Schoolstraat 2 5366 AT Megen

€ 1.200 /mnd

Omschrijving

Locatie
Midden in het historische vestingstadje Megen en op een steenworp van de kerk ligt dit monumentale woon-/werkobject. Een unieke mogelijkheid om wonen en (eventueel) werken in een wel heel bijzonder omgeving te combineren.

Megen is een stad in de gemeente Oss en kent ongeveer 1.680 inwoners. Wonen en werken in dit stadje is een beleving op zich en het lijkt of de tijd hier heeft stil gestaan. Megen ligt direct aan de Maas en tegenover de Gelderse plaatsen Maasbommel en Appeltern, welke met veerdiensten verbonden zijn. Het centrum van de stad Oss waar alle primaire levensbehoeften aanwezig zijn, ook horeca en andere voorzieningen ligt op circa 5 autominuten rijden. Via de N329 (Weg van de Toekomst) zijn de A50 (Nijmegen-Eindhoven) en A59 (Oss-'s-Hertogenbosch) in circa 5 minuten te bereiken.

Object
Dit bijzondere object dat voorheen in gebruik was als bakkerij(winkel) bestaat feitelijk uit twee delen. Een woning (met kleine binnenplaats) en een aangrenzende bedrijfsruimte op de begane grond (circa 190 m²) die voor vele doeleinden zoals winkel, horecagelegenheid, kantoor of atelier te gebruiken zou zijn maar ook geheel als woning in te richten zou zijn. De verdieping boven de bedrijfsruimte (circa 50 m²) omvat een grote open ruimte waarvan het dak geheel gerenoveerd en geïsoleerd is en voorzien van twee dakramen.

De bovenverdieping van het hoekdeel (Schoolstraat 2a) betreft een separaat verhuurde bovenwoning met een eigen entree.

Opleveringsniveau
Eigenaar is gestart met enkele renovatiewerkzaamheden en zo wordt onder meer het enkelglas in de buitenkozijnen vervangen door dubbel glas, het raamkozijn in de badkamer vervangen en voorzien van dubbelglas, het systeemplafond in de winkelruimte vervangen door een afgestuct gipsplafond, worden de radiatorkasten verwijderd, wordt de tegelwand in de voormalige bakkerij verwijderd en voorzien van stucwerk, wordt een nieuwe keuken geplaatst en worden de binnenwanden geschilderd en zal de woonkamer en slaapkamer voorzien worden van een nieuwe PVC vloer. Eventueel kan de tweede slaapkamer voorzien worden van een eigen toegangsdeur.

Bestemming
Het object ligt in het bestemmingplan 'Negen Kernen - 2012' en heeft hierin de bestemming 'Centrum-2' en als zodanig bestemd voor wonen in combinatie met detailhandel, horeca 1, horeca 2, cultuur en ontspanning, kantoren, dienstverlening, maatschappelijke doeleinden en bedrijven genoemd in de categorieën 1 en 2 van de milieuzoneringslijst. Een kopie van dit bestemmingsplan is op aanvraag verkrijgbaar.

Energiekosten
De energierekening wordt verdeeld naar rato van het gehuurde vloeroppervlak (2/3 en 1/3e) tussen Schoolstraat 2 en Schoolstraat 2A (de separaat verhuurde bovenwoning).

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
€ 1.200 per maand
Oorspronkelijke huurprijs
€ 850 per maand
Servicekosten
Geen servicekosten bekend
Aangeboden sinds
3 weken
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Mogelijke functie(s)
Bedrijfsruimte en winkelruimte
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1910

Oppervlakten

Oppervlakte
240 m²
Perceel
210 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
2 bouwlagen
Woonruimte
Aanwezig (inpandig, 240 m²)

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
In woonwijk
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, NS Intercitystation op 5000 m of meer en snelwegafrit op 5000 m of meer

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Schoolstraat 2

€ 1.200 /mnd