Vondelstraat 2 10 14 7551 BC Hengelo (OV)

Prijs n.o.t.k.

Omschrijving

DE SELECTIEPROCEDURE IS GESTART EN U KUNT U NIET MEER INSCHRIJVEN !!

Objectomschrijving:
UNIEK KANS DE VOORMALIGE STORK-BIBLIOTHEEK TE TRANSFORMEREN!!

Het betreft de voormalige fabrieksbibliotheek C.T. Stork, gelegen nabij het centrum van Hengelo. Het gemeentelijke monument is in 1929 gebouwd en heeft een totale oppervlakte van ca. 864 m².

De bouwstijl is Amsterdamse School met als kenmerk veel baksteen en fraaie details. Het gebouw heeft een centrale entree met twee ruime vleugels. Het karakteristieke gebouw ligt nabij het centrum van Hengelo met al haar voorzieningen. Het perceel heeft een oppervlakte van ca. 1.175 m². Het monument heeft op de begane grond een oppervlakte van ca. 784 m² en op de verdieping ca. 80 m². Uitgangspunt bij de verkoop is o.a. dat de toekomstige koper respect heeft voor de monumentale waarden van het gebouw en de omgeving.

Het transformatieproject wordt, namens de gemeente Hengelo, middels een selectieprocedure verkocht. Alle informatie over het object en de procedure is beschikbaar in onze dataroom. Sluitingsdatum en -tijdstip indienen inschrijving selectiefase is uiterlijk 8 maart 2021 voor 12:00 uur.

Verhuurbaar vloeroppervlak:
Begane grond: ca. 784 m²
1e verdieping: ca. 80 m²
Totaal: ca. 864 m²

Souterrain: ca. 15 m²

Indeling:
Souterrain:
Begane grond: Ruime entree, 2 kantoren, diverse toiletgroepen, diverse leeszalen, keuken en berging.
Verdieping: twee kantoorkamers en toiletgroep.

Bestemmingsplan:
Volgens het vigerend bestemmingsplan "Vooroorlogse Wijken” is de locatie bestemd voor Maatschappelijke doeleinden. Het object wordt verkocht met de huidige bestemming. De gemeente is bereid medewerking te verlenen aan een andere bestemming. De gemeente zal zich inspannen om een eventuele noodzakelijke wijziging van de functie van het verkochte planologisch mogelijk te maken, als er wordt voldaan aan de eisen in het selectiedocument.

Kadastrale gegevens:
Gemeente: Hengelo
Sectie: O
Nummer: 5655
Groot: ca. 1.175 m²

Locatie:
Vondelstraat 2, 10 en 14, 7551 BC Hengelo.

Bereikbaarheid:
Het object ligt nabij het centrum van Hengelo en is uitstekend bereikbaar zowel met eigen als met openbaar vervoer. Het NS- en busstation is gelegen in de directe nabijheid van het gebouw. Aan de achterzijde zijn eventueel mogelijkheden voor het realiseren van nieuwe parkeerplaatsen.

Procedure:
Verkoper heeft gekozen voor een verkoop in 2 “hoofdfasen”. De eerste fase is de selectiefase en de tweede fase is de gunningsfase.

Selectiefase:
In de selectiefase wordt aan de kandidaten gevraagd een visie te geven op de mogelijkheden met het voormalige bibliotheek. De visie moet onderbouwd worden met een financieel kader om op haalbaarheid te kunnen toetsen. Een beoordelingsteam zal beoordelen of de betreffende visie voldoende is om te vervolgen naar de gunningsfase. Voor verdere informatie hieromtrent zie het “selectiedocument”. Sluitingsdatum en -tijdstip indienen inschrijving selectiefase, uiterlijk 8 maart 2021 voor 12:00 uur.

Gunningsfase:
In de gunningsfase wordt aan de in de selectiefase geselecteerde partijen gevraagd om hun visie uit te werken tot een compleet plan op het niveau van een schetsontwerp. In deze fase zal ook het financiële kader uit de selectiefase verder uitgewerkt moeten worden tot een definitief bod. Waarbij het definitieve bod niet lager mag zijn dan het bod uit financieel kader in de selectiefase. Voor verdere informatie hieromtrent zie het “selectiedocument”. Sluitingsdatum en -tijdstip indienen inschrijving gunningsfase, uiterlijk 11 juni 2021 voor 12:00 uur.

Koopprijs:
Er is geen minimale verkoopprijs bepaald en gunning is op basis van plan en prijs. Voor verder informatie hieromtrent zie het “selectiedocument”.

Dataroom:
Mocht u verdere informatie willen ontvangen, meldt u zich dan per e-mail bij Euverman Bedrijfsmakelaars. U zult dan toegang verkrijgen tot de dataroom.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
Prijs nader overeen te komen
Servicekosten
Geen servicekosten bekend
Aangeboden sinds
2 maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
Beschikbaar per 30-8-2021
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1929

Oppervlakten

Oppervlakte
864 m²
Perceel
1.175 m² (in units vanaf 864 m²)

Indeling

Aantal bouwlagen
2 bouwlagen
Voorzieningen
Te openen ramen, toilet, pantry, verwarming en kamerindeling
Woonruimte
Niet aanwezig, wel mogelijk (inpandig, 864 m²)

Energie

Energielabel
G

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern en in woonwijk
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, NS Intercitystation op 500 m tot 1000 m en snelwegafrit op 1000 m tot 1500 m

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Vondelstraat 2 10 14

Prijs n.o.t.k.