Verspycklaan 72 a 2671 CS Naaldwijk

€ 750.000 k.k.

Omschrijving

“Het meest bijzondere en herkenbare kantoorgebouw van het Westland”, zo wordt de Gashouder van HET Architectenbureau met recht genoemd. Dit monumentale pand is gelegen op een uitstekende zichtlocatie aan de rand van het centrum van Naaldwijk. Zo is dit ronde, zilverkleurige pand niet alleen heel goed bereikbaar, maar ook het ijzersterke visitekaartje voor elke onderneming die zich in dit rijksmonumentale pand vestigt. Maak een afspraak en laat u verrassen door het volstrekt eigen karakter van dit industrieel erfgoed.

INDELING
De Gashouder heeft een diameter van circa 14 m., is circa 7 m. hoog en heeft door zijn ronde vorm een geheel eigen unieke identiteit. Het pand bestaat uit twee kantoorlagen. Op de begane grond is ruimte voor ontvangst, vergaderen en presentaties, 5 werkplekken, archief, 2 toiletten en een pantry. De laatste functies zijn geordend in een losstaand object dat de natuurlijke scheiding vormt tussen ontvangstruimten en werkruimten. Op de verdieping is ruimte voor 10 werkplekken, archief en opslag-/kopieerruimte. De verdieping is bereikbaar via een opvallende trap die bestaat uit twee delen. Het onderste deel staat solide op de vloer en het tweede deel “zweeft” door aan de stalen vloerconstructie opgehangen te zijn. Langs de ronde gevels zijn ronde kasten aangebracht. Op eigen terrein is een kleine berging voor fietsen aanwezig.

METRAGES
Begane grond: 144m2 BVO / 130m2 VVO
1e Verdieping: 113m2 BVO / 100m2 VVO

GESCHIEDENIS
Dit kantoorpand heeft een rijk verleden. Begonnen als natte telescopische gashouder in 1927, waarbij het gas in die tijd werd aangevoerd via het naastgelegen tramspoor. Door de gashouder in hoogte te veranderen, kon men de gasdruk regelen, waarbij water werd gebruikt als gasslot. Door de komst van het aardgas veranderde de functie van de gashouder in 1970 in wateropslag in combinatie met de verderop gelegen watertoren. In 2007/2008 verbouwde HET Architectenbureau de Gashouder tot de huidige kantoorruimte. Zij slaagden erin de ogenschijnlijk beperkte en gesloten ruimte om te toveren tot een licht en ruim kantoorgebouw. Een inspirerende plek waar de historie nog voelbaar is, alle moderne gemakken aanwezig zijn en door warmtepomptechniek een aangenaam binnenklimaat de boventoon voert.

RIJKSMONUMENT
De Gashouder is sinds 2002 een rijksmonument en maakt als zodanig deel uit van een rijksmonumentaal complex samen met voorliggende dienstwoning en regulateurshuisje. Verkopers zijn in principe voornemens om het voorliggende woonhuis met regulateurshuisje (Grote Woerdlaan 9 en 9a) in bezit te houden en deze zijn derhalve geen onderdeel van de verkoop. Bij interesse in aankoop van Gashouder tezamen met woonhuis en regulateurshuisje kunt u contact met ons opnemen en bekijken we de opties.

DUURZAAMHEID
De Gashouder is uitgevoerd met een geoptimaliseerd klimaatbeheersingssysteem. Het is een duurzaam energieconcept dat bestaat uit betonkernactivering met elektrisch aangestuurde warmtepompen en een automatisch reagerend afzuigsysteem in combinatie met een warmte terugwin-unit. Hierdoor is het pand niet alleen al voor een duurzame toekomst gereed gemaakt, ook is het daardoor een heerlijke plek om te werken ongeacht het weertype.

CONSTRUCTIE EN UITVOERING
De Gashouder is opgebouwd uit ijzeren staalplaten die vastgeklonken zijn met klinknagels. Het dak is een koepel onder een lichte kromming die dichtgezet is met staalplaten. De fundering is een betonnen plaat met balken op een raster van palen. De bestaande gevel is geschilderd in zilver metallic kleur. De ronde binnengevel is voorzien van een brandwerende voorzetwand waarachter PUR-schuim isolatie. In de gevel zitten openingen met vast glas. Het dak is aan de bovenzijde geïsoleerd. Binnenin is de staalconstructie zichtbaar gehouden, zodat het industriële karakter voelbaar blijft. De daklichten in staal en vast glas. De begane grondvloer is uitgevoerd als donkerrode vloerbedekking en zilvergrijze epoxy gietvloer. Het meubel op de begane grond en verdieping is uitgevoerd in MDF en nu geschilderd in een helder rode kleur. Kasten en tafels zijn uitgevoerd met een hoogglans en matte witte HPL bekleding.

BOUWJAAR
Het oorspronkelijke bouwjaar is 1927. In 2007/2008 is het pand door HET Architectenbureau volledig verbouwd tot luxueus kantoorpand.

PARKEREN
Op eigen terrein kunnen 5 auto’s geparkeerd worden. In de directe omgeving is voldoende gratis openbaar parkeerruimte voor handen. Zeker tijdens kantoortijden zijn meer dan voldoende parkeerplaatsen beschikbaar.

LIGGING EN BEREIKBAARHEID
Het object is uitstekend gelegen aan de rotonde Verspycklaan, Verburchlaan en Grote Woerdlaan aan de belangrijkste toegangsweg naar het centrum van Naaldwijk. Door de centrale ligging in Westland zijn alle Westlandse kernen binnen korte rijtijden bereikbaar. Tevens is het pand uitstekend via openbaar vervoer (busdienst) bereikbaar en zijn uitvalswegen naar Rotterdam (A20) en Den Haag/Amsterdam (Westlandroute/A4) dichtbij.
?
KADASTRALE GEGEVENS
Gemeente: Naaldwijk
Sectie: D
Nummer: 7326 en een deel van 7327
Grootte: nader door kadaster in te meten en te bepalen aan de hand van beschikbare tekening

BESTEMMINGSPLAN
Conform vigerend bestemmingsplan “Woonkern Naaldwijk” is de bestemming kantoren met de extra functieaanduiding wonen.

VRAAGPRIJS
De vraagprijs bedraagt € 750.000,- K.K. excl. BTW.

BESCHIKBAAR
In overleg.

WAARBORGSOM/BANKGARANTIE
Een waarborgsom/bankgarantie ter grootte van 10% van de koopsom.
?

VOORBEHOUD
Eventuele transacties dienen ter goedkeuring voorgelegd te worden aan de eigenaar van het gebouw.

ALGEMEEN
De informatie omtrent voormeld onroerend goed is met zorg samengesteld, maar voor de juistheid ervan kan geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch kan aan de vermelde gegevens enig recht worden ontleend. Nadrukkelijk is vermeld dat deze informatieverstrekking niet als een aanbieding of offerte mag worden beschouwd.

De genoemde metrages zijn gebaseerd op tekeningen en metingen ter plaatse en zijn derhalve niet gemeten conform NEN-2580.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 750.000 kosten koper
Servicekosten
Geen servicekosten bekend
Aangeboden sinds
19 juli 2021
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1927

Oppervlakten

Oppervlakte
230 m²
Perceel
366 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
1 bouwlaag
Voorzieningen
Te openen ramen, kabelgoten, toilet, pantry, verwarming en kamerindeling

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
In woonwijk

Parkeergelegenheid

Parkeerplaatsen
5 niet-overdekte parkeerplaatsen

Rijnpoort Makelaars

Vandaag bereikbaar vanaf 8:30
Bel 0174-294652

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Verspycklaan 72 a

€ 750.000 k.k.