Stationsplein 2312 AJ Leiden

€ 160 /m²/jaar

Omschrijving

Tussen de Rijnsburgersingel en station Leiden Centraal wordt momenteel het project Lorentz gerealiseerd. Lorentz fase I is de eerste stap in de grootschalige transformatie van het stationsgebied in Leiden en wordt als eerste project opgeleverd. Geplande oplevering is medio 2020.

De eerste fase is momenteel in aanbouw. Hier ontstaan twee robuuste woontorens bovenop een donkerkleurig plintgebouw met wonen, kantoren, winkels en horeca.

Het gebouw wordt opgeleverd met een label BREEAM very good. Enkele milieuvriendelijke ontwerpmaatregelen die bij project Lorentz worden toegepast zijn zonnepanelen, groendak, zuinige lift en energievoorziening (gas, stadsverwarming, koude- warme terugwinning of alles elektrisch). Een uniek, efficiënt en modern gebouw op een prominente en goed bereikbare zichtlocatie.

De komende jaren zal hier een geweldige metamorfose plaatsvinden. De gemeente Leiden heeft een heldere ambitie neergelegd om een aantrekkelijke, stedelijke ruimte te creëren waarmee de connectie wordt hersteld tussen de historische binnenstad en het station Leiden Centraal. Het gebied waar dagelijks 70.000 mensen passeren wordt daarmee een levendige, aantrekkelijke en bruisende entree voor de stad.

Het stationsgebied zal een metamorfose ondergaan waarin het wordt omgevormd tot bruisende entree. De gebiedstransformatie versterkt bovendien de aansluiting met andere kennissteden

Het nieuwe stationsgebied vormt de optimale schakel tussen de binnenstad, waar je een veelheid aan restaurants, cafés en winkels vindt, en het BioScience park. Het BioScience park is een troef en heeft zich afgelopen decennia sterk ontwikkeld. Inmiddels fungeert het als dé thuisbasis voor kennisintensieve, innovatieve en groeiende bedrijven in de biotechnologie. Zowel de binnenstad als het BioScience park zijn nog geen 5 minuten lopen. Hiermee speelt de locatie een rol in de verbinding tussen wetenschappers, studenten en ondernemers.

Stedenbouwkundig plan
Project Lorentz
Het plan Lorentz is de eerste ontwikkeling die vorm geeft aan de herinrichting van het stationsgebied. Verdeeld over twee fasen wordt er ruim 50.000 m² aan wonen, werken en winkels/horeca gerealiseerd. Onderin Lorentz bouwen we een fietskelder voor ruim 4800 fietsen. De goede bereikbaarheid met zowel auto, trein als fiets maken het gebouw geschikt voor de behoefte van deze tijd.

Voor het ontwerp is Neutelings Riedijk Architecten benaderd. Zij zetten met deze kantoortoren een kwalitatief hoogwaardig gebouw neer met een krachtige uitstraling. Het biedt een high-end werkomgeving en een waanzinnig uitzicht over de Leidse binnenstad.

Bereikbaarheid
Het kantoorgebouw is per eigen vervoer goed bereikbaar via de rijksweg A44 (Den Haag – Amsterdam) en rijksweg A4 (Den Haag-Amsterdam) alsmede de N11. Amsterdam ligt op 25 minuten rijafstand en Schiphol slechts op 18 minuten.
Bereikbaarheid per openbaar vervoer is uitstekend, het object is direct tegenover station Leiden Centraal gelegen. Een bushalte bevindt zich op slechts 1 minuut loopafstand tegenover de Lorentz. Met de trein bent u in 23 minuten op Amsterdam-Zuid en slechts 15 minuten op Schiphol.

Oppervlak
In totaal is circa 15.000 m² VVO beschikbaar voor verhuur.

Deelverhuur is mogelijk en betreft hier één vloer vanaf circa 500 m² kantoorruimte.

Oplevering
Verwachte oplevering: 1e kwartaal 2020.

Oplevering/state of delivery volgens Afbouwregeling en Technisch, zie bijlage. Hier valt o.a. het doorlopende assessment voor een zogenaamd BREEAM in-Use gebouw onder.

Bestemming/gebruik
Kantoor.

Parkeren
In bijbehorende parkeergarage volgens een parkeernorm van circa 1:100.

Huurvoorwaarden

Vraaghuurprijs kantoor
€ 160,- per m² VVO per jaar, te vermeerderen met de wettelijk verschuldigde omzetbelasting.

Vraaghuurprijs parkeren
Nader te bepalen.

Servicekosten
Nader te bepalen.

Huurtermijn
10 jaar met verlengingsmogelijkheden van telkens 5 jaar.

Huurprijsbetaling
Per kwartaal vooruit.

Huurprijsaanpassing
Jaarlijks, voor het eerst één jaar na ingangsdatum huurovereenkomst, conform het prijsindexcijfer Alle Huishoudens (2015=100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek te Voorburg/Heerlen.

Zekerheidstelling
Bij ondertekening van de huurovereenkomst zal huurder een bankgarantie stellen of waarborgsom storten ter grootte van een bruto betalingsverplichting van drie maanden huur.

Huurcontract
Model ROZ (Raad voor Onroerende Zaken).

BTW
Verhuurder wenst te opteren voor BTW-belaste huur en verhuur. Ingeval huurder de BTW niet kan verrekenen zal de huurprijs in overleg met huurder worden verhoogd ter compensatie van de gevolgen van het vervallen van de mogelijkheid om te opteren voor BTW-belaste verhuur.

Opleveringsniveau
Conform de technische omschrijving welke op aanvraag beschikbaar is.

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
€ 160 per vierkante meter per jaar
Servicekosten
Geen servicekosten bekend
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
Momenteel in aanbouw

Oppervlakten

Oppervlakte
15.000 m² (in units vanaf 500 m²)

Indeling

Aantal bouwlagen
3 bouwlagen
Voorzieningen
Airconditioning, mechanische ventilatie, topkoeling, inbouwarmaturen, liften, toilet, pantry en verwarming

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Kantorenpark en stationslocatie

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Stationsplein

€ 160 /m²/jaar