• Onder optie

Jan Massenstraat 28 1411 RW Naarden

€ 26.400 /jr

Omschrijving

In de Vesting, in het voormalige Weeshuiskazerne van Naarden is een prachtige zeer representatieve turn-key kantoorruimte voor de verhuur beschikbaar. Het pand straalt één en al charme uit. Dit kleinschalige kantoorgebouw bevindt zich op een unieke locatie.

Bereikbaarheid:
Naarden is de oudste stad van het Gooi. Door haar strategische, maar ook kwetsbare ligging kent Naarden een rijke en bijzondere historie. Naarden heeft één van de best onderhouden en meest oorspronkelijke verdedigingswerken van de wereld. Dankzij uitgebreide restauraties is het oorspronkelijke karakter goed bewaard gebleven.

De Vesting heeft een goede bereikbaarheid per auto vanwege de ligging nabij de snelweg A1 Amsterdam - Amersfoort.

Beschikbaarheid:
De beschikbare ruimte betreft circa 165 m² gelegen op de begane grond. Er is tevens circa 100 m² kantoorruimte beschikbaar in het aangrenzende gebouw. Zie hiervoor de aanmelding van de Kloosterstraat 29 en 31A te Naarden.

Opleveringsniveau:
Het gehuurde wordt in de huidige staat opgeleverd inclusief de navolgende voorzieningen:
• ruime entree (gedeeld);
• glad afgewerkte wanden;
• gestucte plafonds;
• balken in het zicht;
• aanwezige verlichting;
• verwarming middels cv-installatie;
• kabelgoten;
• authentieke ramen met roedes;
• te openen ramen;
• pantry;
• toiletten (medegebruik);
• tegelvloer in gemeenschappelijke ruimtes.

Parkeergelegenheid:
Er is één eigen parkeerplaats voor de verhuur beschikbaar, de huurprijs bedraagt € 1.250,- per jaar exclusief BTW. Op loopafstand zijn er diverse parkeervoorzieningen aanwezig.

Aanvangshuurprijs:
De aanvangshuurprijs bedraagt € 26.400,- per jaar exclusief BTW.

Servicekosten:
Huurder is een voorschotbedrag aan servicekosten verschuldigd ter grootte van € 30,- per m² per jaar exclusief BTW. De servicekosten bestaan uit een deel voorschot verwarmingskosten en een deel overige servicekosten. De verwarmingskosten worden berekend naar rato van het verbruik dat wordt afgelezen door middel van verdampingsmeters op de radiatoren. De overige servicekosten worden berekend naar rato van het gehuurde vloeroppervlak en bestaan uit:

• vastrecht/gebruik gas (op basis van warmtegebruik);
• vastrecht/gebruik elektra (gehuurde en gemeenschappelijke ruimten);
• vastrecht/verbruik water;
• schoonmaakkosten gemeenschappelijke ruimten, buitenkozijnen en ramen;
• ontstoppen van afvoerleidingen/goten;
• rioolbelasting;
• kosten service abonnement installaties;
• onderhoud lift;
• administratiekosten ad 5%.

Verhuurder heeft het recht om het voorschotbedrag aan te passen indien blijkt dat de hoogte van het bedrag ontoereikend is en/of de omvang van het pakket van leveringen en diensten uit te breiden als daartoe aanleiding bestaat.

Huurtermijn:
In overleg.

Aanvaarding:
Het object is in overleg tussen partijen te aanvaarden.

Zekerheidsstelling:
Bij ondertekening van de huurovereenkomst wordt een bankgarantie of waarborgsom verlangd ter grootte van drie maanden huurbetalingsverplichting, vermeerderd met de servicekosten en de verschuldigde BTW over dit bedrag.

Huurprijsindexering:
Jaarlijks, voor het eerst één jaar na de huuringangsdatum, wordt de laatst geldende huurprijs verhoogd op basis van het maandprijsindexcijfer voor de gezinsconsumptie CPI Alle Huishoudens (2015 = 100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De huurprijs zal géén daling ondergaan.

Huurovereenkomst:
De op te stellen huurovereenkomst is conform de overeenkomst die door de Raad voor Onroerende Zaken in februari 2015 is vastgesteld en zoals gehanteerd door de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) met de bijbehorende algemene bepalingen.

BTW-bepaling:
Huurder en verhuurder verklaren uitdrukkelijk dat bij het vaststellen van de huurprijs uitgangspunt is geweest dat huurder blijvend voldoet aan de criteria
welke gesteld zijn of worden voor een belaste verhuur ex. Artikel 11, lid 1 letter b, sub 5, Wet op de omzetbelasting 1968. Indien de belaste verhuur beëindigd wordt dan wel een verzoek tot belaste verhuur niet wordt ingewilligd omdat de huurder niet meer c.q. niet aan de gestelde eisen voldoet, wordt de overeengekomen kale huurprijs, exclusief BTW, zodanig verhoogd dat de verhuurder volledig gecompenseerd wordt voor de BTW op de toerekenbare investeringen en kosten welke hij aan de fiscus moet terugbetalen c.q. niet (meer) in aftrek kan brengen.

Onder- / overmaat metrage:
Van het gebouw is een NEN 2580 meetrapport beschikbaar. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Echter, afwijkingen of interpretatieverschillen vormen geen aanleiding tot verrekening.

Gunning:
De verhuurder / eigenaar behoudt zich het recht van gunning voor.

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
€ 26.400 per jaar
Oorspronkelijke huurprijs
€ 25.600 per jaar
Servicekosten
€ 30 per vierkante meter per jaar (21% BTW van toepassing)
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Onder optie
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1800

Oppervlakten

Oppervlakte
165 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
3 bouwlagen
Voorzieningen
Mechanische ventilatie, liften, te openen ramen, kabelgoten, toilet, pantry, verwarming en kamerindeling

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern en in woonwijk

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Jan Massenstraat 28

€ 26.400 /jr