Havenstraat 197 3024 SK Rotterdam

  • Onder bod
Prijs op aanvraag

Omschrijving

Namens de gemeente Rotterdam mogen wij het object aan de Havenstraat 197 in Rotterdam te koop aanbieden. Dit object is 371 m² b.v.o. groot en ligt op een perceel ter grootte van 335 m².

De verkoop zal plaatsvinden middels een verkoop bij inschrijving. Bij interesse kunt u contact met ons opnemen waarna u toegang krijgt tot de dataroom.

Object
Het object is gelegen in Delfshaven, één van de oudste delen van de stad Rotterdam. In 1886 fuseerden de gemeente Delfshaven en Rotterdam en werd de naam van deze straat gewijzigd van Rotterdamschedijk in Havenstraat. Het object aan de Havenstraat 197 werd omstreeks deze gemeentefusie gebouwd. In die tijd bestond het pand uit drie bouwdelen die naar achter toe in hoogte afnemen. Het object zelf heeft diverse transformaties ondergaan; de twee voorste bouwdelen zijn daarbij grotendeels intact gebleven, al is de voorgevel gewijzigd. De achterste uitbreiding is inmiddels verdwenen, in plaats daarvan is in de jaren tachtig een nieuw bouwdeel met gebogen dak gerealiseerd.
Tussen 1975 en 1984 hield het Projectbureau Stadsvernieuwing Delfshaven kantoor in het object. In 1986 werd het object verbouwd en ingericht tot jeugdcentrum Delfshaven. De extra vensters in het tweede bouwdeel en het nieuwe derde bouwdeel stammen mogelijk uit deze periode.

Bereikbaarheid
Op korte loopafstand is de RET tramlijn 8 gelegen, welke een directe verbinding heeft met Rotterdam Station Noord. Met het eigen vervoer is het object goed bereikbaar vanaf onder andere de rijkswegen A4, A13 en A15, A16 en A20.

Kadastrale informatie
Kadstraal bekend: Havenstraat 195 en 197
Gemeente : Delfshaven
Sectie : A
Nummer : 4315
Grootte : 335 m²

Bestemming
Het bestemmingsplan ‘Delfshaven’, onherroepelijk per 16 maart 2013, is van toepassing op het object. De bestemming is ‘maatschappelijk -2’ met dubbelbestemmingen ‘Waarde-Archeologie -5’, ‘Waarde-Archeologie -2’ en ‘Waterstaat-Waterkering. De maximale bouwhoogte is 8,5 meter. De naastgelegen tuin heeft als enkelbestemming ‘Tuin’ met ‘Waarde-Archeologie -5’ en ‘Waterstaat-Waterkering.

Voor het vigerende bestemmingsplan verwijzen wij naar ruimtelijkeplannen.

Dataroom
In de digitale dataroom zijn alle beschikbare rapportages opgenomen. Op verzoek kunt u toegang krijgen tot deze dataroom via e-mail aan ons te sturen.

Verkoopinformatie

Zakelijke lasten 2019
WOZ Waarde: € 144.000,-
Rioolrecht: € 215,90
Waterschapslasten: € 35,89 (2019, 2020 nog niet bekend)
OZB: € 883,44

Restrictie
Het object is van cultuurhistorische waarde, derhalve mag het object niet worden gesloopt.

Bezichtigingsdagen
* Donderdag 4 juni 2020, 10.00-12.00 uur
* Dinsdag 16 juni 2020, 10.00-12.00 uur

Indien u gebruik wil maken van één van deze bezichtigingsmogelijkheden verzoeken wij u om contact met ons op te nemen.
Per tijdsblok van 20 minuten zullen wij een beperkt aantal personen toelaten, u ontvangt van ons een tijdstip waarop u het object kan betreden. Per aanmelding kunnen 2 personen het object bezichtigen, zonder aanmelding en bevestiging hiervan onzerzijds kunnen wij u helaas geen toegang tot het object verlenen. Tevens verzoeken wij u om minimaal 5 minuten voor de aanvangstijd van uw bezichtiging bij de entree aanwezig te zijn. De bezichtigingen zullen conform de RIVM richtlijnen geschieden.

Parkeren
Voor het parkeerbeleid van de gemeente Rotterdam verwijzen wij naar het actuele parkeerbeleid van de gemeente, zoals bepaald in de parapluherziening ‘Parkeernormering Rotterdam’ en nader uitgewerkt in de ‘Beleidsregeling Parkeernormen voor auto en fiets gemeente Rotterdam 2018’ op een daarvoor in de plaats komende regeling.

Verkoopproces
De verkoop zal plaatsvinden middels een verkoop bij inschrijving. De verkoopprocedure staat beschreven in de dataroom. De levering vindt plaats nadat de omgevingsvergunning is verleend.

Vraagprijs
Er wordt niet gewerkt met een vraagprijs, partijen kunnen een onvoorwaardelijke bieding doen naar eigen inzicht.

Indienen onvoorwaardelijk bod bij de notaris
Uiterlijk woensdag 8 juli 2020 om 12.00 uur in een gesloten envelop (indiening per e-mail is derhalve niet toegestaan)

Westport Notarissen
Central Plaza Tower A
Weena 592
3012 CN Rotterdam
T.a.v. mevrouw mr. I. van Dijk

In de algemene verkoopvoorwaarden, zoals opgenomen in de digitale dataroom, wordt de procedure uitvoerig omschreven.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
Prijs op aanvraag
Aangeboden sinds
6 weken
Status
Onder bod
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1953

Oppervlakten

Oppervlakte
371 m²
Perceel
1.187 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
1 bouwlaag

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Havenstraat 197

Prijs op aanvraag