Kelvinstraat 5 8912 AN Leeuwarden

€ 174 /m²/jaar

Omschrijving

Kantoorruimte op maat - De Meter

All-IN HUUR v.a. € 275,00 per maand. Op deze zichtlocatie nabij de Haak om Leeuwarden bieden wij (kantoor)ruimte op maat aan in “De Meter”. In dit ruime en moderne pand met uitgesproken gevelbekleding hebben wij ruimtes beschikbaar vanaf ca. 19 m². Doordat er meer dan 50 parkeerplaatsen om het gebouw zijn is er altijd voldoende parkeergelegenheid. Daarnaast is er een overdekte fietsenstalling. Mede door de zonnepanelen en grasdaken heeft dit pand energielabel A.

Het kantoorgebouw is oorspronkelijk gebouwd als schoolgebouw ten dienste van de Stichting voor Algemeen Voortgezet Onderwijs, Beroepsonderwijs en Volwasseneneducatie waarna Tandtechnisch Laboratorium Kooistra en aansluitend Thuiszorg Het Friese Land de gebruikers waren. Om de cirkel rond te maken zat tot eind 2020 Stenden-NHL als huurder in het pand.

In 2015 en 2016 is een moderniseringsslag en verduurzamingsronde uitgevoerd waardoor het pand een hoge Energieindex en een laag verbruik heeft gekregen. Mooie uitgangspunten voor nieuwe gebruikers.

UITGANGSPUNTEN VERHUUR

Verhuur - met of zonder BTW mogelijk
Huurperiode - 5 jaar (afwijkende periode in overleg)
Deelverhuur - is mogelijk
Huurindexatie - jaarlijks, voor het eerst na twaalf maanden
Model huurcontract - ROZ-kantoorruimte

INDELING
Begane grond:
Entree aan de zuidwestzijde van het gebouw voorzien van een tochthal en aangrenzende receptieruimte. Aan de zuidzijde op de begane grond bevinden zich vijf kantoorvertrekken en aan de overzijde van de lange gang zijn een toiletgroep, kantine, installatieruimte, berging en een royale vergaderzaal gesitueerd. Dwars op de eerste gang loopt een tweede centrale gang die eveneens diverse vertrekken ontsluit (2e toiletgroep, 3x kantoor, werkruimte en een grote kantine).

Eerste verdieping:
Het pand heeft naast de interne trap nog de beschikking over een extra trappenhuis aan de westzijde van het gebouw op om de etage te bereiken. Dit geeft veel flexibiliteit in de toegang tot de etage. De etage heeft eveneens een T-vormige gangstructuur waaraan alle functies zijn gekoppeld. Aan de zuidzijde wederom vijf kantoorruimten en daar tegenover twee grote kantoorvertrekken, pantry en installatieruimte. Het andere gang gedeelte ontsluit vier grote en een kleinere kantoorruimte alsmede een toiletgroep en de beide trappenhuizen.

ALGEMEEN
Er zijn op alle uiteinden van de gangen vluchtdeuren waarmee de ontruiming van het pand goed geregeld is bij calamiteit. Het eigen terrein biedt plaats voor meer dan vijftig personen auto's en aan de oostzijde van het kantoorpand bevindt zich een zeer royale eigen fietsenstalling.

DUURZAAMHEID
Het gebouw is in 1988 gebouwd volgens het zogenaamde Tasta bouwsysteem. Dit systeem bestaat uit extra dikke muren van gasbeton waardoor vanuit de bouwfysica het pand al een goede isolatiegraad heeft. Dit is door de eigenaren nog verder verbeterd door het dak te voorzien van een sedumdak en een royale serie PV-cellen (zonnepanelen). Een luchtbehandelingssysteem met warmteterugwinning (WTW) maakt het geheel compleet waardoor het pand een A-label heeft gekregen. Dit bijzondere aspect komt in Leeuwarden betrekkelijk weinig voor.

LIGGING
Met de komst van de Westelijke Invalsweg van Leeuwarden is het bedrijvenpark De Zwette tegenwoordig uitstekend toegankelijk en hebben gebruikers tegelijkertijd een prima uitvalsbasis om zowel het centrum te bereiken alsook de stad zonder opstoppingen te verlaten. Niet voor niets is er een gestage beweging van bedrijven die, nadat ze de voordelen van deze locatie ontdekken hier ook neerstrijken. Ook is er een mooie ontwikkeling langs de Slauerhoffweg met de komst van de IJshal, Kapenga Wonen alsmede de komst van het nieuwe Cambuurstadion, Voorgezet onderwijs en Leisure voorzieningen.

BASISGEGEVENS
Bouwjaar 1988
Gebruiksdoel Kantoorfunctie
Oppervlakte 1.546 m2 (BVO)
1.385 m2 (VVO)

ENERGIELABEL
• Energieklasse – A
• Index – 0,84
• Einddatum label 1 september 2026

KADASTRAAL
Gemeente Huizum, sectie E, nummer 2342, groot 2.780 m2, eigen grond

BESTEMMING
Bestemmingsplan Leeuwarden – Industrieterrein West
Vastgesteld 31 oktober 2011
Enkelbestemming Bedrijventerrein
Functieaanduiding bedrijf tot en met categorie 4.2

DISCLAIMER
Deze aanbieding (inclusief bijlagen) van ‘Noordersingel Vastgoed B.V.’ is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Voor mogelijke onjuistheid en/of onvolledigheid van de hierin verstrekte informatie kan ‘Noordersingel Vastgoed B.V.’ geen aansprakelijkheid aanvaarden, evenmin kunnen aan de inhoud van deze aanbieding (inclusief bijlagen) rechten worden ontleend.

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
€ 174 per vierkante meter per jaar
Oorspronkelijke huurprijs
€ 275 per maand
Servicekosten
Geen servicekosten bekend
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1988

Oppervlakten

Oppervlakte
535 m² (in units vanaf 19 m²)
Perceel
2.780 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
1 bouwlaag
Voorzieningen
Mechanische ventilatie, te openen ramen, toilet, pantry, verwarming en kamerindeling

Energie

Energielabel
A 0,84

Omgeving

Ligging
Bedrijventerrein
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, NS Intercitystation op 2000 m tot 3000 m en snelwegafrit op 1000 m tot 1500 m

Parkeergelegenheid

Parkeerplaatsen
50 niet-overdekte parkeerplaatsen

Omgeving

De Zwette III Schenkenschans, Leeuwarden

Ontdek locaties in de buurt

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Kelvinstraat 5

€ 174 /m²/jaar