Hoofdweg 24 9422 AG Smilde

  • Verkocht onder voorbehoud
€ 550.000 k.k.

Virtuele bezichtiging

  1. Deze bedrijfsruimte kunt u virtueel bezichtigen. Maak een afspraak met de bedrijfsmakelaar.

Omschrijving

Een informatiepakket met betrekking tot de verkoop bij inschrijving en de uitgebreide verkoopbrochure zijn op te vragen bij Lamberink Bedrijfsmakelaars.

Bij deze bieden wij een BUITENKANS aan! Deze monumentale kantoorvilla is gebouwd in 1893 als Villa Maria, in opdracht van Maria Jacoba Hoogerbrugge (dochter van de in 1892 overleden burgemeester) en ontworpen door gemeente-architect P.J. Kramer. Het in Eclectische stijl vormgegeven woonhuis werd in 1930 door de familie Harders verkocht aan de gemeente Smilde. Sinds toen is het gebouw in gebruik genomen door de gemeente Midden Drenthe als gemeentehuis. Het object ademt historie!

In 1988-1989 werd door architectenbureau Wouda en Van der Schaaf uit Meppel een verbouwplan gemaakt waarbij een geheel nieuwe vleugel werd ontworpen. Op 30 november 1989 werd deze verbouwing officieel in gebruik genomen.

Het object is aangemerkt als rijksmonument. Er is een inspectierapport beschikbaar uit 2016 met betrekking tot de staat van onderhoud. De monumentale bescherming betreft uitsluitend de oorspronkelijke villa.

De verhuurbare vloeroppervlakte bedraagt ongeveer 1.400 m² en strekt zich uit over meerdere bouwlagen en bouwdelen. Het totale perceeloppervlak dat verkocht wordt bedraagt 4.907 m².

LOCATIE
Gelegen in het hart van Smilde, in de lintbebouwing langs de Drentse Hoofdvaart. Het object is zeer goed bereikbaar met het openbaar vervoer; de bus stopt praktisch voor de deur! Met de auto is het nog geen kwartier rijden naar de snelweg A-28. Verder zijn er op loopafstand voldoende winkels en supermarkten te vinden.

INDELING
Begane grond: Ruime entree met verschillende kamers en kantoren, toiletten, keukens, vergaderzalen en facilitaire ruimtes.
Verdieping: Diverse kantoren, toiletgroepen, keuken, raad/trouwzaal.
Voorts een zolderverdieping en kelderruimte in het hoofdgebouw.
In de aanbouw van eind jaren '80 is een lift aanwezig.

BUITENTERREIN
Kenmerkend aan de voorzijde is de halfronde oprijlaan met voor aan de weg het verzetsmonument. De grond met het verzetsmonument behoort niet tot het te verkopen object. Parkeergelegenheid is in ruime mate aanwezig aan de achterzijde van het gebouw. Een fraaie tuin met indrukwekkende bomen completeert het geheel.

BESTEMMING
Het object valt binnen het bestemmingsplan ''kern Smilde'' met de bestemming ''maatschappelijk'', functieaanduiding 'maatschappelijke voorzieningen''. De volgende aanduidingen zijn van toepassing: (m) monument, (k) karakteristiek, (gg) geen geluidsgevoelige functies toegestaan. Een koper is zelf verantwoordelijk voor het gebruik binnen de geldende bestemming. Het gebouw wordt in de huidige staat en met de huidige functie verkocht;

VERKOOPPROCEDURE
Een informatiepakket met betrekking tot de verkoop bij inschrijving en de uitgebreide verkoopbrochure en aanvullende informatie is op te vragen bij Lamberink Bedrijfsmakelaars.

Geïnteresseerden worden uitgenodigd om deel te nemen aan een verkoop-bij-inschrijving procedure, met onder meer de volgende voorwaarden en uitgangspunten:

- Uiterste inschrijfdatum en tijdstip is donderdag 26 maart 2020 om 12:00 uur;
- Inschrijvingen dienen ingeleverd te worden bij Notariaat Engelen te Smilde of Beilen;
- De richtprijs is € 550.000,- kosten koper;
- De verkoper behoudt zich het recht van gunning voor, behoudens goedkeuring college B&W. De wet Bibob maakt deel uit van het gunningsproces;
- Het beoogde gebruik/bestemming met het registergoed en de bijdrage die dit kan leveren aan het dorp Smilde wordt meegewogen (eventueel een bedrijfsplan)
- Aktepassering uiterlijk 6 maanden na overeenstemming.

De vermelde gegevens zijn door ons met zorg samengesteld. Wij kunnen echter ten aanzien van de juistheid ervan geen aansprakelijkheid aanvaarden.

Lamberink Bedrijfsmakelaars - Partner in Dynamis
Vestigingen in: Groningen - Assen - Zuidlaren - Rolde - Appingedam - Hardenberg - Emmen

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 550.000 kosten koper
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Mogelijke functie(s)
Culturele instelling
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1893

Oppervlakten

Oppervlakte
1.400 m²
Perceel
4.907 m² (in units vanaf 1.400 m²)

Indeling

Aantal bouwlagen
3 bouwlagen
Voorzieningen
Airconditioning, inbouwarmaturen, liften, te openen ramen, systeemplafond, toilet, pantry, verwarming en kamerindeling

Energie

Energielabel
C 1,29

Omgeving

Ligging
In woonwijk en aan vaarwater
Bereikbaarheid
Bushalte op 500 m tot 1000 m, NS Intercitystation op 5000 m of meer en snelwegafrit op 5000 m of meer

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Hoofdweg 24

€ 550.000 k.k.