Van Vollenhovenstraat 15 3016 BE Rotterdam

€ 2.500 /mnd

Omschrijving

BETREFT
Zoek je een hoogwaardige vestigingslocatie in hartje Rotterdam? Dan is het Westelijk handelsterrein in het Scheepvaartkwartier echt wat voor jou! Momenteel bieden wij hier diverse pakhuizen aan vanaf ca. 140 m2. Deze zijn bestemd voor zowel horeca als niet- horeca concepten.

Het Westelijk Handelsterrein is ontwikkeld door The Interbuilding Group uit Rotterdam, gespecialiseerd in hoogwaardige ontwikkeling van historische panden. Onder de hoede van de architecten Henk Klunder en Jan van der Weerd, is in 2001 de renovatie uitgevoerd. Hierbij is het karakter van het complex in oude glorie hersteld en geschikt gemaakt voor een nieuwe functie met winkels, galeries, horeca en theater. De ruimtelijke ontwikkeling is verrassend: na de in het straatbeeld onopvallende ingang, volgt op het bovenniveau een binnenstraat met een besloten karakter. De gevels vertonen een repetitie van afwisselend grote openingen met zware houten schuifdeuren en kleine raamopeningen. Ditzelfde beeld herhaalt zich in het benedenniveau, terwijl de binnenstraat hier overdekt is door de bovenliggende straatvloer. Over de binnenstraat is een glazen koepel gelegd die ervoor zorgt dat de ruimte als een atrium wordt beleefd.

Bijzonder is het gras op het dak, het oudste grasdak van Nederland, dit is met de grootste zorgvuldigheid opgeschoven en na restauratie van het dak teruggelegd. Het verhaal gaat dat het grasdak speciaal is aangelegd voor de bisschop, die woonde op het Koningin Emma plein en geen uitzicht wilde hebben op een kaal grijs dak. Een soortgelijk verhaal gaat over de gaten in de toegangsdeuren die zouden hebben gediend om katten binnen te laten om op muizen te jagen. De interieurs van de pakhuizen onderscheiden zich door de wisselende maatverhoudingen: bij een breedte van 6 meter varieert de lengte van ca. 27 tot 40 meter. Dit, en de buitengewoon zware houten balklagen, houten vloeren, klinkerbestrating en het schoonmetselwerk van de muren, zijn de meest karakteristieke elementen die bij de renovatie intact werden gehouden.

LIGGING
Dit romantische stukje stad is een beschermd stadsgezicht. Statige herenhuizen aan klassieke lanen doen het rijke scheepvaartverleden van Rotterdam voortleven. Eén van de mooiste plekjes is de Veerhaven, waar historische zeilschepen zachtjes op het water deinen. Een trekpleister voor verliefde stelletjes en bruidsparen, die zich graag tegen deze pittoreske achtergrond laten vereeuwigen door een fotograaf. Wie van al die romantiek zin krijgt in een glas wijn en een lekker hapje, kan terecht bij sfeervolle restaurants als Loos en Zinc of bij een van de vele restaurants in de omgeving. In 2019 is het Wereldmuseum weer geopend. Het museum beheert zo’n 100.000 voorwerpen en 100.000 foto’s uit hedendaagse culturen en culturen uit het verleden.

Het Park is ’s zomers een geliefde plek om te relaxen en te picknicken. Bovendien vinden er allerlei festivals en evenementen plaats. In het park staat de Euromast, de hoogste uitkijktoren van Nederland. Op 100 meter hoogte bevindt zich een restaurant met panoramisch uitzicht over de stad en de haven.

BEREIKBAARHEID
Het historische Scheepvaartkwartier is zeer centraal gelegen aan de rand van het centrum van Rotterdam. Het Scheepvaartkwartier heeft via de Maasboulevard, de Maastunnel-traverse en de Erasmusbrug snelle aansluitingen op het rijkswegennet A20, A16, A4 en A15. Op een steenworp afstand bevindt zich de historische Veerhaven en de haltes van diverse tram- en busverbindingen, op loopafstand bevindt zich het metrostation Leuvehaven. Vlakbij bevindt zich de opstapplaats van de watertaxi en de Fastferry naar Ridderkerk/Dordrecht.

OPPERVLAKTE
Momenteel zijn er nog diverse Pakhuizen beschikbaar vanaf ca.140 m2 tot ca. 400 m2. Informeer naar de mogelijkheden!

WIJZE VAN OPLEVERING
De ruimtes worden in huidige staat/ casco verhuurd. Veel van de ruimtes zijn Turn-Key en kun je zo in.

HUURPRIJS
€ 1.500,00 per maand exclusief btw en servicekosten voor een pakhuis van ca. 140 m2;
€ 2.500,00 per maand exclusief btw en servicekosten voor een pakhuis van ca. 220 m2;
€ 3.500,00 per maand exclusief btw en servicekosten voor een pakhuis van ca. 400 m2.

SERVICEKOSTEN
Nader overeen te komen.

HUURTERMIJN
Maximaal 2 jaar met een wederzijdse opzegtermijn van 3 maanden tegen ieder moment.

BESCHIKBAARHEID
Per direct beschikbaar.

PARKEREN
In de directe omgeving is voldoende parkeergelegenheid (betaald).

BETALINGSWIJZE
De huurpenningen, servicekosten en BTW dienen te worden voldaan bij vooruitbetaling per maand.

WAARBORGSOM
Huurder dient bij ondertekening van de huurovereenkomst een waarborgsom te storten ter grootte van 3 bruto maandverplichtingen, dat wil zeggen 3 maanden huur te vermeerderen met BTW en servicekosten.

HUURINDEXERING
Jaarlijks, op basis van de wijziging van het prijsindexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI) reeks CPI-Alle Huishoudens (2015=100), gepubliceerd door de Centraal Bureau voor de Statistieken (CBS), met dien verstande, dat de huurprijs nimmer zal dalen beneden de laatst geldende huurprijs.

OMZETBELASTING
Verhuurder wenst te opteren voor BTW-belaste huur en verhuur. Ingeval huurder niet aan de gestelde criteria voor belaste verhuur voldoet, wordt de huurprijs verhoogd ter compensatie van de gevolgen van het vervallen van de mogelijkheid om te opteren voor de BTW-belaste huur.

HUUROVEREENKOMST
De huurovereenkomst wordt opgesteld conform het standaard ROZ-model kantoorruimte en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:230a BW (versie januari 2015).

Deze informatie is met zorg samengesteld, maar voor de juistheid ervan kan geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch kan aan de vermelde gegevens enig recht worden ontleend. Nadrukkelijk is vermeld dat deze informatie vestrekking niet als een aanbieding of offerte mag worden beschouwd.

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
€ 2.500 per maand
Oorspronkelijke huurprijs
€ 1.500 per maand
Servicekosten
Geen servicekosten bekend
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
Per direct beschikbaar

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1877

Oppervlakten

Oppervlakte
1.000 m² (in units vanaf 140 m²)
Perceel
220 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
2 bouwlagen
Voorzieningen
Toilet, pantry en verwarming

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Kantorenpark, in woonwijk en stadscentrum/dorpskern
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, busknooppunt op minder dan 500 m, metrohalte op 1000 m tot 1500 m, metroknooppunt op 1500 m tot 2000 m, NS Intercitystation op 1500 m tot 2000 m, NS station op 1500 m tot 2000 m, snelwegafrit op 2000 m tot 3000 m, Tramhalte op minder dan 500 m en tramknooppunt op minder dan 500 m
Lokale voorzieningen
Bank op minder dan 500 m

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Van Vollenhovenstraat 15

€ 2.500 /mnd