Opwettenseweg 199 - 201 5674 AC Nuenen

€ 1.500.000 k.k.

Omschrijving

Dubbele monumentale molenaarswoning

Wonen in een monumentaal pand op een unieke locatie

Hier wonen is niet zomaar wonen, het is een beleving. Alsof je in een plaatje woont, maar wel een waarbij jij bepaalt hoe je het gaat inkleuren.

Het gaat hier om de molenaarswoning uit 1743 die bij de Opwettense Watermolen staat. In 1998 is het pand volledig gerestaureerd. Het is niet alleen een Rijksmonument, maar ook een Van Gogh Monument. Vóór de restauratie waren hier twee woningen, die naderhand dus samengevoegd zijn, maar het geheel is ook weer vrij gemakkelijk terug te brengen naar de oude indeling. Het pand heeft de sfeer van een authentieke woning, maar het gemak van de moderne tijd van nu.

De ligging is ideaal, midden in het hart van zuidoost Brabant met zo’n 750.000 inwoners en Eindhoven binnen handbereik. Het station ligt 4 km hier vandaan, het vliegveld 12,5 km, het centrum van Nuenen 2 km. In de directe omgeving van de molenaarswoning liggen tennis- en golfbanen. Steek je de weg over, dan loop je zo de bossen in, waar je reeën, dassen, uilen en nog veel meer dieren kan tegenkomen. De Kleine Dommel meandert, meestal in alle rust, door het gebied.

De molenaarswoningen 199 en 201

Begane grond

Op nr 199 komen we binnen in een royale hal, met toilet en trap naar boven. Ga je de deur links in, dan kom je in het zit- en eetgedeelte. Via een andere deur komt je in een flinke woonkeuken met enorm veel kastruimte en waar alle apparatuur aanwezig is. In hal, zit-eetgedeelte en keuken ligt overal dezelfde antieke Kerkdallen vloer.

Via de deur rechtsachter in de hal kom je in, wat voorheen 201, het tweede huis, was. Je komt dan in een tweede eetkamer. Vandaaruit loop je een L-vormige ruimte binnen, die nu als kantoor in gebruik is. Die ruimte is ook te bereiken via de voordeur van 201. Daarachter ligt een klein halletje, dat toegang geeft tot het betreffende kantoor. Overal op de begane grond ligt vloerverwarming.

De eerste verdieping woonhuis

Wanneer je boven bent, valt meteen de ruimtelijke sfeer op, net als de authentieke houten balken. Op de overloop is een heuse bedstee! De deur links wijst je de weg naar een riante slaapkamer met een bijzonder mooie inloopgarderobe! De slaapkamer heeft een eigen badkamer met bubbelbad, douche en toilet. Aan de andere kant van de overloop, op nr 201 dus, liggen nog twee slaapkamers en een doucheruimte. Ook is er een aparte toilet. Boven de hele eerste verdieping ligt een bergzolder.

Aanbouw ‘De Bakkerij’

Door de serre aan de achterkant van het huis op 201, kom je in een aanbouw terecht, ‘De Bakkerij’. Zo genoemd vanwege de nog altijd aanwezige originele bakoven. De aanbouw is verdeeld in twee ruimtes en heeft een eigen toilet. Er is een eigen ingang via de binnenplaats. Boven dit alles is nog een mooie, zeer royale kamer.

Tuin

Er is een grote, beschutte tuin met tuinverlichting. Je kunt er heerlijk bijkomen van een dag hard werken, of gewoon genieten van lekker weer. De tuin is aangelegd onder architectuur van Fons Linders. Er is een drainagesysteem en er ligt een sprinklerinstallatie. Achterin de tuin staat een groot tuinhuis, waar het heerlijk vertoeven is. Elektra en stromend water zijn er aanwezig. Ook is er een dubbele hondenren met binnen-hokken.

De bijgebouwen

Vanaf de binnenplaats kijk je meteen tegen de garage aan. Links daarvan is de achterkant van ‘De Bakkerij’ en rechts staat Het Schopgebouw. Ook ligt er nog een klein stuk van het achterste deel van de schuur. De voorkant van de schuur loopt helemaal door naar voren en staat ongeveer op dezelfde lijn als het woonhuis.

Het schopgebouw met vloerverwarming en Belgische hardstenen tegels

Als je het voorste deel van het schopgebouw binnengaat, kom je in een ontvangst/vergaderruimte. Daarboven vind je een bruidssuite. De Opwettense Watermolen wordt regelmatig gebruikt als trouwlocatie. Voor het bruidspaar en hun directe familie is het fijn als ze zich af en toe even kunnen terugtrekken in een eigen ruimte. Dat doen ze dan in die ontvangstkamer. Momenteel is de bestemming horeca, maar is niet gekoppeld aan de Opwettense Watermolen zelf. Achter de ontvangstkamer vind je nog een grote open ruimte.

De schuur

Voor de schuur is er een vergunning om die nog een heel stuk verder naar voren uit te bouwen. In het verleden was de schuur zo’n 10 meter langer. Hier ligt niet alleen een horecabestemming op, maar staat ook te boek als een B&B.

De garage

Binnen in deze drievoudige garage vind je een grote, open plek met aan weerszijden een opbergplaats boven. Aan de ene kant kom je daar via een vaste trap. De andere opbergplaats, geschikt voor berging, is bereikbaar via een losse trap. Huidige bestemming: horeca. Ook in deze ruimte ligt een Belgische hardstenen vloer met vloerverwarming.

Goedkeuring

Het bovenstaande is onder finaal voorbehoud van de eigenaar.

Disclaimer: Ondanks dat deze publicatie met de grootst mogelijke zorgvuldigheid is samengesteld is de Online Bedrijfsmakelaar BV niet aansprakelijk te stellen voor onjuiste of onvolledige informatie die in deze publicatie vermeld staan. Aan deze gegevens kunnen geen rechten worden ontleend.

====================

Alle beschikbare informatie ontvangen?

Benieuwd naar alle beschikbare informatie over het pand? Vraag dan nu, onder de grote contactbutton, de gratis objectbrochure van de Opwettenseweg 199 - 201 in Nuenen aan en ontvang de objectbrochure binnen 5 minuten in uw mailbox. Uiteraard kunt u ook direct een geheel vrijblijvende bezichtiging met de beheerder van het pand inplannen.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 1.500.000 kosten koper
Servicekosten
Geen servicekosten bekend
Aangeboden sinds
4 weken
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Mogelijke functie(s)
Horeca
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1973

Oppervlakten

Oppervlakte
670 m²
Perceel
1.505 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
2 bouwlagen

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Landelijk gebied

Omgeving

Verspreide huizen Boord, Opwetten, Nuenen

Ontdek locaties in de buurt

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Opwettenseweg 199 - 201

€ 1.500.000 k.k.