Wilhelminakade 901 3072 AP Rotterdam

€ 210 /m²/jaar

Omschrijving

Het 32 verdiepingen hoge, onder architectuur van Sir Norman Foster gebouwde World Port Center op de Kop van Zuid in Rotterdam, was al bij de oplevering in 2000 een icoon. Destijds de eerste kantoortoren in de voormalige Rotterdamse Haven en vandaag nog altijd een van de meest prominente – en met zijn 124 meter meest zichtbare - kantoorgebouwen in het inmiddels bruisende zakencentrum.

World Port Center onderscheidt zich van andere kantoren in het gebied door het ultieme gevoel van gastvrijheid en service dat het multi-tenant gebouw biedt. Het multi-tenant kantoor faciliteert moderne kenniswerkers in hun behoefte aan een gezonde werkplek met goede faciliteiten en hoogwaardige services waaronder deelmobiliteit, een vergadercentrum inclusief een moderne boardroom, een eigen restaurant en bakery café en receptie- en beveiligingsdiensten. Naast het eigen restaurant kunnen bezoekers en gebruikers van World Port Center genieten van een Argentijnse steak bij restaurant Gauchos. Gauchos biedt zowel een lunch als een uitgebreid diner met adembenemend uitzicht op de Maas en de Erasmusbrug vanaf het buiten- en binnen terras. Ongeachte op welke etage of in welk deel van het kantoorgebouw u ook gehuisvest bent, vanuit het World Port Center heeft u altijd overal 360 graden uitzicht over de stad door de grote, hoge raampartijen.

Het energiezuinige gebouw (EPC label A) omvat in totaal circa 35.000 m² v.v.o. kantoorruimte waarvan momenteel ruim 4.440 m² kantoorruimte voor verhuur beschikbaar is op de hogere en lagere etages. Allen met prachtig uitzicht over de Kop van Zuid zodat u het Rotterdamse Manhattan aan de Maas op zijn best ervaart: hoog boven de dynamiek van de stad met prachtig uitzicht over het hele gebied.

Locatie
De Kop van Zuid kenmerkt zich door veel hoogbouwontwikkelingen, dynamiek en diversiteit. Denk hierbij aan de prominente en excentrieke ontwikkeling Hotel Chicago tegenover World Port Center met o.a. een 25 meter lang zwevend zwembad welke de bouwdelen met elkaar verbindt en een sfeervol park en dakterras/rooftop bar. Tussen de hoogbouw herinneren een aantal gebouwen op de Kop van Zuid nog aan de tijd dat vele Europeanen vanaf deze plek per stoomschip naar Amerika vertrokken. Denk aan de Cruise Terminal waar hedendaags de meest luxe cruiseschepen aanmeren, de oude pakhuizen en uiteraard het beroemde Hotel New York waar men nog steeds kan dineren en verblijven. Door de Amerikaans aandoende ‘skyscrapers’ in contrast met de ruwe en rauwe monumenten met een rijke historie en een nieuwe hippe functie is de Kop van Zuid een ware hotspot binnen Rotterdam.

Meer dan alleen een plek om te werken is de Kop van Zuid een plek om werken te combineren met cultuur, wonen en bijvoorbeeld socializen in een sfeer en ambiance die zowel dynamisch als historisch is. Met naast Hotel New York ook Loetje, Rolph’s Deli en restaurant Las Palmas als culinaire uitwijkmogelijkheden. Recent is de Kop van Zuid ook voorzien van een Albert Heijn To Go supermarkt. Niet voor niets kozen nationale en internationale bedrijven de afgelopen jaren juist voor dit gebied zoals The Yuki Company, Nuctech, Media Markt – Saturn, Cargotec, The Office Operators, Isolectra, Sentia, Mendix en LVH Advocaten.

Bereikbaarheid

Auto
Via de Erasmusbrug loopt de centrale stadsas die Rotterdam-The Hague Airport in het uiterste noorden van de stad via de Coolsingel in een bijna rechte lijn verbindt met het Zuidplein en Feijenoord. World Port Center ligt op minder dan 10 minuten reisafstand van Rotterdam Centraal Station én heeft via de stadsas direct aansluiting op de snelwegen van de ruit rondom Rotterdam die wordt gevormd door de A20, A13, A15 en A16.

Openbaar vervoer
Aanvullend aan de deelmobiliteit die World Port Center en de Kop van Zuid biedt – zoals elektrische fietsen en scooters – biedt de Kop van Zuid een keur aan openbaar vervoer verbindingen zoals tram, bus en metro. Het ondergrondse metrostation Wilhelminaplein ligt op ca. 200 meter van het World Port Center en brengt je in slechts enkele minuten op Rotterdam CS. Met de fiets bent u in enkele minuten in het centraal winkelgebied van Rotterdam.

Over water
Ook over het water is het World Port Center uitstekend bereikbaar. De unieke watertaxi is te gebruiken met de gebruikelijke ov-chipkaart en biedt drie opstapplaatsen op de Kop van Zuid: Luxor, Hotel New York en Entrepot. De watertaxi ontsluit met maar liefst 30 opstapplaatsen langs de oevers van de Nieuwe Maas een zeer ruim gebied in de Rotterdamse regio.

Vloeroppervlakte
De totaal verhuurbare vloeroppervlakte van het gebouw bedraagt circa 35.000 m². Voor de verhuur is momenteel circa 4.252 m² beschikbaar, als volgt verdeeld:

Verdieping Metrage (in m² v.v.o.)
2e verdieping Ca. 1.295
3e verdieping Ca. 1.434
6e verdieping Ca. 1.434
31e verdieping Ca. 277

Parkeren
Op basis van een zeer riante parkeernorm van 1:75 m² kunnen er parkeerplaatsen worden aangeboden in de onderliggende afgesloten semi-openbare Interparking parkeergarage. De parkeerplaatsen worden aangeboden in de abonnementsvorm: maandag tot vrijdag, 07.00 uur tot 19.00 uur.

De parkeergarage is tevens bestemd als openbare garage. Het is derhalve voor bezoekers van de huurders mogelijk een kaartje bij de automaat te trekken en deze bij vertrek uit te scannen. Bezoekers kunnen parkeren tegen het dan geldende parkeertarief.

Voorzieningen

Het welkome gevoel dat World Port Center uw medewerkers en uw bezoekers geeft, begint zodra u het gebouw binnenkomt. Het World Port Center is voorzien van:

• zeer representatieve centrale entree op de begane grond voorzien van een bemande receptiebalie met doorverwijsfunctie (tijdens kantooruren);
• uitgebreide beveiligingsvoorzieningen op de begane grond;
• ruime moderne lounge annex wachtruimte op begane grond;
• vernieuwd bakery café op de begane grond;
• nieuw ruim opgezet en goed geoutilleerd bedrijfsrestaurant, onder meer voorzien van aparte bar en riant afgeschermd terras met uitzicht op de nieuwe Maas;
• gedurende kantoortijden een eigen gebouwmanager aanwezig.

De kantoorruimte wordt hoogwaardig opgeleverd inclusief:

• hoogwaardige klimaatbeheersing met topkoeling;
• beeldschermvriendelijke energiezuinige verlichtingsarmaturen;
• sprinklerinstallatie;
• wandkabelgoten ten behoeve van data-, telefonie- en elektrabekabeling;
• 10 volledige gerenoveerde liften voorzien van een smart-besturingssysteem voor de low- en highrise delen van het gebouw (resp. 6 en 4);
• pantryaansluiting per verdieping;
• toiletgroepen per verdieping;
• meetingcenter met ‘sky-boardroom’ op dit moment gesitueerd de 31e verdieping.

Huurprijs

Kantoorruimte
EUR 210,- per m² v.v.o. per jaar.

Kantoorruimte 31e verdieping
Nader te bepalen.

Parkeerplaatsen
Maandag tot vrijdag, 07.00 uur tot 19.00 uur:
Vanaf EUR 2.250,- per plaats per jaar, te vermeerderen met EUR 200,- servicekosten per plaats per jaar.

Prijzen dienen te worden vermeerderd met BTW.

Indien de BTW niet kan worden verrekend dan zal de huurprijs met een nader vast te stellen bedrag worden verhoogd.

Voorschot servicekosten
Het verrekenbaar voorschot bedrag voor door of vanwege verhuurder te verzorgen leveringen en diensten bedraagt EUR 45,- per m² v.v.o. per jaar, te vermeerderen met BTW. De leveringen en diensten kunnen onder meer omvatten:

• stadsverwarming;
• elektra verbruik algemeen en individueel;
• water;
• onderhoud alle in het gebouw aanwezige technische installaties;
• schoonmaak algemene ruimte, vuilafvoer, glasbewassing en groenvoorziening;
• glasverzekering;
• bouwkundig onderhoud;
• gemeentelijk heffingen;
• gebouwmanager (huismeester);
• bewakingsdiensten;
• diversen;
• bedrijfshulpverlening;
• administratiekosten (5%).

Het voorschot service- en energiekosten wordt jaarlijks verrekend op basis van nacalculatie middels een gespecificeerd overzicht van de werkelijk gemaakte kosten.

Energielabel
World Port Center beschikt over een energieprestatie certificaat met label A.

Huurprijsaanpassing
Jaarlijks, op basis van de wijziging van het maandprijsindexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI) reeks CPI-Alle Huishoudens (2015 = 100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Huurtermijn
5 jaar.

Verlengingstermijn
Met aansluitende perioden van telkens 5 jaar.

Opzegtermijn
12 maanden.

Betalingen
Huur, servicekosten en BTW per kwartaal vooruit.

Zekerheidsstelling
Bankgarantie ter grootte van drie maanden huur, servicekosten en BTW.

Greenlease
Verhuurder en huurder onderkennen het belang van duurzaamheid en hechten veel waarde aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Verduurzaming van het vastgoed speelt hierbij een grote rol. Verhuurder en huurder zullen zich er derhalve voor inspannen om het gehuurde zo duurzaam mogelijk te exploiteren. Verhuurder en huurder zullen in gezamenlijk overleg nadere afspraken maken over de te nemen maatregelen op het gebied van verduurzaming. Afspraken omtrent Greenlease zullen als onlosmakelijk onderdeel van de huurovereenkomst worden opgenomen.

Overige condities
Huurovereenkomst op basis van het standaardmodel van de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ) model februari 2015.

Aanvaarding
Per direct.

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
€ 210 per vierkante meter per jaar
Oorspronkelijke huurprijs
€ 205 per vierkante meter per jaar
Servicekosten
€ 45 per vierkante meter per jaar (21% BTW van toepassing)
Aangeboden sinds
4 maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
Per direct beschikbaar

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
2000

Oppervlakten

Oppervlakte
4.252 m² (in units vanaf 277 m²)

Indeling

Aantal bouwlagen
30 bouwlagen
Voorzieningen
Topkoeling, liften, kabelgoten, toilet, pantry en verwarming

Energie

Energielabel
A 1,06

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Wilhelminakade 901

€ 210 /m²/jaar