Kasteel-Traverse 66 5701 NR Helmond

Prijs n.o.t.k.

Omschrijving

Namens de ABN AMRO bank bieden wij u het voormalig bankgebouw aan de Kasteel-Traverse 66 in Helmond te koop aan. De verkoop betreft een gebouw, verdeeld over drie bouwlagen met gedeeltelijke onderkeldering en een afsluitbaar parkeerterrein.

Gebouw specificaties
Totaal metrage circa 1.832 m²
Energielabel A
11 parkeerplaatsen op afsluitbaar parkeerterrein
Gelegen in het centrum
Ligging nabij Centraal Station
Mogelijkheid tot herontwikkeling c.q. transformatie naar woningbouw

Dit object wordt middels een gestructureerd verkoopproces (openbaar) verkocht in het kader van het Strategisch Huisvestingsplan van ABN AMRO Bank N.V. Vastgoedadviseur Cushman & Wakefield is aangesteld om het verkoopproces te begeleiden.

Het tot stand komen van een transactie is onder voorbehoud van definitieve goedkeuring van de directie van verkoper.

Het voormalig bankgebouw is gelegen aan de rand van de binnenstad aan de Kasteel-Traverse, een belangrijke doorgaande weg door Helmond. Door de ligging in het centrumgebied bevinden zich op loopafstand diverse horecavoorzieningen, winkels, supermarkten en openbare parkeervoorzieningen.

Helmond is een stad en gemeente in de provincie Noord-Brabant en maakt deel uit van het stedelijk netwerk Brabantstad. Mede door vooruitstrevende stedenbouw en aansprekende architectuur is het inwoneraantal van Helmond de afgelopen decennia ?ink gegroeid. Met ruim 92.000 inwoners is Helmond nu de vijfde stad van Brabant en de tweede stad van Brainport. Tegelijkertijd is Helmond centrumstad voor de Peelregio. De Gemeente Helmond kent vier kernen: de stad Helmond, onderverdeeld in een aantal wijken, waaronder Suytkade en de voormalige dorpen Stiphout, Mierlo-Hout en Brouwhuis. Bedrijvigheid met wortels in de industrie van weleer (metaal- en textielindustrie), maar met telkens nieuwe antwoorden op de uitdagingen van de toekomst. Helmond is daarmee een belangrijke speler binnen de toptechnologieregio Brainport, een positie die Helmond de komende jaren verder wil verstevigen en uitbouwen. Denk daarbij onder andere aan de “Automotive Campus” en “Food Tech Park Brainport”. Industrie en ondernemerschap zijn twee belangrijke kenmerken voor Helmond. Aanpakken en innoveren zijn tot op de dag van vandaag de motoren achter de bedrijvigheid in de stad.

Bereikbaarheid
De bereikbaarheid per eigen vervoer is goed, de dichtstbijzijnde oprit van de A67 en N270 liggen op circa 8 kilometer afstand van het kantoorgebouw, dit betreft circa 10 minuten rijden per auto. Ook de bereikbaarheid per openbaar vervoer is goed, vanwege de ligging van het Centraal Station op circa 700 meter afstand, met verbinding naar onder andere Eindhoven, 's-Hertogenbosch, Venlo en Schiphol.

Verhuurbaar vloeroppervlakte:
Kelder ca. 279 m²
Begane grond ca. 638 m²
Eerste verdieping ca. 482 m²
Tweede verdieping ca. 423 m²
Geldautomaat ca. 10 m²
Totaal ca. 1.832 m²

Kadastraal adres: Kasteel-Traverse 66, 5701 NR Helmond
Gemeente: Helmond
Sectie: I
Nummer: 1916
Grootte: 1.093 m²
Eigendom: volle eigendom

Het object valt onder de bepalingen van het bestemmingsplan ‘Centrum II Stadswand Zuid’
vastgesteld bij raadsbesluit op 4 februari 2014 met als enkelbestemming ‘Gemengd’.
Volledigheidshalve verwijzen wij u voor het vigerende bestemmingsplan naar de site van ruimtelijkeplannen .nl

Zakelijke lasten (2020)
WOZ waarde: € 1.158.000,00
OZB (eigenaar/gebruiker): € 2.679,50 / € 2.143,00
Rioolrecht: € 201,72
Aanslag waterschapsheffing: € 411,55

Dataroom:
In de digitale dataroom zijn alle beschikbare rapportages opgenomen. Op verzoek kunt u toegang krijgen tot deze dataroom via een e-mail aan bianca.manders @ cushwake.com. Bij een verzoek dient u de volgende zaken mee te sturen:
uittreksel Kamer van Koophandel (max. 1 jaar oud) inclusief een kopie legitimatiebewijs van de tekenbevoegde van deze entiteit indien kandidaat-koper een rechtspersoon/ vennootschap betreft;
kopie legitimatiebewijs indien kandidaat-koper een natuurlijk persoon betreft.

Algemene transactiedocumenten:
De in de dataroom opgenomen map omtrent het onderhavige object en de map ‘algemene transactiedocumenten’ vormen een onderdeel van de verkoop van het onderhavige object, deze documenten vormen de basis voor de verdere uitwerking van de definitieve transactiedocumenten. Een bieder wordt geacht kennis te hebben genomen van deze informatie en hiermee akkoord te gaan.

Bezichtigingen:
Wij stellen u graag in de gelegenheid het object te bezichtigen. Hiertoe zijn twee centrale bezichtigingsmomenten ingepland op:
Donderdag 24 juni 2021 van 14.00 uur tot 16.00 uur;
Donderdag 8 juli 2021 van 14.00 uur tot 16.00 uur.

Indien u van één van deze twee bezichtigingsmomenten gebruik wenst te maken, verzoeken wij u een e-mail te sturen aan bianca.manders @ cushwake.com.

Per tijdsblok van 15 minuten zullen wij met een beperkt aantal personen bezichtigen. U ontvangt van ons een tijdstip waarop u het object kan bezichtigen. Zonder aanmelding en bevestiging met een tijdstip hiervan onzerzijds kunnen wij u helaas geen toegang tot het object verlenen. De bezichtigingen zullen conform de RIVM richtlijnen plaatsvinden. Wij vragen u een mondkapje te dragen.

Vraagprijs: Er wordt niet gewerkt met een vraagprijs, partijen dienen een bieding te doen naar eigen inzicht.

Omzetbelasting: Niet van toepassing.

Verkoopproces:
Het object wordt verkocht middels een gestructureerd verkoopproces. Bij de verkoop wordt een marketingperiode in acht genomen tot vrijdag 6 augustus 2021, 12.00 uur.

Uw bieding (een bedrag te vermeerderen met kosten koper) dient u door middel van het biedingsformulier, welke is opgenomen in de dataroom, in de Nederlandse taal in te dienen. Biedingen dienen uiterlijk op vrijdag 6 augustus 2021, 12.00 uur te zijn ingediend en ontvangen. Eventueel eerder uitgebrachte biedingen worden eveneens pas na vrijdag 6 augustus 2021, 12.00 uur door verkoper in behandeling genomen.

Na ontvangst van uw bieding ontvangt u een bevestiging van ontvangst. Ten aanzien van een bieding geldt dat deze uitsluitend in behandeling wordt genomen indien:
deze is omschreven in een concreet bedrag in EUR, niet afhankelijk gesteld van eventuele andere bedragen en/of biedingen;
is vermeld exclusief (notariële en overige) kosten en overdrachtsbelasting;
niet is uitgebracht op basis van “acte de command”/”voor zich of nader te noemen meester”.

Biedingen dienen te worden gericht aan:
Loyens & Loeff N.V.
t.a.v. mr. W.A. Groen, met een kopie aan mr. M.A.M. van Bekhoven
Parnassusweg 300
1008 BD te Amsterdam
E-mail: Wilfred.Groen @ loyensloeff.com met een kopie aan Marjolein.van.Bekhoven @ loyensloeff.com
T. 020-578 5981

Indien en voor zover (uitsluitend) naar het oordeel van ABN AMRO Bank N.V. door haar ontvangen biedingen gelijk of vergelijkbaar zijn, behoudt zij zich het recht voor om daaropvolgend nog een verzoek te doen uitgaan naar betrokken bieders om een uiterst finaal bod te doen, waarna ABN AMRO Bank N.V. beoogt tot toewijzing over te gaan. In algemene zin beoogt ABN AMRO Bank N.V. terughoudend met dit recht om te gaan.

Levering:
De levering kan spoedig plaatsvinden. Het object wordt opgeleverd in de huidige staat en binnen de huidige publiekrechtelijke en privaatrechtelijke bestemming.

De akte van levering zal gepasseerd worden ten overstaan van een notaris verbonden aan Loyens & Loeff in Amsterdam. Het honorarium van voornoemde notaris is opgenomen in de dataroom (onder 01. Algemene Transactiedocumenten).

Gunning: Verkoper behoudt zich het recht van gunning voor.

Voor meer informatie en/of een bezichtiging kunt u ons raadplegen, we helpen u graag verder:

Robert Peters
Senior Consultant
Associate Agency &
Midcap Investment
T. +31 (0) 40 212 5125
M. +31 (0)6 5180 1989

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
Prijs nader overeen te komen
Servicekosten
Geen servicekosten bekend
Aangeboden sinds
10 juni 2021
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1986

Oppervlakten

Oppervlakte
1.832 m²
Perceel
1.093 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
3 bouwlagen

Energie

Energielabel
A

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern en stationslocatie

Parkeergelegenheid

Parkeerplaatsen
11 niet-overdekte parkeerplaatsen

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Kasteel-Traverse 66

Prijs n.o.t.k.