Wilhelminalaan 1 5707 BS Helmond

Prijs op aanvraag

Omschrijving

TE KOOP

Locatie
Het object, welke over een gemeentelijke monumentenstatus beschikt, is gelegen op een zichtlocatie (vanaf de N270 Kasteeltraverse) nabij het centrum van Helmond met een diversiteit aan voorzieningen. De villa is verder omgeven door hoofdzakelijk woningen, kantoren en winkels

In de directe omgeving zijn onder andere een bioscoop (Pathé), theater (Het Speelhuis), hotel (Golden Tulip West Ende), school (Kunstkwartier), kasteel (Kasteel Helmond) en een cultureel centrum (Cacaofabriek) gevestigd.

Bereikbaarheid
Eigen vervoer
Het object is direct naast de N270 gelegen, welke verbonden is met de snelweg A270 die binnen 15 autominuten naar het centrum van Eindhoven leidt. De snelweg A67 (Eindhoven-Venlo) is vanuit het object binnen 10 autominuten te bereiken.

Openbaar vervoer
Bushalte Europaweg ligt op 2-minuten loopafstand van het object, welke een goede aansluiting heeft op het Centraal Station van Helmond (binnen 5 minuten te bereiken).

Bestemmingsplan
Volgens het geldende bestemmingsplan 'Helmond West - Houtsdonk' is de bestemming 'gemengd gebruik - 4' geschikt voor gemengde doeleinden, waaronder: wonen, maatschappelijke voorzieningen, dienstverlening en kantoren. Raadpleeg voor meer informatie het bestemmingsplan.

Kadastrale gegevens
Gemeente: HELMOND
Sectie: G
Nummer: 1906
Perceel: 9 are en 6 ca
Eigendom: Volle eigendom

Het object
Het gemeentelijk monument bestaat uit vier bouwlagen. De begane grond en eerste verdieping zijn thans in gebruik als kantoor. De tweede verdieping is verbouwd tot zelfstandig appartement met alle bijhorende voorzieningen.

De kantoorruimte op de begane grond bestaat uit een aantal werk- / spreekkamers met een ruime vrije hoogte en prachtige details waaronder inbouwkasten, ensuite deuren en een open haard. Tevens bevindt zich hier de pantry met zitgelegenheid en een ruime lunchgelegenheid.

Het object is gelegen op een ruim, omheind terrein van circa 906 m² met voldoende parkeerplaatsen op eigen terrein. Verder is er een onder architectuur aangelegde tuin met diverse planten, bomen en terrassen.

Historie
Het object is omstreeks 1905 gerealiseerd en meermaals gerenoveerd, verbouwd en uitgebouwd. Recent (2020) heeft een forse renovatie plaatsgevonden met behoud van de authentieke elementen.

Middels deze renovatie heeft het gebouw een solide basis gekregen voor de komende jaren. Maar ook van binnen is er veel gebeurd; de fraai gestucte plafonds, het trappenhuis, de originele binnendeuren en deurkrukken zijn o.a. volledig gerestaureerd en in een perfecte staat teruggebracht. De allure van weleer is tot in de kleinste details in bijna alle ruimtes terug te vinden. Hierdoor beschikt het gebouw over een hoog, hedendaags werk en/of wooncomfort.

Oppervlakte
Het object bestaat in totaal uit circa 583 m² b.v.o.

Kelder: 27,30 m²
Begane grond: 225,80 m²
Eerste verdieping: 173,30 m²
Tweede verdieping: 156,80 m²

Verkoopvoorwaarden
Situatie - beschikbaarheid
Het object is thans verhuurd. De huidige huurovereenkomst is opgezegd en expireert per 30 september 2021. Eerdere beschikbaarheid in overleg.

Verkoopprijs
Nader te bepalen.

Overdrachtsbelasting
De aankoop van onroerend goed is in principe onderworpen aan 8% overdrachtsbelasting.

Waarborgsom
Voor de nakoming tot verplichting van de koper dient een aanbetaling van tien procent (10%) van de totale koopprijs te worden gestort wanneer partijen tot overeenstemming zijn gekomen over de verkoop van het betreffende object.

Type transactie
Door middel van een asset deal (activa transactie).

Transactievoorwaarden
Het object zal worden verkocht en overgedragen volgens het 'as is and where is' principe. Dit houdt in dat koper het onroerend goed zal accepteren in de wettelijke, milieu-technische en technische staat waarin het object zich bevindt op de datum van overdracht met alle zichtbare en onzichtbare gebreken en het daadwerkelijke gebruik.

Asbest- en bodemonderzoek
Er zijn geen rapporten beschikbaar inzake asbest- en/of bodemonderzoek.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
Prijs op aanvraag
Servicekosten
Geen servicekosten bekend
Aangeboden sinds
4 weken
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1905

Oppervlakten

Oppervlakte
583 m²
Perceel
906 m² (in units vanaf 583 m²)

Indeling

Aantal bouwlagen
4 bouwlagen

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Kantorenpark en in woonwijk
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, NS Intercitystation op 1500 m tot 2000 m en snelwegafrit op 4000 m tot 5000 m

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Wilhelminalaan 1

Prijs op aanvraag