Kalkovenplein 3 1165 PE Halfweg

€ 235 /m²/jaar

Omschrijving

Kantoorruimte in de Timmerwerkplaats (SugarCity)
Op het oude fabrieksterrein van het iconische SugarCity ligt de Timmerwerkplaats. Hier werd eind 19e eeuw aan het onderhoud van de suikerfabriek gewerkt. De rauwe, industriële ruimte is inmiddels getransformeerd tot een prachtige kantoorruimte die van alle moderne gemakken is voorzien. Denk aan airconditioning, centrale verwarming, dakisolatie en dubbelglas. De stalen dakconstructie met raampartijen zorgen voor een ruime daglichtinval en geven de ruimte een unieke uitstraling.

Historie
De Timmerwerkplaats ligt op het SugarCity terrein in Halfweg. Het dorp is gelegen in de gemeente Haarlemmermeer en vormt een dubbeldorp met Zwanenburg. Halfweg telt zo’n 2.500 inwoners. Weinig plaatsen hebben zo’n toepasselijke naam als Halfweg. Reizigers die de trekschuit namen die sinds 1632 tussen Amsterdam en Haarlem voer, moesten in Halfweg overstappen en waren dan letterlijk halverwege. Het voormalige Huis Zwanenburg met zijn stenen zwanenbeelden, ontworpen door architect Pieter Post, was de naamgever voor het dorp Zwanenburg. Het is tussen 1645 en 1647 gebouwd als zetel voor het hoogheemraadschap van Rijnland.
In 1863 opende de suikerfabriek. Hier werden bieten verwerkt tot suiker. De silo’s deden dienst als suikeropslag. De fabriek was jarenlang in handen van de Centrale Suiker Maatschappij, en tot aan de sluiting in 1992 werd hier suiker gemaakt. De naam SugarCity is dan ook een mooie ode aan deze periode. Alhoewel het gebied nu herontwikkeld wordt tot een grootschalig outletcentrum met omliggende voorzieningen, zijn de vele historische elementen goed bewaard gebleven.

Ontwikkeling SugarCity terrein
Sinds 2000 wordt het oude suikerfabriek terrein ontwikkeld tot een levendig, nieuw gebied. De suikersilo’s zijn al getransformeerd in hypermoderne kantoren en de enorme fabriek wordt nu gebruikt als evenementenlocatie. Tegen het einde van 2020 zal hier het 20.000 m2 ‘Amsterdam The Style Outlets’ worden geopend. Naast retail, wordt het een gebied waar business en vrije tijd perfect samenkomen; met restaurants, jachthaven en een supermarkt. Ook een 400-kamers tellend hotel met ruimte voor evenementen en congressen, hoort bij het plan.
SugarCity ontving de Prix d’Excellence van FIABCI International in 2011, in de categorie ‘Environmental Conservation’. SugarCity is een van de meest controversiële herontwikkelingen van industrieel erfgoed in Europa.

Bereikbaarheid
Onder de rook van Amsterdam ligt het SugarCity terrein. Vanuit uw kantoor steekt u zo de straat over naar station Halfweg-Zwanenburg vanwaar minstens vier keer per uur treinen richting Amsterdam en Haarlem vertrekken. Ook met de auto is Halfweg uitstekend te bereiken via de A200 en N200. Zo bent u met slechts 5 minuten rijden in Amsterdam of in Haarlem. Amsterdam Schiphol Airport ligt op 10 minuten rijafstand.

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
€ 235 per vierkante meter per jaar
Servicekosten
€ 28 per vierkante meter per jaar (21% BTW van toepassing)
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
Per direct beschikbaar

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Mogelijke functie(s)
Bedrijfsruimte
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
Voor 1906

Oppervlakten

Oppervlakte
301 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
2 bouwlagen
Voorzieningen
Airconditioning, mechanische ventilatie, inbouwarmaturen, toilet en verwarming

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Bedrijventerrein, kantorenpark, stadscentrum/dorpskern, stationslocatie, aan vaarwater en grootschalige detailhandelsvestigingen
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, NS Intercitystation op minder dan 500 m en snelwegafrit op minder dan 500 m

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Kalkovenplein 3

€ 235 /m²/jaar