Wijnhaven 17 3011 WH Rotterdam

€ 185 /m²/jaar

Omschrijving

Objectinformatie
De straatwanden (ca. 1750) aan de Wijnhaven werden als één van de weinige gespaard bij het bombardement van 1940. Door de bouw van de spoorwegtunnel zouden ze alsnog gesloopt moeten worden. Het betroffen weliswaar geen belangrijke monumenten, maar voor Rotterdam vertegenwoordigen ze een belangrijke historische waarde. Na voltooiing van de tunnel zijn de 18e en 19e eeuwse gevels dan ook weer steen voor steen opgebouwd. De panden hebben een fraai uitzicht over de binnenhaven van de Wijnhaven en zijn gelegen in het centrum van Rotterdam.

Locatie
De Wijnhaven is gelegen in het centrum van Rotterdam aan de verlengde Willemsbrug en de Oude Haven. Naast de historische uitstraling van de monumentale koopmanshuizen naast het ‘Witte Huis’ wordt de locatie gekenmerkt door een grote dynamiek van architectonisch hoogwaardige nieuwbouwprojecten zoals de 70 meter hoge woontoren “Wijnhaeve’ en kantoorontwikkelingen zoals ‘Blaakhaven’.

Het zakelijk centrum van Rotterdam aan de Blaak/Westblaak/Coolsingel is op loopafstand gelegen. De belangrijkste winkelstraten van Rotterdam zoals de Lijnbaan, Meent en de Hoogstraat liggen op steenworp afstand. In de directe omgeving bevinden zich diverse goede restaurants en uitgaansgelegenheden op het Gelderse Plein en aan de Oude Haven, zoals restaurant MOOII, Grand-Café Het Witte Huis en Stockholm en ook het Mariniersmuseum is in het gebied gevestigd.

Bereikbaarheid
Auto:
De nabij gelegen Maasboulevard biedt een directe aansluiting op de diverse snelwegen A13, A15, A16 en A20. Met eigen vervoer is de Wijnhaven direct vanaf de Maasboulevard via de Geldersekade bereikbaar.

Openbaar vervoer:
Op slechts 100 meter afstand bevindt zich het NS-station Blaak met een directe verbinding naar Dordrecht, Breda, Roosendaal, Den Haag, Leiden en Amsterdam. Op ditzelfde station vindt u de haltes van tram en metro. Bushaltes zijn er in een straal van 100 meter ook ruim voldoende. Ook via watertaxi kan de locatie uitstekend worden bereikt.

Beschikbare vloeroppervlakte
Voor verhuur is een halve verdiepingsvloer beschikbaar aan de voorzijde van het gebouw. De totaal verhuurbare vloeroppervlakte van het gebouw bedraagt circa 160 m² v.v.o.

- 3e verdieping..............160 m²

Parkeren
Parkeervergunningen kunnen worden aangevraagd bij Gemeente Rotterdam. Ook kunnen parkeerabonnementen worden gekocht in de parkeergarage behorende bij de nieuwe Markthal.

Huurprijs
Kantoorruimte:
€ 185,00 per m² v.v.o. per jaar,
te vermeerderen met BTW.

Servicekosten
€ 35,00 per m² v.v.o. per jaar te vermeerderen met BTW.

Opleveringsniveau
Het gehuurde is voorzien van een inbouwpakket, maar zal in overleg casco worden opgeleverd, voorzien van nieuw sanitair.

Huurtermijn
5 jaar met verlengingsperioden van telkens 5 jaar. De opzegtermijn bedraagt 12 maanden.

Huuringangsdatum
In overleg.

BTW
Verhuurder wenst te opteren voor BTW-belaste huur en verhuur. Ingeval huurder de BTW niet kan verrekenen, zal de huurprijs in overleg met huurder worden verhoogd ter compensatie van de gevolgen van het vervallen van de mogelijkheid om te opteren voor BTW-belaste huur.

Huurovereenkomst
Huurovereenkomst is gebaseerd op ROZ model 2015.

Contact
Pim Kroon

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
€ 185 per vierkante meter per jaar
Servicekosten
Geen servicekosten bekend
Aangeboden sinds
7 weken
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1780

Oppervlakten

Oppervlakte
160 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
4 bouwlagen
Voorzieningen
Topkoeling, mechanische ventilatie, inbouwarmaturen, te openen ramen, kabelgoten, systeemplafond, verwarming en kamerindeling

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern, winkelcentrum, stationslocatie en aan vaarwater
Bereikbaarheid
Metrohalte op minder dan 500 m, metroknooppunt op minder dan 500 m, snelwegafrit op 3000 m tot 4000 m en Tramhalte op minder dan 500 m

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Wijnhaven 17

€ 185 /m²/jaar