Maliebaan 50 B 3581 CS Utrecht

€ 115 /m²/jaar

Omschrijving

Op slechts enkele autominuten afstand vanaf de A12 en A27 gelegen en per direct beschikbaar!

Het betreft een zelfstandig kantoorgebouw gelegen op het binnenterrein achter de Maliebaan 50 te Utrecht. Amaliahoff is toegankelijk via de kern van het gebouw voorzien van een trappenhuis en een lift. Door de lichtinval en de hoge plafonds voelt de ruimte aangenaam aan. kantoorgebouw is hoogwaardig afgewerkt en heeft een moderne uitstraling. De statige Maliebaan dank haar luxueuze uitstraling aan de typische historische panden omringd door het groen.

Bereikbaarheid:
Het kantoorpand aan de Maliebaan is gelegen in Utrecht Oost en goed bereikbaar vanaf zowel de A12 en A27, via knooppunt Rijnsweerd, de Waterlinieweg en de Berenkuil. Openbaar vervoer is voorhanden aan de op loopafstand gelegen Biltstraat.

Beschikbaarheid:
De beschikbare kantoorruimte is gelegen in het souterrain en kent een verhuurbaar vloeroppervlakte van circa 570 m². In overleg is het mogelijk om de ruimte op te splitsen in twee gelijke delen.

Opleveringsniveau:
De kantoorruimte zal in de huidige staat worden opgeleverd inclusief de navolgende voorzieningen:

- ruime entree (medegebruik);
- lift (medegebruik);
- net afgewerkte en wit geschilderde wanden;
- huidige vloerbedekking;
- systeemplafond met verlichtingsarmaturen;
- verwarming middels radiatoren;
- kabelgoten voorzien van elektra-, data-, en telefoonbekabeling en WDC’s;
- scheidingswanden;
- twee pantry’s;
- sanitaire voorzieningen (medegebruik).

Aanvangshuurprijs:
De aanvangshuurprijs bedraagt € 115,- per m² per jaar exclusief BTW.

Huurbetaling:
Per kwartaal vooruit.

Servicekosten:
Huurder is een voorschotbedrag aan servicekosten verschuldigd ter grootte van € 35,- per m² per jaar exclusief BTW, inhoudende de navolgende door verhuurder te verzorgen leveringen en diensten:

- leveringen en verbruik gas, water en elektra;
- onderhoud installaties;
- onderhoud lift;
- onderhoud buitenterrein;
- onderhoud brandmeldinstallaties;
- kantoorvuilafvoer;
- assurantiepremie buitenbeglazing;
- schoonmaakkosten van de gemeenschappelijke ruimten, liften, beglazing buitenzijde
en gemeenschappelijke ruimten, zonwering, parkeerterrein;
- administratiekosten ad 6%.

Verrekening vindt jaarlijks plaats tussen partijen.

Parkeergelegenheid:
Op eigen terrein is er voldoende parkeergelegenheid, voor de verhuur zijn circa 2 parkeerplaatsen beschikbaar. De huurprijs bedraagt € 1.850,- per parkeerplaats per jaar exclusief BTW.

Bestemmingsplan:
Bedrijven tot en met categorie Gemengd-4 van de staat van Bedrijfsactiviteiten mogen zich hier vestigen. Hier vallen onder andere ook maatschappelijke en dienstverlenende beroepen. Bij twijfel dienen de kandidaat huurders zelf de gemeente te raadplegen.

Onderhuursituatie:
Deze verhuur betreft een onderhuur situatie tot 1 juli 2022. Na deze datum zullen er aanvullende afspraken met de eigenaar gemaakt dienen te worden. Een contract met langere looptijd is bespreekbaar.

Aanvaarding:
In overleg.

Huurtermijn:
In overleg.

Zekerheidsstelling:
Bij ondertekening van de huurovereenkomst wordt een bankgarantie of waarborgsom verlangd ter grootte van drie maanden huurbetalingsverplichting, vermeerderd met de kosten voor parkeren, de servicekosten en de verschuldigde BTW over dit bedrag.

Huurprijsindexering:
Jaarlijks, voor het eerst één jaar na de huuringangsdatum, wordt de laatst geldende huurprijs verhoogd op basis van het maandprijsindexcijfer voor de gezinsconsumptie CPI Alle Huishoudens (2015 = 100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De huurprijs zal géén daling ondergaan.

Huurovereenkomst:
De op te stellen huurovereenkomst is conform de overeenkomst die door de Raad voor Onroerende Zaken in februari 2015 is vastgesteld en zoals gehanteerd door de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) met de bijbehorende algemene bepalingen.

BTW-bepaling:
Huurder en verhuurder verklaren uitdrukkelijk dat bij het vaststellen van de huurprijs uitgangspunt is geweest dat huurder blijvend voldoet aan de criteria
welke gesteld zijn of worden voor een belaste verhuur ex. Artikel 11, lid 1 letter b, sub 5, Wet op de omzetbelasting 1968. Indien de belaste verhuur beëindigd wordt dan wel een verzoek tot belaste verhuur niet wordt ingewilligd omdat de huurder niet meer c.q. niet aan de gestelde eisen voldoet, wordt de overeengekomen kale huurprijs, exclusief BTW, zodanig verhoogd dat de verhuurder volledig gecompenseerd wordt voor de BTW op de toerekenbare investeringen en kosten welke hij aan de fiscus moet terugbetalen c.q. niet (meer) in aftrek kan brengen.

Onder- / overmaat metrage:
Van het gebouw is geen NEN 2580 meetrapport beschikbaar. De genoemde oppervlakten zijn slechts indicatief. Eventuele afwijkingen hierin vormen geen aanleiding tot verrekening.

Gunning:
De verhuurder / eigenaar behoudt zich het recht van gunning voor.

Energielabel:
Het object beschikt over energielabel D.

Verhuurder is bekend met de regeling in het Bouwbesluit 2012 (als gewijzigd in oktober 2018) op grond waarvan kantoorgebouwen of gebouwen waarvan een kantoorgebouw deel uitmaakt meer dan 100 m² kantoor- en nevenfuncties heeft, uiterlijk op 1 januari 2023 minimaal moeten beschikken over een energie-index van 1,3 of beter.

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
€ 115 per vierkante meter per jaar
Servicekosten
€ 35 per vierkante meter per jaar (21% BTW van toepassing)
Aangeboden sinds
3 weken
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
2008

Oppervlakten

Oppervlakte
570 m² (in units vanaf 285 m²)

Indeling

Aantal bouwlagen
1 bouwlaag
Voorzieningen
Inbouwarmaturen, liften, kabelgoten, systeemplafond, toilet, pantry, verwarming en kamerindeling

Energie

Energielabel
D

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern en winkelcentrum

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Maliebaan 50 B

€ 115 /m²/jaar