarlijks, voor het eerst één jaar na huuringangsdatum op basis van het CPI alle huishoudens (2015=100).
Aanvaarding: in overleg.

De vermelde informatie is van algemene aard en is niet meer dan een uitnodiging om in onderhandeling te treden. Aan de inhoud van deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

VOOR NADERE INFORMATIE EN/OF BEZICHTIGING:
Schreuder Makelaars
050 5262000

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
€ 3.950 per maand
Servicekosten
Geen servicekosten bekend
Aangeboden sinds
2 weken
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
Voor 1906

Oppervlakten

Oppervlakte
325 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
3 bouwlagen
Voorzieningen
Toilet, pantry, verwarming en kamerindeling

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Bereikbaarheid
NS Intercitystation op 1500 m tot 2000 m

Parkeergelegenheid

Parkeerplaatsen
6 overdekte parkeerplaatsen

Schreuder Makelaars

Telefonisch bereikbaar tot 20:00
Bel 050-5262000

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Noorderhaven 34

€ 3.950 /mnd