Vierhavensstraat 38-42 3029 BE Rotterdam

€ 120 /m²/jaar

Omschrijving

INTRODUCTIE
Het monumentale HAKA-gebouw zal volledig onder architectuur worden getransformeerd tot een hoogwaardige creatieve kantooromgeving met alle voorzieningen waarnaar een modern bedrijf verlangt. De hoofdentree zal dienen als ontmoetingsplek en lobby welke toegang biedt tot de horecaruimte op de begane grond, het trappenhuis en de voormalige graansilo’s met daarin 3 personenliften. Ook de unieke glazen opbouw op het dak zal als horeca geëxploiteerd worden voor rooftop borrels, private dinings en exclusieve vergaderingen. De dakterrassen bieden een fenomenaal uitzicht op de stad en de haven.

Het HAKA-gebouw is gebouwd in 1931 – 1932 en ontworpen door de befaamde architecten H.F. Mertens en J. Koeman in opdracht van de Coöperatieve Groothandelsvereniging De Handelskamer (HAKA). Het object werd destijds gebouwd voor diverse functies en bestond uit een fabriekszijde voor de koffiebranderij, de theemengerij en de verpakkingsafdeling alsmede een kantoorzijde, een magazijngedeelte en graansilo’s. Inmiddels is het gebouw bestempeld als industrieel erfgoed en heeft
sinds 2002 de status rijksmonument gekregen.

HAKA is een markant gebouw door haar lengte van ca. 100 meter en diepte tot wel ca. 19 meter. Het beschikt over een metrage van 11.500 m² v.v.o. en een ruim parkeerterrein. Thans bestaat het voormalig kantoorgedeelte uit 6 bouwlagen en bestaat het voormalig fabrieksgedeelte uit 7 bouwlagen met aanvullend een centrale toren. Uitbreiding van het gebouw zal plaatsvinden middels toevoeging van spectaculaire bebouwing op het dak alsmede diverse dakterrassen.

De verwachte oplevering van het totaal gerenoveerde HAKA-gebouw staat gepland voor december 2021.

SPECIFICATIES
- rijksmonument;
- industriële uitstraling;
- ruime parkeervoorzieningen en fietsenstalling;
- uitstekende bereikbaarheid;
- volledige en hoogwaardige renovatie;
- div. voorzieningen: horeca, dakterras, etc.;
- grote vloeren met efficiënte indeelbaarheid;
- prominente ligging in M4H.

LOCATIE
HAKA is prominent gelegen in het nieuwe Makers District van Rotterdam. Dit stadsdeel ontwikkelt zich in rap tempo en bevindt zich aan weerszijden van de Maas, in de gebieden RDM en Merwe-Vierhavens (M4H). RDM Rotterdam is inmiddels een groot succes maar loopt tegen de fysieke grenzen aan. Aan de andere zijde van de Maas (de HAKA zijde) ligt M4H. Ondernemende start-ups en scale-ups hebben dit gebied al gevonden.
Sterke punten zijn de maritieme en industriële entourage, het gevarieerde aanbod aan bedrijfsruimten en de ligging tussen stad en haven. De gemeente Rotterdam en het Havenbedrijf Rotterdam willen het kerngebied van M4H samen ontwikkelen tot een gemend gebied, waarin naast de maakindustrie ook plaats is voor woningbouw en andere stedelijke functies. Door deze mix zal het aantal voorzieningen, zoals winkels, sport en horeca toenemen. Een aantrekkelijke plek voor ondernemers, bewoners én bezoekers. Met het nieuwe HAKA als boegbeeld!

BEREIKBAARHEID
AUTO
Het HAKA-gebouw is centraal gesitueerd en daardoor uitstekend bereikbaar via de weg of het water. De rijksweg A20 alsmede de Maastunnel zijn binnen 5 minuten bereikbaar.

OPENBAAR VERVOER
Het HAKA-gebouw is met het openbaar vervoer uitstekend bereikbaar. Metrostations Delfshaven, Marconiplein en Coolhaven bevinden zich allen op minder dan 10 minuten loopafstand. Eveneens is de watertaxi is op loopafstand gelegen.

OPPERVLAKTEN EN INDELING
Betreft Oppervlakte Bijzonderheden
Souterrain ca. 345 m² Kantoorzijde
Souterrain ca. 682 m² Horeca
Begane grond ca. 435 m² Kantoorzijde
Begane grond ca. 668 m² Horeca
1e verdieping ca. 603 m² Kantoorzijde
1e verdieping ca. 1.148 m² Fabriekszijde
2e verdieping ca. 516 m² Kantoorzijde
2e verdieping ca. 1.155 m² Fabriekszijde
3e verdieping ca. 518 m² Kantoorzijde
3e verdieping ca. 1.160 m² Fabriekszijde
4e verdieping ca. 464 m² Kantoorzijde met balkon
4e verdieping ca. 1.165 m² Fabriekszijde
5e verdieping ca. 503 m² Kantoorzijde optopping
5e verdieping ca. 1.122 m² Fabriekszijde
6e verdieping ca. 363 m² Horeca incl. terras
6e verdieping ca. 344 m² Fabriekszijde optopping
7e verdieping ca. 244 m² Horeca
8e verdieping ca. 20 m² Horeca incl. terras
Totaal ca. 11.455 m²

AANVULLENDE INFORMATIE
Deelverhuur is mogelijk vanaf ca. 345 m².

Er is een NEN meetrapport aanwezig. Na afronding van de werkzaamheden zullen de definitieve metrages middels een NEN 2580 meting worden bepaald.

PARKEREN
Op eigen terrein zijn ca. 50 parkeerplaatsen beschikbaar, waarvan 20 plaatsen voor elektrische auto’s. Daarnaast is er een fietsenstalling aanwezig. Het aantal te huren parkeerplaatsen zal worden vastgesteld op basis van het gehuurde kantooroppervlak. Voor de overige parkeerplaatsen kunnen abonnementen worden afgesloten voor de parkeergarage van de ‘Bigshops Dakpark Rotterdam’ direct aan de overzijde van de Vierhavensstraat met een capaciteit van 735 parkeerplaatsen.

OPLEVERINGSNIVEAU
OPLEVERINGSNIVEAU

De renovatie van het voormalige fabrieksgedeelte zorgt voor de meest opzienbarende metamorfose van HAKA, het deel zal een transformatie doormaken tot moderne, open en lichte kantoorruimte. De nieuwe gevel zal worden voorzien van stroken glas met een uitstekende daglichttoetreding. Het fabrieksgedeelte is beoogd als open en ruimtelijk met het uiterlijk van het traditionele bouwwerk waar de betonconstructie zichtbaar blijft. Minimalisme voert de boventoon, zo blijven de betonnen wanden en kolommen behouden en worden enkel moderne installaties toegevoegd voor een prettig werkklimaat. De vloer zal aan weerszijden van de verdiepingen een verhoging krijgen, met daaronder de klimaat-en elektrische installaties weggewerkt. Zo creëren de vloerverhogingen een ideaal uitzicht vanaf de werkplekken. Het is mogelijk de ruimtes naar eigen wens in te richten, mits het industriële karakter behouden blijft. Aan het plafond in de hoge en lichte werkruimtes komen grote lampen, die bijdragen aan de historische inrichting van het HAKA-gebouw.

Waar de kantoorruimte in het voormalige fabrieksdeel een industrieel opleveringsniveau heeft, krijgt de kantoorruimte aan de andere zijde juist meer van haar oorspronkelijke uitstraling terug. De authentieke details die het HAKA-gebouw kenmerkt blijven behouden of worden hersteld. Verder zullen alle verdiepingen in het gebouw worden uitgerust met de klimaatinstallaties en verlichting. De kolommen, balken en plafonds blijven onafgewerkt. Het tegelwerk en de houten betimmering aan de gevels zal in ere worden hersteld inclusief de radiatoren met historisch karakter. Dit alles brengt de oude charme terug in volledige nieuwstaat met een gezond, authentiek en aangenaam werkklimaat.

•Hoogwaardig basis opleveringsniveau;
•Contrasterende look & feel: industrieel en oorspronkelijk kantoor;
•3 moderne personenliften;
•Diverse (dak)terrassen;
•Horeca en vergaderfaciliteiten;
•Behoud en herstel van authentieke details;
•Nieuwe gebouwinstallaties waaronder klimaat;
•Royale entree: lobby en ontmoetingspunt;
•Parkeervoorzieningen en fietsenstalling op eigen terrein.

OPLEVERING
In overleg. Oplevering naar verwachting Q1 2022.

HUURPRIJZEN
De hoogwaardige kantoorruimten zijn te huur vanaf € 165,- tot € 250,- per m²/ jaar. Te vermeerderen met BTW.

HUURPRIJS PARKEERPLAATSEN
De huurprijs van een parkeerplaats op eigen terrein bedraagt € 1.000,- per plaats per jaar. Te vermeerderen met BTW.

VOORSCHOT SERVICEKOSTEN
Het voorschot servicekosten bedraagt € 30,– per m²/jaar, te vermeerderen met BTW.

BETALING
Betaling van de huur en servicekosten geschiedt per kwartaal vooruit.

AANVAARDING
Oplevering naar verwachting 4e kwartaal 2021.

HUURTERMIJN(EN)
10 jaar met aansluitende verlengingsperioden van telkenmale 5 jaar.

HUURPRIJSHERZIENING
Jaarlijks, voor het eerst 1 jaar na huuringang, op basis van de Consumentenprijsindex, reeks CPI- alle huishoudens (2015 =100) zoals gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek.

ZEKERHEIDSSTELLING
Een onvoorwaardelijke en onherroepelijke bankgarantie stellen bij een in Nederland erkende bankinstelling, ter grootte van
tenminste 3 maanden huur en servicekosten te vermeerderen met BTW.

OMZETBELASTING
De genoemde huurprijzen worden vermeerderd met BTW. Indien een niet BTW belaste verhuur wordt overeengekomen zal een opslag op de huurprijs worden berekend.

OVEREENKOMST
Huurovereenkomst op basis van het model van de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ) voor kantoorruimte en overige bedrijfsruimte, versie februari 2015, met bijbehorende algemene bepalingen.

DISCLAIMER
BRiQ real estate B.V. heeft deze vrijblijvende projectinformatie met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld, maar aanvaardt geen aansprakelijkheid voor de eventuele onjuistheid ervan.
Op alle teksten en beelden in deze vrijblijvende projectinformatie berust het copyright bij BRiQ real estate B.V. Dit houdt in, dat er niets zonder toestemming van BRiQ real estate B.V. mag worden gekopieerd. Deze vrijblijvende projectinformatie dient slechts als indicatieve informatieverstrekking en kan nimmer worden beschouwd als aanbieding c.q. offerte.

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
€ 120 per vierkante meter per jaar
Servicekosten
€ 30 per vierkante meter per jaar (21% BTW van toepassing)
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1931

Oppervlakten

Oppervlakte
11.455 m² (in units vanaf 344 m²)

Indeling

Aantal bouwlagen
10 bouwlagen
Voorzieningen
Mechanische ventilatie, topkoeling, liften, kabelgoten, toilet en verwarming

Energie

Energielabel
A

Omgeving

Ligging
Winkelcentrum en stationslocatie
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, metrohalte op minder dan 500 m, snelwegafrit op 1500 m tot 2000 m en Tramhalte op minder dan 500 m

Parkeergelegenheid

Parkeerplaatsen
50 niet-overdekte parkeerplaatsen
Parkeerkosten
Vanaf € 1.000,- per parkeerplaats per jaar (21% BTW van toepassing)

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Vierhavensstraat 38-42

€ 120 /m²/jaar