Langbroekerdijk A 32 3947 BJ Langbroek

€ 1.875.000 k.k.

Omschrijving

In het midden van de Stichtse Lustwarande staat, tussen de historische boerderijen en landgoederen, deze 15 jaar geleden onder architectuur verbouwde woonboerderij met groot bijgebouw/kantoor en tot vergader/feestruimte verbouwde hooischuur. Een plek die voor de paardenliefhebber als een warm bad zal aanvoelen door de vele voorzieningen die er voor paarden aanwezig zijn. Overigens is de plek ook voor niet-paardenliefhebbers meer dan de moeite waard, door de vele mogelijkheden die de woning en de bijgebouwen te bieden hebben.

De Stichtse Lustwarande is een lange reeks van meer dan honderd buitenplaatsen en landgoederen langs de zuidwestelijke rand van de Utrechtse Heuvelrug. Deze reeks strekt zich uit van De Bilt tot Rhenen.
Aan het einde van de 18e eeuw hebben vele rijke Hollanders zich hier gevestigd en hebben zij er prachtige buitenplaatsen voor zich aangelegd, waar ze een paar maanden per jaar konden verblijven. Een van deze landgoederen is Landgoed Sandenburg, waarvan deze boerderij onderdeel uitmaakt.

De rietenkap zal in 2021 vervangen worden. Overleg met betrekking tot het plaatsten van dakramen en afbouw is mogelijk.

Locatie:
De Langbroekerdijk is een idyllische laan met vele historische en karakteristieke boerderijen en landgoederen die worden afgewisseld met vergezichten over de landerijen en de glooiing van de Utrechtse Heuvelrug. Een geliefd gebied voor fietsers, wandelaars en tourritten. Op nog geen 5 minuten fietsen van de woning is een kleine supermarkt en aantal specialistische winkels te vinden. Op 5 autominuten afstand bevindt zich het centrum van Doorn met onder andere meerdere supermarkten. Hoewel de groene en rustige ligging dat niet zo snel doet denken, ben je met de auto binnen een kwartier in het centrum van Utrecht en binnen 10 minuten via Bunnik op de A12.

Indeling:
Woonhuis:
Begane grond:
Het woonhuis is een aantal jaren geleden onder architectuur verbouwd en dat is te merken bij binnenkomst. Zo is de eetruimte het middelpunt van de begane grond en loopt deze vloeiend over in de voorkamer, die nu als hobby, lees en leefruimte wordt gebruikt. Vanuit deze ruimte heb je via grote openslaande staldeuren een fraai uitzicht over de heuvelrug en het perceel. Vanuit de eetruimte zijn ook ruimtes bereikbaar als de opkamer en de woonkamer.
Eerste verdieping:
Op de eerste verdieping is de grote slaapkamer te bereiken. De kapconstructie op deze verdieping is volledig zichtbaar, wat een zeer ruimtelijk effect geeft. In het verlengde van de slaapkamer is de bijzondere badkamer te vinden.
In overleg is het mogelijk om voor overdracht meerdere slaapkamers op de eerste verdieping te realiseren. Tekeningen voor de realisatie hiervan zijn door een architect gemaakt.

Kantoor:
Direct naast de woning bevindt zich het zeer riante bijgebouw (10.30m x 22m), dat momenteel gebruikt wordt als kantoor. In de basis zal dit kantoor leeg opgeleverd worden, echter is het voor de verkoper ook bespreekbaar het kantoor in verhuurde staat over te dragen, wat fiscale voordelen met zich mee brengt.
Op de begane grond bevindt zich een ruime vergaderzaal met pantry en eigen wc. Op de eerste verdieping zijn momenteel 13 werkplekken gecreëerd. Vanuit de eerst verdieping is de hooischuur bereikbaar. Om bij de hooischuur te komen, loop je via een loopbrug over de stallen heen met uitzicht op de 8 paardenboxen, wat een bijzondere gewaarwording is.

Hooischuur:
De hooischuur is omgebouwd tot vergader/borrelruimte. Doordat deze ruimte rondom vrijwel volledig voorzien is van ruiten, biedt het zeer fraai uitzicht over de omgeving en de natuurlijke glooiing van de Utrechtse Heuvelrug.

Voorzieningen voor paarden:
Voor de paardenliefhebber zijn vele voorzieningen te vinden op het terrein. Zo zijn de stallen voorzien van 8 paardenboxen en is op het achterterrein een volwaardige 30x60 springtuin te vinden die voorzien is van meerdere cross hindernissen. Ook is er een 4 paards-trainingsmolen. Ook buiten eigen terrein zijn mogelijkheden te over door de vele uitrijmogelijkheden die het groene gebied te bieden heeft.

Guesthouse:
Op het terrein bevindt zich ook een gastenverblijf, dat ook uitstekend dienst zou kunnen doen als mantelzorg woning. Zo is het verblijf voorzien van eigen keuken en sanitaire voorzieningen.

Perceel:
Het is in overleg met de erfverpachter mogelijk een stuk grond van circa 3 hectare bij te huren. Dit stuk grond ligt in het verlengde van het eigen perceel.

Bijzonderheden.
* 367 m2 woonoppervlakte van de woning. Gemeten volgens de NEN2580 norm. Plattegrondtekeningen en meetrapport zijn beschikbaar.
* 399 m2 bruto vloeroppervlak van het kantoor.
* Voor de paardenliefhebber vele voorzieningen (8 stallen, wasplaats, zadelkamer, stapmolen, paddock en een verlichtte rijbaan (30 x 60)
* Een ruim perceel met schitterend uitzicht over de bossen van de Utrechtse Heuvelrug
* De rietenkap zal in 2021 vervangen worden. Overleg met betrekking tot het plaatsten van dakramen en afbouw is mogelijk.
* De woning is voorzien van enkel glas. De bijgebouwen zijn gedeeltelijk voorzien van dubbele beglazing.
* De boerderij staat op erfpachtgrond. De jaarcanon kan volledig worden mee genomen als aftrekpost op de inkomstenbelasting. Ook zijn er grote fiscale voordelen bij gebruik van het bijgebouw als kantoor.
* Optie tot oplevering met kantoor in verhuurde staat.
* Rijksmonument.
* De mogelijkheid tot huren van het achtergelegen perceel (circa 3 hectare). Dit gaat in overleg met de erfverpachter.
* Oplevering in overleg.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 1.875.000 kosten koper
Servicekosten
Geen servicekosten bekend
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Eigendomssituatie
Erfpacht

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoorruimte
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1800

Oppervlakten

Oppervlakte
500 m²
Perceel
7.530 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
2 bouwlagen
Voorzieningen
Te openen ramen, kabelgoten, toilet, pantry, verwarming en kamerindeling

Energie

Voorlopig energielabel
G

Omgeving

Ligging
Landelijk gebied

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Langbroekerdijk A 32

€ 1.875.000 k.k.