Wilhelminalaan 3 5707 BS Helmond

Prijs op aanvraag

Omschrijving

TE KOOP

Locatie
Het object, welke over een gemeentelijke monumentenstatus beschikt, is gelegen op een zichtlocatie (vanaf de N270) nabij het centrum van Helmond met een diversiteit aan voorzieningen. De villa is verder omgeven door woningen, kantoren en winkels.

In de directe omgeving zijn onder andere een bioscoop (Pathé), theater (Het Speelhuis), hotel (Golden Tulip West-Ende), school (Kunstkwartier), kasteel (Kasteel Helmond) en een cultureel centrum (Cacaofabriek) gevestigd.

Bereikbaarheid
Eigen vervoer
Het object is direct naast de N270 gelegen, welke verbonden is met de snelweg A270 die binnen 15 autominuten naar het centrum van Eindhoven leidt. De snelweg A67 (Eindhoven-Venlo) is vanuit het object binnen 10 autominuten te bereiken.

Openbaar vervoer
Bushalte Europaweg ligt op 2-minuten loopafstand van het object, welke een goede aansluiting heeft op het Centraal Station van Helmond (binnen 5 minuten te bereiken).

Bestemmingsplan
Volgens het geldende bestemmingsplan 'Helmond West - Houtsdonk' is de bestemming 'gemengd gebruik - 4' geschikt voor gemengde doeleinden, waaronder: wonen, maatschappelijke voorzieningen, dienstverlening en kantoren. Raadpleeg voor meer informatie het bestemmingsplan.

Kadastrale gegevens
Gemeente: HELMOND
Sectie: G
Nummer: 2754
Perceel: 13 are en 36 ca
Eigendom: Volle eigendom

Het object
Het gemeentelijk monument bestaat momenteel uit een kantorencomplex met een aparte garage, en is gelegen op een ruim, omheind terrein van circa 1.336 m² met voldoende parkeerplaatsen op eigen terrein. Verder is er een onder architectuur aangelegde tuin met diverse planten, bomen en terrassen.

Middels deze renovatie heeft het gebouw een solide basis gekregen voor de komende jaren. Maar ook van binnen is er veel gebeurd; de fraai gestucte plafonds, het trappenhuis, de originele binnendeuren en deurkrukken zijn o.a. volledig gerestaureerd en in een perfecte staat teruggebracht. De allure van weleer is tot in de kleinste details in bijna alle ruimtes terug te vinden. Hierdoor beschikt het gebouw over een hoog, hedendaags (werk)comfort.

Historie
Het object werd in 1905 gebouwd en in 2006 door de huidige eigenaar verworven. Het gebouw beschikt over veel karakteristieke elementen die bewaard zijn gebleven. Medio 2006 heeft een grote renovatie plaatsgevonden en is het gebouw in een uitstekende staat teruggebracht.

Oppervlakte
Het object bestaat in totaal uit circa 523 m² b.v.o. inclusief bijgebouwen.

Kelder: 40 m²
Begane grond: 187 m²
Eerste verdieping: 131 m²
Tweede verdieping: 132 m²
Garage (extern): 33 m²

Verkoopvoorwaarden
Situatie - beschikbaarheid
Het object is thans verhuurd. De huidige huurovereenkomst is opgezegd en expireert per 30 september 2021. Eerdere beschikbaarheid in overleg.

Verkoopprijs
Nader te bepalen.

Overdrachtsbelasting
De aankoop van onroerend goed is in principe onderworpen aan 8% overdrachtsbelasting.

Waarborgsom
Voor de nakoming tot verplichting van de koper dient een aanbetaling van tien procent (10%) van de totale koopprijs te worden gestort wanneer partijen tot overeenstemming zijn gekomen over de verkoop van het betreffende object.

Type transactie
Door middel van een asset deal (activa transactie).

Transactievoorwaarden
Het object zal worden verkocht en overgedragen volgens het 'as is and where is' principe. Dit houdt in dat koper het onroerend goed zal accepteren in de wettelijke, milieu-technische en technische staat waarin het object zich bevindt op de datum van overdracht met alle zichtbare en onzichtbare gebreken en het daadwerkelijke gebruik.

Asbest- en bodemonderzoek
Er zijn geen rapporten beschikbaar inzake asbest- en/of bodemonderzoek.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
Prijs op aanvraag
Servicekosten
Geen servicekosten bekend
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1905

Oppervlakten

Oppervlakte
523 m²
Perceel
1.336 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
4 bouwlagen

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Kantorenpark en in woonwijk
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, NS Intercitystation op 1500 m tot 2000 m en snelwegafrit op 4000 m tot 5000 m

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Wilhelminalaan 3

Prijs op aanvraag