Promenade 297 6411 JJ Heerlen

Prijs op aanvraag

Omschrijving

TE KOOP
Voormalig ABN AMRO bankkantoor aan de Promenade 297 te Heerlen

Locatie
Heerlen is een stad en gemeente in het zuidoosten van de Nederlandse provincie Limburg. De gemeente telt 86.874 inwoners (01-2022). Het object is gelegen aan de Promenade 297 te Heerlen, in het centrum van Heerlen - Parkstad Limburg, een regio met 257.000 inwoners. De voormalige mijnstreek is getransformeerd tot een regio met een sterk cultureel klimaat dat vele sportieve evenementen kent. In de directe omgeving zijn diverse voorzieningen aanwezig, waaronder winkels, restaurants, bioscoop, theater en het trein en busstation.

De Promenade wordt momenteel omgevormd tot een bredere, groene straat met veel planten en bomen. Dit stuk groen wordt vanuit de Promenade doorgetrokken naar het Burgemeester Grunsvenplein, gelegen voor het theater. Hierdoor wordt het parkgevoel vergroot en worden de ruimtes met elkaar verbonden. Momenteel is de eerste fase van nieuwbouwproject PromenadePark gestart. Hier worden diverse wooneenheden gerealiseerd alsmede de Foodhal Limburg.

Bereikbaarheid
Eigen vervoer
Het object is gelegen in het centrum van Heerlen, op korte afstand van de N281 welke goede aansluitingen heeft op de snelwegen A79 (Maastricht-Heerlen) en A2 (Amsterdam-Maastricht). Tevens ligt Heerlen op een steenworp afstand van de Duitse en Belgische grens. Met diverse internationale vliegvelden binnen een uur rijden en aansluiting op internationale autowegen, is de bereikbaarheid met het eigen vervoer zeer goed.

Openbaar vervoer
Aan de overzijde van het object bevindt zich de bushalte (Theater Heerlen) met een directe verbinding van en naar het Centraal Station. Het Centraal Station van Heerlen is tevens op circa 9 minuten loopafstand van het object gelegen.

Parkeren
Bij het object wordt 1 (één) vaste parkeerplaats in de garage aan de Geerstraat aangeboden. In de directe omgeving van het object zijn tevens verschillende openbare parkeergarages (Q-Park) aanwezig waaronder:

Raadhuisparking - 379 parkeerplaatsen - 2 minuten loopafstand
Theater Heerlen - 501 parkeerplaatsen - 4 minuten loopafstand
Corio Center - 504 parkeerplaatsen - 5 minuten loopafstand
't Loon - 383 parkeerplaatsen - 5 minuten loopafstand
De Klomp - 364 parkeerplaatsen - 7 minuten loopafstand
Putgraaf - 307 parkeerplaatsen - 8 minuten loopafstand
Teleparking - 451 parkeerplaatsen - 8 minuten loopafstand

Kadastrale gegevens
Gemeente: Heerlen
Sectie: D
Complexaanduiding: 8825
Appartementsindex: A1
Eigendom: Ja, appartementsrecht
Bijzonderheden: Voor verdere bijzonderheden wordt verwezen naar de in de dataroom opgenomen stukken.

Het object
Het object is omstreeks 1967 gerealiseerd en tot voor kort in gebruik geweest als ABN AMRO bankkantoor met baliefunctie en is thans vrij van huur en/of gebruik. Het object beschikt over vier bouwlagen en beschikt tevens over energielabel A.

Behoud geldautomaat
Nee

Zakelijke lasten (2021)
WOZ waarde: € 1.969.000,00
OZB (eigendom): € 7.845,42
Waterschapsbelasting (riool+water): € 588,78

Bijdrage VvE
Jaarlijkse bijdrage: € 6.274,07

Oppervlakte
Kelder - circa 571,3 m²
Begane grond - circa 906,4 m²
Eerste verdieping - circa 706,0 m²
Tweede verdieping - circa 74,1 m²
Totaal - circa 2.257,8 m²

Bovengenoemde metrages betreffen v.v.o. meters o.b.v. inschatting verkoper. De metrages zijn niet vastgesteld conform NEN 2580. Hier kunnen zodoende geen rechten aan ontleend worden.

Bestemming
De voor 'Gemengd' aangewezen gronden zijn bestemd voor:
a. Wonen in de vorm van woningen, met dien verstande dat het aantal woningen niet mag toenemen ten opzichte van het aantal legale woningen dat bestond of op grond van een onherroepelijke omgevingsvergunning kon worden gerealiseerd op het tijdstip van inwerkingtreding van dit bestemmingsplan;
b. Dienstverlening - commercieel, voor zover voorkomend in de bij deze regels behorende Staat van bedrijfsactiviteiten milieucategorie 1 en 2;
c. Dienstverlening - maatschappelijk, voor zover voorkomend in de bij deze regels behorende Staat van bedrijfsactiviteiten milieucategorie 1 en 2;
d. Dienstverlening - publiek, voor zover voorkomend in de bij deze regels behorende Staat van bedrijfsactiviteiten milieucategorie 1 en 2.

Binnen het bestemmingsplan is de functieaanduiding 'specifieke vorm van kantoor - 1' van toepassing op het object.

Verkoopinformatie
Verkoopproces
Het object wordt verkocht middels een onderhandse verkoop.

Uw bieding (een bedrag te vermeerderen met kosten koper) dient u door middel van het biedingsformulier welke in de dataroom is opgenomen, in de Nederlandse taal in te dienen.

Bij het in te dienen biedingsformulier dient u tevens het volledig en naar waarheid ingevulde UBO Identificatie formulier (zie dataroom onder algemene transactiedocumenten) mee te sturen.

Na ontvangst van uw bieding ontvangt u een bevestiging van ontvangst. Ten aanzien van een bieding geldt voorts dat deze uitsluitend in behandeling wordt genomen indien:

• Deze is omschreven in een concreet bedrag in EUR, niet afhankelijk gesteld van eventuele andere bedragen en/of biedingen;
• Is vermeld exclusief (notariële en overige) kosten en overdrachtsbelasting;
• Niet is uitgebracht op basis van 'acte de command' / 'voor zich of nader te noemen meester'.

Biedingen dienen te worden gericht aan:
Jones Lang LaSalle
T.a.v. Marc Figlarek
Kennedyplein 244 A
5611 ZT Eindhoven
T. +31 (0)6 82 09 33 70

Verkoopprijs
Er wordt niet gewerkt met een vraagprijs, partijen kunnen een onvoorwaardelijke bieding doen naar eigen inzicht.

Gunning
Verkoper behoudt zich het recht van gunning voor.

Omzetbelasting
Niet van toepassing.

Overdrachtsbelasting
De aankoop van onroerend goed is in principe onderworpen aan 10,4% overdrachtsbelasting.

Waarborgsom
Drie weken na ondertekening van de koopovereenkomst, conform de voorwaarden en bepalingen van het concept dat aan de dataroom is toegevoegd, dient voor de nakoming tot verplichting van de koper een aanbetaling van tien procent (10%) van de totale koopprijs te worden gestort wanneer partijen tot overeenstemming zijn gekomen over de verkoop van het betreffende object.

Dataroom
In de digitale dataroom zijn alle beschikbare rapportages opgenomen. Op verzoek kunt u toegang krijgen tot deze dataroom. Bij een verzoek dient u de volgende zaken mee te sturen:

• Uittreksel Kamer van Koophandel (max. 1 jaar oud) inclusief een kopie legitimatiebewijs van de tekenbevoegde(n) van deze entiteit indien kandidaat koper een rechtspersoon/vennootschap betreft;
• Kopie legitimatiebewijs indien kandidaat koper een natuurlijk persoon betreft.

Bezichtigingen
Wij stellen u graag in de gelegenheid het object te bezichtigen. Hiervoor kunt u contact opnemen met ons kantoor op +31 (0)40 2 500 100.

Transactievoorwaarden
Het object zal worden verkocht en overgedragen volgens het ‘as is and where is’ principe. Dit houdt in dat koper het onroerend goed zal accepteren in de wettelijke, milieu-technische en technische staat waarin het object zich bevindt op de datum van overdracht met alle zichtbare en onzichtbare gebreken en het daadwerkelijke gebruik.

De in de dataroom opgenomen documentatie in de map ‘Algemene Transactiedocumenten’ vormen een onderdeel van de verkoop van het onderhavige object. Door het uitbrengen van een bieding wordt de bieder geacht kennis te hebben genomen van deze informatie en daarmee akkoord te gaan.

Levering
De levering kan spoedig plaatsvinden na gunning. De akte van levering zal gepasseerd worden ten overstaan van een notaris, verbonden aan Loyens & Loeff in Amsterdam. Het honorarium van voornoemde notaris is opgenomen in de dataroom (onder Algemene Transactiedocumenten).

Asbest- en bodemonderzoek
Er is zowel een verkennend bodemonderzoek als een asbestrapportage beschikbaar in de dataroom.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
Prijs op aanvraag
Servicekosten
Geen servicekosten bekend
Aangeboden sinds
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1967

Oppervlakten

Oppervlakte
2.258 m²
Perceel
2.436 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
4 bouwlagen

Energie

Energielabel
A

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, NS Intercitystation op 500 m tot 1000 m en snelwegafrit op minder dan 500 m

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Promenade 297

Prijs op aanvraag