Taurusavenue 2132 Hoofddorp

€ 225 /m²/jaar Prijs op aanvraag

Omschrijving

Object
Park 20I20 is het eerste duurzame, full service kantorenpark in Nederland dat is ontworpen en gerealiseerd volgens de Cradle to Cradle filosofie van de Amerikaanse architect William McDonough en de Duitse chemicus Michael Braungart. Deze filosofie is op Park 20I20 vertaald naar een gebied met gebouwen van hoogwaardige architectuur waarin zeer veel aandacht is besteed aan een gezond werkklimaat, bijzondere en innovatieve energiebesparende maatregelen en een scala aan voorzieningen die de levendigheid en het gemak vergroten.

Zo maakt Park 20I20 gebruik van zonne-energie middels zonnepanelen, zijn alle gebouwen voorzien van groendaken die ook als water buffer fungeren alsmede als koeling werken voor de gebouwen en wordt de centrale vijver tevens als waterzuiveringssysteem gebruikt. Verder wordt er op een innovatieve manier gebruik gemaakt van bouwmaterialen om zo de levensduur van gebouwen te vergroten en de waarde van de restmaterialen te verhogen. Gebouwen worden zogenaamde materiaalbanken waarbij restafval dient als grondstof voor de toekomst.

Naast de toepassing van de C2C filosofie, is Park 20I20 ontwikkeld vanuit het principe dat een kantooromgeving haar werknemers moet motiveren en stimuleren. Op Park 20I20 is dit vertaald naar bijzondere architectuur die een aantrekkelijke en gezonde werkomgeving creeert, energie geeft en waar werknemers met enthousiasme kunnen werken, hetgeen zal resulteren in een verhoogde productiviteit en een lager ziekteverzuim en derhalve een mogelijke besparing in de loonkosten.

Park 20I20 onderscheidt zicht tevens van andere kantoorgebieden door het goede faciliteiten- en voorzieningenniveau. De filosofie hierbij is dat faciliteiten welke deel uitmaken van één van de gebouwen (het FOX Theater van de ANWB, het auditorium van FIFPro en het Experience Center van B/S/H), middels separaat te maken afspraken met de betreffende huurders ingezet kunnen worden voor diverse evenementen of vergaderingen.

Verder biedt het biologisch Parkcafé Groen naast de gebruikelijke restaurantfunctie tevens cateringmogelijkheden, worden er wekelijks sportactiviteiten georganiseerd voor de gebruikers van Park 20I20 en bevindt er zich een kinderopvang op 500 meter afstand van Park 20I20.

Inmiddels zijn de eerste gebouwen op Park 20I20 in gebruik genomen. Gerenommeerde partijen als BSH, Bluewater Energy, ANWB/FOX Vakantiereizen en FIFPro, Plantronics, Macaw, Swiss Re en Sony zijn naar de volle tevredenheid gehuisvest op Park 20I20.

Vanwege de toenemende vraag naar het huren van kleinere metrages op Park 20I20 is besloten om eveneens een multi-tentant gebouw te ontwikkelen op Park 20-20, wat heeft geresulteerd in NOW Building welke in 2017 is opgeleverd. Er is een 2e multi-tenant gebouw in ontwikkeling.

Voorts zijn er nog een aantal kavels beschikbaar op Park 20I20 waarop 'custom made' gebouwen voor gebruikers kunnen worden gerealiseerd.

Verhuurbare vloeroppervlakte
Een single-tenant gebouw is beschikbaar vanaf 3.000 m² VVO kantoorruimte. Deelverhuur is mogelijk in het nieuwe multi-tenant gebouw vanaf circa 250 m² VVO.

Huurprijs
De huurprijs van de kantoorruimte bedraagt € 225,- per m² VVO per jaar, te vermeerderen met BTW en servicekosten.

De huurprijs per parkeerplaats bedraagt € 1.995,- per jaar, te vermeerderen met BTW.

Alle bovengenoemde huurprijzen betreffen prijspeil heden.

Huurtermijn
10 jaar voor een single-tenant gebouw.
5 jaar voor een multi-tenant gebouw.

Parkeren
Het park beschikt over een grote ondergrondse parkeergarage welke onder de gebouwen op Park 20I20 is gelegen. De officiële parkeernorm van Park 20I20 is 1 parkeerplaats per 50 m² VVO kantoorruimte.

In aanvulling hierop is het mogelijk om extra parkeerplaatsen te huren in de publieke P+R parkeergarage Hoofddorp met een totale capaciteit van 408 parkeerplaatsen, welke direct naast Park 20I20 is gelegen.

Bereikbaarheid
De bereikbaarheid van Park 20-20 is zeer goed. Park 20I20 is gelegen op minder dan een kilometer afstand van de rijksweg A4 (Amsterdam – Den Haag – Rotterdam). Voorts is luchthaven Schiphol op slechts 5 kilometer afstand gelegen van Park 20I20.

Park 20I20 is direct gelegen naast het NS treinstation Hoofddorp, wat eveneens een hub functie vervult voor diverse buslijnen in de regio. Zo is luchthaven Schiphol per trein in 4 minuten te bereiken, Amsterdam Centraal in 20 minuten, Utrecht Centraal in 40 minuten en Rotterdam Centraal in 60 minuten.

Servicekosten
Onderstaand zijn de servicekosten nader uitgesplitst

Dienstverlening parkeren Circa € 7,- per m² per jaar
Dienstverlening park Circa € 7,- per m² per jaar
Gebouw Circa € 11,- per m² per jaar
WKO Circa € 8,- per m² per jaar
Administratiekosten Circa € 1,50 per m² per jaar
Totaal (afgerond) Circa € 34,50 per m² per jaar

De servicekosten zullen jaarlijks op basis van nacalculatie worden verrekend.
Alle bedragen zijn te vermeerderen met BTW.

Een conventioneel gebouw uit de jaren '90 heeft een energieverbruik dat gemiddeld circa 60% hoger ligt dan de gebouwen zoals ontwikkeld op Park 20I20. Dit worde onder andere gerealiseerd door de vele duurzame toepassingen zoals de waterzuivering en opslag van regenwater voor de irrigatie van de groene zones op Park 20I20, warmte en koude opslag, grootschalige toepassing van zonnepanelen en de met groen geïsoleerde daken. Tevens wordt de energie centraal ingekocht door de beheersmaatschappij van Park 20I20.

Faciliteiten
Park20-20 heeft diverse faciliteiten waaronder het eigen restaurant Parkcafé Groen, welke gebruik maakt van biologische producten die in de kassen op Park 20-20 worden geteeld. Voorts bieden het ANWB Fox theater, het FIFPro auditorium en het 20-20 Experience Center mogelijkheden voor het organiseren van evenementen voor, of het vergaderen met grote groepen. Verder bevinden zich onder andere een kinderopvang en het Novotel Hotel direct naast Park 20-20.

Aanvaarding
Per direct.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
Prijs op aanvraag
Huurprijs
€ 225 per vierkante meter per jaar
Oorspronkelijke huurprijs
€ 210 per vierkante meter per jaar
Servicekosten
€ 35 per vierkante meter per jaar (21% BTW van toepassing)
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
Per direct beschikbaar
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwperiode
2011-2020

Oppervlakten

Oppervlakte
10.000 m² (in units vanaf 250 m²)
Perceel
45.000 m² (in units vanaf 250 m²)

Indeling

Aantal bouwlagen
1 bouwlaag

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Taurusavenue

€ 225 /m²/jaar Prijs op aanvraag