Nobelstraat 4 3512 EN Utrecht

€ 90.000 /jr

Omschrijving

Monumentaal kantoor in centrum Utrecht

Verandering van spijs doet eten, daarom bij wijze van uitzondering dit keer geen typisch horeca-object, maar wel een locatie met een enigszins vergelijkbaar publiek karakter. In hartje Utrecht, aan de Nobelstraat. Waar zo’n 620 vierkante meter voor u klaarstaat in een van de meest markante gebouwen die de stad rijk is. Het pand leent zich voor zowel kantoor- als horecagebruik.

De Nobelstraat vormt al sinds 1300 een onmiskenbaar deel van de stad en wordt gekenmerkt door haar levendigheid. In het geval van Nobelstraat 4 met horeca- winkel- en kantoorpanden als buren. Het object is in de Amsterdamse Schoolstijl rond 1920 gebouwd, in opdracht van de Nederlandse Incassobank, en bevat tal van sierlijke elementen zoals een uit baksteen gehakt beeld, ontworpen door de bekende beeldhouwer en sierkunstenaar Hildo Krop.

Van de te verhuren 620 vierkante meter bevindt circa 100 vierkante meter zich in het souterrain van het (rijks)monumentale pand. De begane grond is goed voor zo’n 256 vierkante meter, de tussenverdieping telt 46 vierkante meter en de eerste verdieping is een riante 225 vierkante meter.

Tevens bevindt zich op de eerste en tweede verdieping een bedrijfswoning van circa 60 vierkante meter, die oorspronkelijk in gebruik was door de conciërge.

Het object wordt opgeleverd voorzien van strakke wanden, systeemplafonds, afgewerkte toiletgroepen, pantry, vloerafwerking en verlichting. De aanwezige kantoorinrichting kan in overleg worden overgenomen. De gemeente Utrecht ziet, mede dankzij de rijke historie van het object, graag een bedrijf met een maatschappelijke functie (en een deur die voor iedereen openstaat) haar intrek nemen in dit ronduit prachtige pand.

Financiële informatie
Huurprijs (per jaar): € 90.000,-- excl. BTW
Huurtermijn: 5 + 5 jaar

Interesse?
We komen graag met u in contact. Voor meer informatie neem contact op met de makelaar van dit object Stijn Timmermans

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
€ 90.000 per jaar
Servicekosten
Geen servicekosten bekend
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwperiode
1906-1930

Oppervlakten

Oppervlakte
627 m²
Perceel
406 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
5 bouwlagen
Voorzieningen
Systeemplafond, toilet, pantry, kamerindeling, verwarming, kabelgoten, te openen ramen en inbouwarmaturen
Woonruimte
Aanwezig (inpandig, 62 m²)

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, busknooppunt op 5000 m of meer, metrohalte op 5000 m of meer, metroknooppunt op 5000 m of meer, NS Intercitystation op 1500 m tot 2000 m, NS station op 5000 m of meer, snelwegafrit op 1000 m tot 1500 m, Tramhalte op 5000 m of meer en tramknooppunt op 5000 m of meer

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Nobelstraat 4

€ 90.000 /jr