Lange Noordstraat 48 . 4331 CE Middelburg

€ 2.475.000 k.k.

Omschrijving

In het centrum van deze provinciale hoofdstad gelegen beleggingspand, grotendeels in verhuurde staat. Er zijn kantoorkamers gevestigd op de verdieping in een prachtig karakteristiek gebouw in het centrum, waar het bruist van activiteiten. Op de begane grond is er voor studenten een aantal faciliteiten gecreëerd zoals een restaurant, studielounge, conferentie-, en vergaderruimtes. Op de begane grond is ook de centrale receptie van het PTK gevestigd. Achter het gebouw zijn er diverse parkeerplaatsen. Op de eerste en tweede verdieping bevinden zich de kantoorkamers in diverse afmetingen. Op de verdiepingen zijn de nodige voorzieningen zoals toiletten, centrale pantry, flexplek en vergaderruimtes gevestigd.

Bereikbaarheid en ligging
Het pand is gelegen in het centrum van de oude binnenstad met veel eenrichtingsverkeer. Via de Lombardstraat bereikt u de achterzijde van het PTK pand waar een aantal (huur) parkeerplaatsen zijn t.b.v. de gebruikers. Verder zijn er openbare betaalde parkeerplaatsen in de omgeving. In de buurt is een bushalte, het treinstation bevindt zich op een loopafstand van circa 15 minuten. Op enkele minuten loopafstand van het PTK is het levendige stadscentrum van Middelburg.

Bestemming
Bestemmingsplan 'Binnenstad' van de gemeente Middelburg,
onherroepelijk 15 december 2015.

De bestemming is 'Maatschappelijk'. De voor "Maatschappelijk" aangewezen gronden zijn bestemd voor: maatschappelijke voorzieningen; ondergeschikte horeca bij zorginstellingen die in relatie staat tot de doelstelling van deze zorginstelling en ter plaatse van de aanduiding "specifieke vorm van horeca 9"(sh-9); tevens een studentensociëteit.
Parkeren
Parkeergelegenheid op eigen terrein (15 pp), in het openbare gebied als vergunninghouder of betaald parkeren.

Kadastrale informatie
Het geheel is kadastraal bekend gemeente Middelburg, sectie L, nummer 4805, appartementsindex 1, 2 en 3, gezamenlijk groot 1.640 m2. De kadasteruittreksels en de kadasterkaart zijn opgenomen als bijlage. Tevens is de splitsingsakte als bijlage opgenomen.

Gebouw
Het pand is origineel gebouwd medio 1950 en is oorspronkelijk gebouwd als Postkantoor. De voorgevel is tijdens die bouw in stand gehouden en dateert uit circa 1900. Het gehele object betreft een beschermd stadsgezicht en deels gemeentelijk monument (voorgevel). Vanaf 2008 tot en met 2013 is het pand in fases gerenoveerd. Het geheel verkeert in goede staat van onderhoud. Het pand is slechts beperkt geïsoleerd. Het pand is traditioneel gebouwd met betonnen en deels houten vloeren, houten kozijnen. Het dak is gedekt met gebakken pannen en de platte daken met bitumen.

Aan de straatzijde zijn 2 entrees en eveneens aan de achterzijde ter plaatse van het bijbehorende parkeerterrein. Op de begane grond is een sociëteitsruimte ingericht met diverse leslokalen. Verder op de begane grond flexibele kantoor-/vergaderruimten, een centrale ontvangstruimte en de toegang naar de 3 verdiepingen. Er zijn 2 trapopgangen. Er is tevens een kelderruimte met stahoogte. In het midden van het pand is een open ruimte, waardoor er overal veel daglichttoetreding is.

Oppervlakten VVO van de ruimten zijn: kelderruimte 265 m2, begane grond 715 m2, eerste verdieping 540 m2, tweede verdieping 435 m2 en derde verdieping 408 m2. Totaal derhalve 2.363 m2 VVO.

Alternatieve aanwendbaarheid
Het geheel is geschikt om in te vullen als hotelfunctie, hostel, horeca, begeleid (zorg-)wonen, kantoorruimte, leisure of een combinatie van functies. Voor een aantal gebruiksmogelijkheden dient een bestemmingsplanwijziging te worden gerealiseerd.

Huurdersoverzicht
Er is een huuroverzicht op te vragen bij de makelaar

Richtprijs
€ 2.475.000,-- kosten koper.

Omzetbelasting
Er is zowel omzetbelasting (21%) verschuldigd over de verkoop en koop van dit pand als overdrachtsbelasting 6%. De omzetbelasting kan worden afgehandeld middels de verleggingsregeling.

Bankgarantie
Een zekerheidsstelling van 10% van de overeengekomen koopsom bij het ondertekenen van de koopovereenkomst.

Notariële overdracht
Uiterlijk 15 december 2020.

Algemeen
Al het bovenstaande betreft informatie omtrent de verkoop van "Lange Noordstraat 48 te Middelburg". De informatie is met zorg samengesteld, maar voor de juistheid ervan kan door Faasse & Fermont geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch aan de vermelde gegevens enig recht worden ontleend. Nadrukkelijk is vermeld dat deze informatieverstrekking niet als aanbieding of offerte mag worden beschouwd.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 2.475.000 kosten koper
Servicekosten
Geen servicekosten bekend
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Eigendomssituatie
Zie akte

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Mogelijke functie(s)
Belegging
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
Voor 1906

Oppervlakten

Oppervlakte
2.363 m²
Perceel
1.640 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
3 bouwlagen
Voorzieningen
Mechanische ventilatie, inbouwarmaturen, kabelgoten, kamerindeling, pantry, toilet en verwarming

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, busknooppunt op 500 m tot 1000 m, NS Intercitystation op 1000 m tot 1500 m en snelwegafrit op 1500 m tot 2000 m

Parkeergelegenheid

Parkeerplaatsen
15 niet-overdekte parkeerplaatsen

Beleggingsobject

Bruto huuropbrengst
€ 219.726 per jaar (21% BTW van toepassing)
Huurders
12 huurders

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Lange Noordstraat 48 .

€ 2.475.000 k.k.