Martinusplein 4 7581 AN Losser

€ 1.900 /mnd
Blikvanger Verduurzaamd historisch kantoorpand in het centrum van Losser!

Omschrijving

VERDUURZAAMD HISTORISCH KANTOORPAND IN HET CENTRUM VAN LOSSER!

Als je op zoek bent naar een bijzonder kantoorpand met karakter, dan is dit monumentale pand zeker de moeite waard om te bekijken! Dit pand straalt historie en sfeer uit, wordt verduurzaamd en biedt veel mogelijkheden voor verschillende doeleinden.

Het pand is gelegen op een mooie locatie en heeft een indrukwekkende uitstraling. De karakteristieke elementen van het pand zijn goed bewaard gebleven en zorgen voor een unieke sfeer. De hoge plafonds, authentieke details en prachtige raampartijen geven het pand een bijzondere uitstraling en is ideaal voor ondernemers die op zoek zijn naar een unieke locatie voor hun bedrijf. Het kan dienen als kantoorruimte, ook zou het een prachtige locatie zijn voor een galerie of expositieruimte.

OBJECT/LIGGING
Het fraaie kantoorpand, "'t Heininkshoes”, betreft een Gemeentelijk Monument en ligt in het centrum, aan Martinusplein tegenover de Martinustoren, de “Oude toren” van Losser. Het sfeervolle pand, met een bruto vloeroppervlak van 164 m² dateert uit de 17e eeuw, is van oorsprong een boerderij/smederij. Het zeer goed onderhouden pand zal worden voor aanvang huur worden verduurzaamd en voorzien van zonnepanelen, vloerisolatie, een warmtepomp, 5 á 6 airco's en dubbele beglazing (voorzetramen).

BESTEMMING
Bij de gemeente Losser valt het onderhavige onroerend goed in het vigerende bestemmingplan: Losser Centrum 2019. De bestemming van het perceel is: Centrumdoeleinden. U kunt het bestemmingsplan bij ons kantoor opvragen.

OPLEVERINGSNIVEAU
Het pand wordt verduurzaamd (en per 1 augustus gasloos) opgeleverd en o.a. voorzien van:
- Zonnepanelen
- Warmtepomp
- Vloerisolatie
- 5 a 6 airco’s
- Dubbele beglazing (voorzetramen)

INDELING PAND
Begane grond: ruime entree/hal met trapopgang, meterkast en Bentheimer zandsteenvloer, 4 sfeervolle kantoorruimtes waarvan 1 met buitendeur en schouw, kelder/opslagruimte, opkamer, keuken met tegelvloer en inbouwkeuken welke is voorzien van een hardstenen blad en koelkast, portaal met wastafel en 2 x toilet.

Verdieping: overloop met dakraam, toilet, 3 kantoorruimtes allen met dakramen en een parketvloer; archiefruimte en een technische ruimte.

HUURPIJS
€ 1.900,- excl. BTW per maand / € 22.800,- excl. BTW per jaar.

INGANGSDATUM
Beschikbaar op korte termijn.

HUURTERMIJN
5 (vijf) + 5 (vijf) jaar (een kortere termijn is bespreekbaar).

ZEKERHEIDSTELLING
Bankgarantie c.q. waarborgsom ter grootte van minimaal 3 maanden huur incl. BTW.

INDEXERING
Jaarlijks conform het prijsindexcijfer gepubliceerd door het CBS (CPI).

PARKEERGELEGENHEID
Er is ruim voldoende (gratis) parkeergelegenheid direct voor het pand. Het buitenterrein is geheel voorzien van bestrating, een oplaadpunt voor een elektrische auto en 1 parkeerplaats op eigen terrein. Daarnaast is er nog een vrijstaande berging met dubbele deuren.

BEREIKBAARHEID
Het dorp Losser is zowel vanuit Nederland als Duitsland uitstekend bereikbaar, mede dankzij de snelweg A1 en de Duitse Autobahn 30 en 31. Direct voor het pand, maar ook de nabije omgeving, is voldoende parkeerruimte.

HUUROVEREENKOMST
De te sluiten huurovereenkomst zal worden opgemaakt conform het model welke door de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ) op 14 december 2022 is vastgesteld en op 19 december 2022 is gedeponeerd bij de griffie van de rechtbank te ‘s-Gravenhage en aldaar ingeschreven onder nummer 2022/35 en tevens gepubliceerd op de website met bijbehorende algemene bepalingen.

BTW BELASTE HUUR
Een met BTW belaste huurprijs is voor verhuurder niet het uitgangspunt. Voldoet huurder niet aan de voor belaste verhuur gestelde criteria, dan behoudt verhuurder zich het recht voor om het alsdan ontstane financiële nadeel voor verhuurder volledig te compenseren.

BIJZONDERHEDEN
- Gelegen in het centrum van het dorp Losser, omgeven door winkels, kantoren en horecagelegenheden
- Op eigen terrein is gelegenheid voor het parkeren van 1 auto, daarnaast voldoende openbare parkeerplaatsen (voor het pand (gratis parkeren en in de directe omgeving (blauwe zone)
- Tegenover het pand is een voormalig hotel én een voormalige supermarkt gelegen. Er zijn plannen om deze locatie te her-ontwikkelen naar appartementen.
- De hal is voorzien van een Bentheimer zandsteenvloer, de overige ruimtes merendeels van een parketvloer

Kortom, dit monumentale pand is een unieke kans voor ondernemers die op zoek zijn naar een bijzonder pand met karakter. Maak een afspraak voor een bezichtiging en laat u betoveren door de schoonheid van dit pand.

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
€ 1.900 per maand
Servicekosten
Geen servicekosten bekend
Aangeboden sinds
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1665

Oppervlakten

Oppervlakte
164 m² (in units vanaf 7 m²)

Indeling

Aantal bouwlagen
3 bouwlagen
Voorzieningen
Airconditioning, te openen ramen, toilet, verwarming en kamerindeling

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern
Bereikbaarheid
Bushalte op 500 m tot 1000 m, NS Intercitystation op 5000 m of meer en snelwegafrit op 5000 m of meer

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.