Noordereinde 60 1243 JJ 's-Graveland

€ 60.000 /jr

Omschrijving

Te huur aangeboden op gunstige locatie tussen Amsterdam en Utrecht, nabij Hilversum en Bussum, vrijstaand kantoorgebouw “de Oranjerie “ deel uitmakend van de monumentale buitenplaats “Schaep en Burgh”

Buitenplaats Schaep en Burgh (Rijksmonument) wordt gezien als een van de mooiste buitenplaatsen van ’s-Graveland; het landhuis met oranjerie en koetshuis symmetrisch om het voorplein, dateren uit het begin van de 18de eeuw omgeven door een in de Engelse landschapstijl aangelegd park (ca 25 ha, ontwerp J.D. Zorcher). In het park staat het neoclassicistische Capitool (oorspronkelijk uit 1820) bekend van televisie en radio (vroege vogels).

De Vereniging tot Behoud van Natuurmonumenten houdt hier sinds 1975 zijn hoofdkantoor en heeft de gebouwen in stijl gerestaureerd; in verband met verplaatsing van het hoofdkantoor naar Amersfoort (stationslocatie) biedt Natuurmonumenten de tot de buitenplaats behorende gebouwen te huur aan.

De Oranjerie is overeenkomstig het NEN 2580 meetcertificaat ingemeten; de oppervlakte is met grootst mogelijke door een daarin gespecialiseerd bedrijf zorgvuldigheid gemeten, maar biedt geen garantie en er kunnen geen rechten aan worden ontleend.
De vloeroppervlakte van de Oranjerie bedraagt: ca: 609 m² v.v.o. / ca. 849 m² b.v.o.
Voorzieningen / opleveringsniveau:
Het object wordt in de huidige staat, als kantoorruimte verhuurd en “om niet” opgeleverd met het bestaande inbouwpakket bestaande uit o.a.:
Alarm- en deurbeveiligingssysteem;
Keuken/pantry;
Warmwater en verwarming middels C.V.-installatie
Parkeergelegenheid op het naast gelegen parkeerterrein.

Bestemming:
Conform het vigerende bestemmingsplan “Wijdemeren, Kern 's Graveland en landgoederen” d.d. 26 mei 2016 is het object bestemd als “Gemengd - 2” waarbij de aangewezen functieaanduiding ‘kantoor’ is. Mogelijke andere bestemmingen in overleg;
Huurtermijn:
Uitgangspunt: 5 jaar met 5 optiejaren.
Opzegtermijn: wederzijds, met inachtname van een termijn van 12 maanden.

Huurprijsindexering:
De huurprijs zal jaarlijks worden geïndexeerd. Wijziging van de huurprijs vindt plaats op basis van de wijziging van het prijsindexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI) reeks alle huishoudens (2015 = 100), gepubliceerd door het Centraal Bureau van de Statistiek.

Bankgarantie/waarborgsom:
Gelijk aan 3 maanden huurverplichting + servicekosten + BTW.

BTW:
Alle genoemde prijzen zijn exclusief te betalen BTW. Verhuurder is bij vastgestelde huurprijs er van uitgegaan dat deze met BTW wordt belast. Huurder verklaart dat hij voor tenminste 90% met omzetbelasting belaste prestaties zal verrichten. Indien huurder op enig moment niet meer aan dit criterium voldoet, zal er van rechtswege sprake zijn van omzetbelasting vrijgestelde verhuur. Alsdan wordt de overeengekomen huurprijs, exclusief omzetbelasting, zodanig verhoogd, dat het voor verhuurder financiële nadeel wordt gecompenseerd.

Oplevering: per direct

Contract:
Model op basis van de standaard overeenkomst met bijbehorende algemene bepalingen zoals opgesteld door de Raad voor Onroerende Zaken, aangevuld met het recht om bepalingen en bijzondere voorwaarden te kunnen wijzigen of toe te voegen.

Huurprijs: € 60.000,= per jaar exclusief BTW
Servicekosten: € 5.000,= per jaar exclusief BTW, betrekking hebbend het parkonderhoud, inclusief parkeerterrein .
Huurbetalingen per kwartaal bij vooruitbetaling.

Bijzonderheden:
Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Goedkeuring eigenaar/verhuurder voorbehouden. Voor meer informatie of een vrijblijvende afspraak tot bezichtiging kunt u contact opnemen met De Koster cs Bedrijfsmakelaars

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
€ 60.000 per jaar
Servicekosten
€ 400 per maand (21% BTW van toepassing)
Aangeboden sinds
2 weken
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
Per direct beschikbaar

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
Voor 1906

Oppervlakten

Oppervlakte
609 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
2 bouwlagen
Voorzieningen
Inbouwarmaturen, te openen ramen, kabelgoten, toilet, pantry, verwarming en kamerindeling

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Landelijk gebied
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m en NS Intercitystation op 4000 m tot 5000 m

NVM makelaar

De Koster cs Makelaars

Telefonisch bereikbaar tot 17:30
Bel 035-6233641

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Noordereinde 60

€ 60.000 /jr