Marialaan 33 37 5724 AB Ommel

€ 875.000 k.k.

Omschrijving

INTERESSANT BELEGGINGSOBJECT!!

Kantoorruimte met 2 appartementen en Kapel Mariaschoot is gelegen in het centrum van Ommel tegenover de kerk met eventuele herontwikkelingsmogelijkheid in de achtertuin

Indeling

Kantoorruimten:
Het kantoorgedeelte is voorzien van een ruime entree met receptie. De hal geeft toegang tot 4 kantoorruimtes en de pantry. De ruimtes zijn voorzien van vloerbedekking/ laminaat, een systeemplafond en internet aansluiting. Verder zijn er 2 toiletruimtes aanwezig.

Kapel/ vergaderruimte met kantoor:
Aan de linkerzijde van het pand bevindt zich de voormalige kapel. Deze is nu in gebruik als vergaderruimte met daarachter een kantoorruimte. De originele details zijn hier bewaard gebleven. De ruimte is voorzien van een parketvloer. De kantoorruimte is voorzien van vloerbedekking een systeemplafond en een eigen pantry en toiletruimte. In deze kantoorruimte zit nog een trap naar een extra verdieping voor eventueel een archief.

Appartementen:
Beide appartementen zijn gelegen op de eerste verdieping en hebben een eigen opgang en zijn nagenoeg identiek. Via een trap komt u uit op de overloop. Deze geeft toegang tot de ruime woonkamer, dichte keuken en het toilet. Via een trap is de tweede verdieping te bereiken. Hier bevinden zich 2 slaapkamers, de badkamer en de technische ruimte. Beide appartementen hebben aan de achterzijde een balkon.

Geschiedenis Kapel Mariaschoot:
In 1938 werd het klooster opgericht. De zusters kregen op 13 april 1939 een feestelijke intocht. De zusters gingen zich bezighouden met het naai- en bewaarschoolonderwijs.
Het klooster kreeg de naam Mariaschoot, naar het voormalige klooster van de franciscanessen, die de kapel van Ommel met het genadebeeldje van Maria hadden beheerd van 1598 tot 1731. De herbouwde kapel werd op 1 maart 1843 ingezegend.

Aan het huis van Verheijen bouwde architect E. Heijkants in 1938 een verbindingsgang naar de bewaarschool en de naaischool, ook bouwde hij een kleine bidkapel. De ramen van de kapel werden gemaakt door vader en zoon Wiegersma. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden de gebouwen zwaar beschadigd.

Het huis is in 1975 afgebroken; er kwam een nieuw pand met twee bovenwoningen. Maar de kapel mocht blijven. De zusters verlieten het klooster in 1999 en gingen naar het moederhuis in Asten.

Algemeen:

* 2 appartementen met eigen nutsvoorzieningen
* nette kantoorruimtes met pantry en receptie
* goede huuropbrengsten
* in 2007 gerenoveerd
* wellicht ontwikkelingsmogelijkheden in achtertuin
* charmante kapel Mariaschoot
* de ramen van het pand zijn grotendeels voorzien van HR++ beglazing
* meetrapporten aanwezig voor verantwoording m2
* de genoemde vraagprijs is inclusief BTW

Ook voor de diverse mogelijkheden voor een hypotheek, verzekeringen, RegioBank en de voorwaarden voor bemiddeling bij de eventuele verkoop van uw eigen woning willen wij u graag geheel vrijblijvend adviseren!

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 875.000 kosten koper
Oorspronkelijke vraagprijs
€ 925.000 kosten koper
Servicekosten
Geen servicekosten bekend
Aangeboden sinds
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwperiode
1960-1970

Oppervlakten

Oppervlakte
290 m²
Perceel
1.492 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
1 bouwlaag
Voorzieningen
Inbouwarmaturen, te openen ramen, toilet en pantry

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
In woonwijk

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Marialaan 33 37

€ 875.000 k.k.