Kloosterstraat 3 5961 GE Horst

€ 1.650 /mnd

Omschrijving

TE HUUR
Deze veelzijdige en degelijke commerciële ruimte is voor u als ondernemer een unieke kans om zichtbaarheid, goede bereikbaarheid en een prettig winkel/werkklimaat te combineren. De meer dan gunstige ligging in het centrum van Horst biedt u tal van mogelijkheden om een groot publiek te bereiken.

Locatie
Het centrum van Horst kent een enorme passantenstroom, deze strategische locatie speelt daar uitstekend op in. De directe omgeving heeft een aantal grote trekkers, zoals: Jan Linders supermarkt, Etos, Kruidvat en HEMA. De afwisseling met lokale ondernemers, horecagelegenheden en sport- en cultuurinstellingen zorgen voor een enorm breed aanbod aan voorzieningen.

Limburg trekt in verhouding tot andere Nederlandse provincies bovengemiddelde koopkracht uit het buitenland aan. Er komen bijna drie keer meer bestedingen uit België en Duitsland dan dat Limburgers in die buurlanden besteden. Daarmee draait het winkelaanbod in Limburg voor een aardig deel op bestedingen uit het buitenland. In Horst aan de Maas is het belang van toerisme voor de bestedingen in winkels goed zichtbaar. De vele gratis parkeerplekken zijn aantrekkelijk voor bezoekers en het vernieuwde Kloosterhof zal in de toekomst een fraai dak bieden aan nieuwe winkels, wat een boost zal geven aan de winkelstraat. Het recent gerenoveerde Gasthuisplein is ook een mooie publiekstrekker geworden. Er is weinig leegstand in Horst Centrum. De drie pleinen brengen het centrum samen: Gasthoesplein (“Cultuur”) – St. Lambertusplein (“Beleving”) – Wilhelminaplein (“Horeca”).

Object
Degelijkheid, uitstraling en een prettig winkel/werkklimaat zijn typerende eigenschappen van dit object. De panelen aan de buitenzijde van het object kunnen (in overleg) binnenkort geschilderd worden.
De afwerking aan de binnenzijde is momenteel netjes en kan in overleg geheel naar de stijl van uw bedrijf worden ingericht.
Op de begane grond is naast de eigen entree, een toilet, garderobe en ruime garage aanwezig. De commerciële ruimte is gelegen op de eerste verdieping, te bereiken via een trap en lift.

Het object is voorzien van kunststof kiep/kantel kozijnen, deze zorgen samen met de aanwezige lichtkoepels voor veel natuurlijk daglicht.
Verwarming vindt plaats door middel van radiatoren (cv-ketel) en heaters, de airco-units zorgen voor een functionele koeling van de ruimte.
De commerciële ruimte heeft een oppervlakte van ca. 300 m², waarvan ca. 25 m² momenteel als kantine in gebruik is.

Opleveringsniveau
Het object wordt casco verhuurd en in de huidige staat (leeg en ontruimd) opgeleverd, inclusief:
- airco-units;
- eenvoudig keukenblok;
- toiletruimte.
Het object is aangesloten op voorzieningen als glasvezel, water, elektra, aardgas en riolering.

Energielabel
Het object beschikt over label A, geregistreerd op 9 oktober 2019 en geldig tot 3 oktober 2029.

Huurprijs en -condities
Huurprijs: € 1.650,= per maand excl. btw
Waarborgsom: ter grootte van drie maanden huur/incl. btw.
Huurperiode: 5 + 5 jaar
Aanvaarding: in overleg / per direct

Huurindexering: Jaarlijks, voor het eerst één jaar na huuringangsdatum, op basis van het maandprijsindexcijfer volgens de consumentenprijsindex reeks ‘’alle huishoudens’’ (2015 = 100), dan wel meest recente tijdsbasis, gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Btw: De huur is met btw belast; indien huurder niet aan "90%-criterium" (aandeel belaste prestaties) voldoet, zal er van rechtswege sprake zijn van omzetbelasting vrijgestelde huur. Alsdan wordt de overeengekomen kale huurprijs, exclusief omzet belasting, zodanig verhoogd, dat het voor verhuurder ontstane financiële nadeel wordt gecompenseerd.

Parkeren
Er is een zeer ruime parkeergelegenheid direct tegenover het object midden in het centrum, daarnaast kan er nog worden uitgeweken naar het Kerkeveld.

Kadastrale gegevens
Gemeente Horst sectie D nummer 5543 A4
bron: Kadaster

Bestemmingsplan
Het object is gelegen in het bestemmingsplan "Horst Centrum" van de gemeente Horst aan de Maas en heeft daarin de bestemming "centrum”.
Het plan is vastgesteld door de gemeenteraad op 9 augustus 2013 en nadien in werking getreden. Op deze locatie zijn onder andere toegestaan: kantoren en dienstverlening, detailhandel (geen supermarkt) en horeca (categorie 1 en 2).
Voor een uitgebreide beschrijving verwijzen wij u naar de bijlagen.
bron: ruimtelijkeplannen.nl

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
€ 1.650 per maand
Servicekosten
Geen servicekosten bekend
Aangeboden sinds
2 weken
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1989

Oppervlakten

Oppervlakte
300 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
1 bouwlaag
Voorzieningen
Airconditioning en te openen ramen

Energie

Energielabel
A

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, NS Intercitystation op 4000 m tot 5000 m en snelwegafrit op 500 m tot 1000 m

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Kloosterstraat 3

€ 1.650 /mnd