Hofplein 20 3032 AC Rotterdam

€ 190 /m²/jaar

Omschrijving

Algemeen:
Gebouw 'Hofpoort' aan het Hofplein 20 te Rotterdam; een iconisch gebouw uit 1976, met in totaal ca 19.000 m² v.v.o., waarvan 1.200 m² beschikbaar komt verdeeld over twee verdiepingen, te weten de 15e en de 21e etage.

Hofplein 20 kreeg na de uitbreiding in de jaren zeventig van de vorige eeuw de naam 'Hofpoort', omdat op deze plek ooit één van de tien stadspoorten van Rotterdam met die naam had gestaan. Tussen 1974 en 1976 werd in de Hofpoort het Shell-kantoor gerealiseerd, bestaande uit 26 verdiepingen met eronder een parkeergarage. De toren is ontworpen door ZZDP Architecten en was toen met zijn 95 meter hoogte nummer twee op de lijst van Rotterdamse hoge gebouwen.

Het gebouw 'Hofpoort' in het hart van Rotterdam Central District aan het Hofplein 20 is een uitermate herkenbaar kantoorgebouw gelegen op een prominente plaats aan de entree van het centrum van Rotterdam. 'Hofpoort' beschikt over een representatieve centrale entree met receptie op de begane grond. Veelal zijn de verdiepingen voorzien van een hoogwaardig aanwezig inrichtingspakket. Vanuit de toren heeft u een schitterend uitzicht over o.a. de hele stad, De Maas en de omliggende gemeenten.

Het gebouw is nagenoeg geheel verhuurd.
Momenteel bieden we aan:
- etage 15 van circa 702 m² v.v.o. kantoorruimte per december 2021: een gerenoveerde vloer met een fantastisch uitzicht.
Eventueel kan de ruimte inclusief huidige indeling en afwerking opgeleverd worden;
- etage 21 van circa 500 m² v.v.o. kantoorruimte per november 2021.

Spaces
Een groot deel van het gebouw (begane grond tot en met 13e etage) wordt verhuurd aan SPACES, een modern flexibel werkconcept met talloze voorzieningen als loungeruimte, vergaderen, eten en drinken. Hiermee voldoet 'Hofpoort' geheel aan de wensen van het huidige en toekomstige werkklimaat. De ruimte van Spaces heeft een ware metamorfose ondergaan. Zo is er onder andere een business lounge, restaurant en koffiebar gerealiseerd, zodat het informele en formele overleg gecombineerd kan worden met een uitgebreide lunch of een kop koffie. Tevens zijn er vergaderfaciliteiten gerealiseerd, waar huurders gebruik van kunnen maken. Deze faciliteiten worden geëxploiteerd door “SPACES”, waarbij gebruikers van Hofplein Offices de mogelijkheid hebben om hiervan gebruik te maken op basis van afspraken met Spaces.

Locatie
Kantoorgebouw 'Hofpoort' is gelegen midden op dé belangrijkste kantorenboulevard van Rotterdam; Rotterdam Central District. In het Rotterdam Central District zijn tal van toonaangevende ondernemingen gevestigd waaronder onder meer Shell, Unilever, ING, Lyondell Basell, Rabobank, Houthoff Buruma en het Algemeen Dagblad.
Binnen 10 minuten loopafstand van 'Hofpoort' bevindt zich zowel het moderne Centraal Station als ook de hoofdas van het winkel- en uitgaansgebied De Lijnbaan.

Het Hofplein is één van de belangrijkste verkeersknooppunten van Rotterdam. Via de Schiekade (A20) en de Coolsingel/Maasboulevard (A16) is de ring van Rotterdam eenvoudig te bereiken. Onder 'Hofpoort' zijn ruime parkeervoorzieningen voor huurders aanwezig.

De bereikbaarheid van 'Hofpoort' met OV is uniek door de ligging op korte loopafstand van het moderne openbaar vervoersknooppunt Centraal Station.

Rotterdam CS is hét vervoersknooppunt van Rotterdam en is via de HSL aangesloten op Schiphol (19 minuten), Amsterdam (35 minuten), Brussel (70 minuten) en Parijs (2,5 uur). Tevens doet Centraal Station dienst als het eindpunt van diverse lijnen van metro, bus en tram alsmede van de Randstadrail, welke een directe verbinding vormt met Zoetermeer en Den Haag.

Beschikbaarheid
De totaal verhuurbare vloeroppervlakte van het gebouw bedraagt ca. 18.979 m², waarvan momenteel circa 702 m² kantoorruimte beschikbaar is, gelegen op de 15e etage met prachtig uitzicht over Rotterdam Kralingen, Noord en natuurlijk het centrum met de nieuwe Maas op de achtergrond.

Parkeren
In de inpandige parkeergarage zijn parkeerplaatsen voor verhuur beschikbaar. Tevens bevindt zich een rijwiel- en bromfietsstalling in de garage.
Bij etage 15 worden 5 parkeerplaatsen aangeboden, bij etage 21 worden 6 parkeerplaatsen aangeboden.

Voorzieningen
Het gehuurde wordt opgeleverd in huidige of casco staat, inclusief:
• 6 personenliften;
• goederenlift;
• koeling en verwarming door middel van inductie units, regelbaar per 3.60 meter;
• dames- en herentoilet per verdieping;
• isolerende dubbele beglazing;
• kabelgoten voorzien van elektra bekabeling;
• pantry aansluiting.

Huurprijs
Kantoorruimte
€ 190,00 per m² per jaar, te vermeerderen met b.t.w.

Huurprijs parkeren
€ 1.650,00 per plaats per jaar exclusief b.t.w. op basis van ma.-vr. 08.00 uur – 19.00 uur beschikbaarheid.
€ 1.950,00 per plaats per jaar exclusief b.t.w. op basis van 24/7 beschikbaarheid.

Servicekosten
€ 50,- per m² v.v.o. per jaar, te vermeerderen met b.t.w. als verrekenbaar voorschot.

Energielabel
Het kantoorgebouw is voorzien van een energielabel A.

Huurprijsherziening
Jaarlijks, voor het eerst één jaar naar huuringangsdatum, op basis van de wijziging van het maandindexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI) reeks CPI-Alle Huishoudens (2015=100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Huurtermijn
5 jaar, met verlengingsperioden van telkens 5 jaar.

Opzegtermijn
12 maanden.

Zekerheidsstelling
Voor oplevering van de ruimte te verstrekken ter grootte van een betalingsverplichting van minimaal 3 maanden inclusief b.t.w.

Aanvaarding
Per december 2021.

Omzetbelasting
Huurder dient bereid te zijn een volmacht aan verhuurder af te geven om mede namens hem, huurder, een verzoek te richten tot de Inspectie der Omzetbelasting om de huurpenningen te mogen belasten met omzetbelasting.

Uitgangspunt is dat huurder het gehuurde gedurende de gehele huurperiode voor tenminste het bij de wet vastgestelde minimum percentage of meer gebruikt voor met omzetbelasting belaste prestaties.
Nadrukkelijk is vermeld dat deze informatieverstrekking niet als een aanbieding of offerte mag worden beschouwd.

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
€ 190 per vierkante meter per jaar
Servicekosten
€ 50 per vierkante meter per jaar (21% BTW van toepassing)
Aangeboden sinds
6 weken
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
Beschikbaar per 1-11-2021

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1976

Oppervlakten

Oppervlakte
1.200 m² (in units vanaf 500 m²)

Indeling

Aantal bouwlagen
2 bouwlagen
Voorzieningen
Mechanische ventilatie, topkoeling, inbouwarmaturen, liften, kabelgoten, toilet en verwarming

Energie

Energielabel
A 0,75

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern en stationslocatie

Parkeergelegenheid

Parkeerplaatsen
5 overdekte parkeerplaatsen
Parkeerkosten
Vanaf € 1.950,- per parkeerplaats per jaar (21% BTW van toepassing)

De Mik Bedrijfshuisvesting

Bel 010-4530303

JLL

Vandaag bereikbaar vanaf 9:00
Bel (+31) 10 411 04 40

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Hofplein 20

€ 190 /m²/jaar