Coolsingel 119 5e verd 3012 AG Rotterdam

€ 200 /m²/jaar

Omschrijving

Het prachtige, monumentale bankgebouw op de hoek van de Coolsingel en de ‘Koopgoot’ in Rotterdam genaamd ‘FORUM’ is volledig getransformeerd en gerenoveerd tot een dynamische plek waar wonen, werken en recreëren samen komen.

Het object is gelegen te midden van alle denkbare voorzieningen, zoals winkels, fitness, bioscopen, theaters, musea, casino, terrassen en hotels en is daarmee een fantastische plek om te werken én te verblijven. 

Namens onze opdrachtgever DEKA Immobilien bieden wij op deze locatie uiterst representatieve kantoorruimte te huur aan. Graag informeren wij u over de mogelijkheden tijdens een bezichtiging ter plaatse!

Gebouw:
Het monumentale bankgebouw van de ‘Rotterdamsche Bankvereniging’ in het centrum van Rotterdam is ontworpen door architect H.F. Mertens. Het is het eerste grote bouwproject in de stad sinds het bombardement in mei 1940. Het gebouw maakt deel uit van het grootschalige transformatieproject 'FORUM Rotterdam' en is volledig gerenoveerd. ‘FORUM’ biedt ruimte voor 30.000 m² winkels en restaurants, 5.600 m² kantoren en 103 appartementen. In het bankgebouw is de fameuze boekhandel Donner gehuisvest. 

Locatie:
Rotterdam  is een moderne stad vol ambities met volop mogelijkheden voor nieuwe initiatieven. Een mediagenieke metropool met een almaar groeiende skyline vol moderne architectuur. Veel toonaangevende, (inter)nationale bedrijven hebben dan ook gekozen voor huisvesting in Rotterdam. De stad heeft een uitermate strategische ligging ten opzichte van het achterland en een uitstekende bereikbaarheid via het water, spoor, weg, of de lucht. ?

Bereikbaarheid:
Per auto:
FORUM is goed bereikbaar met de auto vanaf de ring (A20 en A16) Rotterdam. De reistijd naar Rotterdam The Hague Airport bedraagt circa 15 minuten. 
Per Openbaar Vervoer:
Het schuin tegenover Forum gelegen metrostation Beurs/Churchillplein is het kruispunt van de Noord/Zuid- met de Oost/ Westlijn en biedt een directe verbinding met het Centraal Station, Station Blaak en Station Alexander. Verder liggen direct voor het gebouw haltes voor bus en tram.

Oppervlakte:
5e verdieping: circa 1.380 m² - Deelverhuur in twee delen behoort tot de mogelijkheden (vanaf circa 600 m²).

Indien een groter metrage is gewenst is uitbreiding van het metrage met kantoorruimte op andere etage mogelijk met een maximum van ruim 5.700 m². De condities waartegen deze ruimte kan worden gehuurd is nader te bepalen. Indien bij een groter metrage een eigen voordeur is gewenst behoort dit tot de mogelijkheden door huur van ruimte op de begane grond.

Parkeren:
In de directe omgeving van ‘FORUM’ zijn diverse parkeergarages aanwezig: Coolsingel, Koopgoot, Bijenkorf en Beursplein. Hier zijn parkeerabonnementen af te sluiten, of er kan tegen uurtarief geparkeerd worden.  Door de aanwezigheid van deze parkeervoorzieningen kan een huurder in principe de eigen parkeernorm bepalen. Dit in tegenstelling tot veel andere kantoorgebouwen. 

Energielabel:
Het gebouw beschikt over een energielabel A, wat resulteert in een zeer milieu- en kostenbewust energieverbruik, waardoor het object voldoet aan de toekomstige wetgeving hieromtrent. 

Voorzieningen:
De kantoorruimte op de 5e etage wordt aangeboden inclusief de navolgende voorzieningen:
- representatieve monumentale entree op de begane grond;?
- monumentaal trappenhuis;
- personenliften en 1 goederenlift;
- glad afgewerkte betonvloeren geschikt voor het aanbrengen van vloerafwerking;
- afgewerkte bouwkundige wanden;
- ledverlichting;
- verwarming en adequate koeling;
- te openen ramen;
- kabelgoten ten behoeve van elektra- en databekabeling;
- dakterras;
- nette sanitaire voorzieningen.

Alle overige huurvoorwaarden zijn nader overeen te komen.

Meer informatie
De Lobel & Partners B.V.
Hofplein 20
3032 AC Rotterdam
T: 0031 (0)10 – 302 90 05

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
€ 200 per vierkante meter per jaar
Oorspronkelijke huurprijs
€ 220 per vierkante meter per jaar
Servicekosten
€ 40 per vierkante meter per jaar
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1949

Oppervlakten

Oppervlakte
1.380 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
5 bouwlagen
Voorzieningen
Liften, te openen ramen, kabelgoten en verwarming

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, NS Intercitystation op 1000 m tot 1500 m en snelwegafrit op 2000 m tot 3000 m
Lokale voorzieningen
Bank op minder dan 500 m en restaurant op minder dan 500 m

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.