De Jagerstraat 42 3022 VR Rotterdam

Prijs op aanvraag

Omschrijving

Namens de gemeente Rotterdam mogen wij de voormalige school aan De Jagerstraat 42 in Rotterdam te koop aanbieden. Dit object is 1.548 m² b.v.o. groot en ligt op een perceel van circa 1.270 m². Het object aan De Jagerstraat 42 leent zich uitermate voor een transformatie naar wonen.

De verkoop zal plaatsvinden middels een verkoop bij inschrijving. Bij interesse kunt u contact met ons opnemen waarna u toegang krijgt tot de dataroom.

Object
Gelegen in de wijk Nieuwe Westen, is het object in 1911 gebouwd als schoolgebouw met gymnastiekzalen voor het GLO (gewoon lager onderwijs). Het object gebouwd als een portiekschool, bestaande uit drie bouwlagen, is op een binnenterrein gesitueerd. Het aangrenzende gebouw
waar de gymnastiekzalen zijn gesitueerd is gesplitst van het onderhavige object en zal niet worden meegeleverd.

Het object is van waarde als schoolgebouw en dient als voorbeeld van de destijds gebruikelijke praktijk van het bouwen van scholen op een binnenterrein. Daarnaast kenmerkt het object zich als portiekschool, een weinig voorkomende vooroorlogs schooltype. Het exterieur van het gebouw is, afgezien van de in 1977 gewijzigde gevel in verband met de brandpreventievoorschriften, grotendeels origineel gebleven. Het schoolgebouw is decoratief verrijkt met rijkversierde muurankers en gele bakstenen die de ramen accentueren. De raamdorpels zijn uitgevoerd in grijsbruine baksteen. Het platte dak kenmerkt zich door een overstekende witte daklijst met houten klossen.

De gemeente Rotterdam heeft aan T-Mobile maximaal 10 m² verhuurd ten behoeve van een frame voor de plaatsing van apparatuur kasten, ruimte voor plaatsing van antennedragers, ruimte voor de overige bedrijfsapparatuur alsmede ruimte om deze onderdelen te kunnen onderhouden. T-mobile
heeft aangekondigd op korte termijn de opstelling te moderniseren. Deze huurovereenkomst is ingegaan in mei 2013 en heeft een initiële looptijd van 15 jaar. De huurovereenkomst is opgenomen in de dataroom.

Bereikbaarheid
Op korte loopafstand zijn de RET tramlijnen 21, 23 en 24 en buslijnen 38, 44, B2 en B9 gelegen, welke een directe verbinding hebben met Rotterdam Centraal Station.

Met het eigen vervoer is het object goed bereikbaar vanaf onder andere de rijkswegen
A4, A13 en A20.

Bestemming
Het bestemmingsplan ‘MIDDELLAND/NIEUWE WESTEN’, onherroepelijk per 7 augustus 2009, is van toepassing op het object.

Voor het vigerende bestemmingsplan verwijzen wij naar ruimtelijkeplannen

Dataroom
In de digitale dataroom zijn alle beschikbare rapportages opgenomen. Op verzoek kunt u toegang krijgen tot deze dataroom via e-mail aan ons te sturen.

Verkoopinformatie

Zakelijke lasten 2019
WOZ Waarde: € 714.000,-
Rioolrecht: € 632,98
Waterschapslasten: € 451,79
OZB: € 2.501,86

Bezichtigingsdagen
* Dinsdag 9 juni 2020, 10.00-12.00 uur
* Woensdag 24 juni 2020, 10.00-12.00 uur
* Woensdag 26 augustus 2020, 10.00-12.00 uur

Indien u gebruik wil maken van één van deze bezichtigingsmogelijkheden verzoeken wij u om contact met ons op te nemen.
Per tijdsblok van 20 minuten zullen wij een beperkt aantal personen toelaten, u ontvangt van ons een tijdstip waarop u het object kan betreden. Per aanmelding kunnen 2 personen het object bezichtigen, zonder aanmelding en bevestiging hiervan onzerzijds kunnen wij u helaas geen toegang tot het object verlenen. Tevens verzoeken wij u om minimaal 5 minuten voor de aanvangstijd van uw bezichtiging bij de entree aanwezig te zijn. De bezichtigingen zullen conform de RIVM richtlijnen geschieden.

Parkeren
Voor het parkeerbeleid van de gemeente Rotterdam verwijzen wij naar het actuele parkeerbeleid van de gemeente, zoals bepaald in de parapluherziening ‘Parkeernormering Rotterdam’ en nader uitgewerkt in de ‘Beleidsregeling Parkeernormen voor auto en fiets gemeente Rotterdam
2018’ of een daarvoor in de plaats komende regeling. Hieruit volgt onder meer dat de parkeereis op eigen terrein moet worden opgelost. Wanneer dit niet mogelijk is, kan vrijstelling worden gegeven met uitsluiting van het recht op parkeervergunningen tot gevolg.

Verkoopproces
De verkoop zal plaatsvinden middels een verkoop bij inschrijving. De verkoopprocedure staat beschreven in de dataroom. De levering vindt plaats nadat de omgevingsvergunning is verleend.

Vraagprijs
Er wordt niet gewerkt met een vraagprijs, partijen kunnen een onvoorwaardelijke bieding doen naar eigen inzicht.

Indienen onvoorwaardelijk bod bij de notaris
Uiterlijk woensdag 9 september 2020 om 12.00 uur in een gesloten envelop (indiening per e-mail is derhalve niet toegestaan)

Westport Notarissen
Central Plaza Tower A
Weena 592
3012 CN Rotterdam
T.a.v. mevrouw mr. I. van Dijk

In de algemene verkoopvoorwaarden, zoals opgenomen in de digitale dataroom, wordt de procedure uitvoerig omschreven.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
Prijs op aanvraag
Aangeboden sinds
3 maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1911

Oppervlakten

Oppervlakte
1.548 m²
Perceel
1.187 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
1 bouwlaag

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

De Jagerstraat 42

Prijs op aanvraag