Weena 505 3013 AL Rotterdam

€ 215 /m²/jaar

Omschrijving

Welkom! De Delftse Poort is een grootstedelijk kantoorgebouw in het hart van Rotterdam waar professionals van nu excelleren. Waar je werkt in kantoorruimtes met het mooiste uitzicht, je kan rekenen op persoonlijke aandacht en eersteklas dienstverlening.

De realisatie van het gebouw vond plaats tussen 1989 en 1992. Het gebouw rust op 957 heipalen en was bij oplevering met 151 meter de hoogste toren ook het hoogste kantoorgebouw van Nederland. Het gebouw is destijds met een brede toekomstvisie ontworpen en gebouwd. Hierdoor voldoet de opzet van het gebouw nog altijd aan de hedendaagse gebruikerswensen.

De kantoorvloeren zijn groot, breed (14,40 m.), kolomvrij en onderling goed schakelbaar. Door de indeelbaarheid per 1,80 m. is het gebouw bovendien uiterst efficiënt in te delen. De aanwezigheid van een verhoogde vloer garandeert een maximale indelings flexibiliteit

Share it.
Kantoorgebouw de Delftse Poort beschikt over een full-service vergadercentrum voor de huurders en bezoekers van het gebouw. Deze vergaderruimten zijn volledig ingericht en voorzien van benodigde AV middelen (beamers, flatscreens, whiteboards etc.) en variëren in grootte van circa 75 m² tot circa 350 m² en hebben een capaciteit variërend van 10 tot 100 personen. Delen maakt integraal deel uit van het aanbod van Delftse Poort. Zo deel je met elkaar de receptie, restaurants en koffiecorner en kun je eenvoudig gebruikmaken van vergaderruimtes en nog veel meer.

Locatie
Op de beste locatie direct naast het Centraal Station in het Rotterdam Central District, vindt u de Delftse Poort, een bedrijfsverzamelgebouw met het hoogste niveau van service en voorzieningen met horeca en retail, ieder met hun eigen formule, sfeer en prijsniveau. Op de begane grond zitten winkelunits, het kleinschalige à la carte restaurant ‘A Proposito’ de Juicebar en het DE-café, dat tevens is voorzien van flexwerkplekken.

Bereikbaarheid
Auto
De reistijd vanaf de snelweg rond Rotterdam naar Delftse Poort is zeer comfortabel. In vergelijking met andere steden is de route door het centrum vrijwel filevrij. Onder en rondom het gebouw is ruim voldoende parkeergelegenheid.

Openbaar vervoer
Reizen van en naar Delftse Poort met het openbaar vervoer kan op vele manieren. Er komen gaat snel en eenvoudig. Direct naast de deur ligt het nieuwe station Rotterdam Centraal. Het station is een vervoersknooppunt van regionale en internationale betekenis. Er passeren straks miljoenen reizigers per jaar. Het station biedt alle mogelijke openbaar vervoerverbindingen, waaronder de hogesnelheidslijn (HSL) naar luchthaven Schiphol. Rotterdam The Hague Airport is met de RandstadRail binnen een kwartier bereikbaar en heeft directe luchtverbindingen met steden als Londen en Frankfurt.

Beschikbaarheid
De totaal verhuurbare vloeroppervlakte van het gebouw bedraagt circa 65.836 m² v.v.o. Een totaal van 522,60 m² kantoorruimte is voor onderverhuur beschikbaar, gelegen op de 16e verdieping in toren B, alsmede 4 zwerfparkeerplaatsen.
De parkeerplaatsen zijn gelegen op parkeerdeel P2 van de in het gebouw gesitueerde en daartoe behorende parkeergarage.

Het metrage is conform NEN 2580 ingemeten.

Huurprijs
Kantoorruimte:
€ 215,00 per m² v.v.o. per jaar.

Parkeerplaatsen:
€ 1.950,00 per parkeerplaats per jaar.

Bovengenoemde bedragen dienen te worden vermeerderd met BTW.

Servicekosten
€ 52,00 per m² v.v.o. per jaar te vermeerderen met BTW.

Faciliteiten
De begane grond zal o.a. als volgt worden opgeleverd
• bemande receptiebalie;
• representatief en eigentijds restaurant;
• uitgebreide koffie bar;
• diverse flexibele werkplekken voorzien van Wifi;
• informele overlegplekken;
• luxe vergaderruimten in verschillende afmetingen;
• toegang via beveiligde zones naar de liften naar de verschillende kantoortorens.

Het gehuurde zal o.a. als volgt worden opgeleverd
• hoogwaardige luchtbehandelingsinstallatie;
• systeemplafonds voorzien van ingebouwde verlichtingsarmaturen met bewegingsdetectie;
• gescheiden heren- en dames sanitaire voorzieningen;
• verhoogde computervloeren;
• Gevel voorzien van zonwerende beglazing.

Het gehuurde is tevens voorzien van een modern inbouwpakket dat ‘om niet’ wordt overgedragen. Het gehuurde is derhalve o.a. voorzien van:
• twee vergaderkamers;
• drie belkamers;
• moderne pantry;
• vloerbedekking.

Huurtermijn
Het gehuurde wordt tot medio Q1 2023 in de onderhuur aangeboden.
Vanwege het tijdelijke karakter van de huurtermijn zal de huurovereenkomst van rechtswege eindigen.

Een langere huurovereenkomst is in overleg met de verhuurder van het gebouw bespreekbaar.

Huuringangsdatum
In overleg.

BTW
Verhuurder wenst te opteren voor BTW-belaste huur en verhuur. Ingeval huurder de BTW niet kan verrekenen, zal de huurprijs in overleg met huurder worden verhoogd ter compensatie van de gevolgen van het vervallen van de mogelijkheid om te opteren voor BTW-belaste huur.

Huurovereenkomst
Huurovereenkomst is gebaseerd op ROZ model 2015.

Contact
JLL
Pim Kroon

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
€ 215 per vierkante meter per jaar
Servicekosten
€ 52 per vierkante meter per jaar
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1991

Oppervlakten

Oppervlakte
523 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
30 bouwlagen
Voorzieningen
Airconditioning, topkoeling, mechanische ventilatie, inbouwarmaturen, liften, kabelgoten, systeemplafond, toilet, pantry, verwarming en kamerindeling

Energie

Energielabel
A 1,14

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern en stationslocatie
Bereikbaarheid
Busknooppunt op minder dan 500 m, metroknooppunt op minder dan 500 m, NS Intercitystation op minder dan 500 m, NS station op minder dan 500 m, snelwegafrit op 1500 m tot 2000 m en tramknooppunt op minder dan 500 m

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Weena 505

€ 215 /m²/jaar