Newtonlaan 115 3584 BH Utrecht

€ 130 /m²/jaar

Omschrijving

OBJECT
Als er iets is dat ZEN Building in Utrecht kenmerkt, dan is het licht. Door royale raampartijen in de gevel en een lichtkoepel boven het trappenhuis komt er in dit kantoorgebouw in overvloed daglicht naar binnen. De ruime entree geeft toegang tot een representatieve hal met een bemande receptie. Gasten worden hier opgevangen en verwezen naar een leestafel of een strak gemeubileerd zitje. Een transparant trappenhuis iets verderop in de
hal biedt samen met twee liften toegang tot de hogere verdiepingen. Vanaf de trappen kijk je zo door glazen wanden de kantoorvloeren op. Het minimalistische interieur geeft elke huurder de mogelijkheid om hier zijn eigen sfeer te bepalen.

De vloeren zijn groot en open en beschikken over goede voorzieningen en een optimale afwerking. Zo zijn de leegstaande vloeren voorzien van een nieuw systeemplafond met nieuwe LED verlichtingsarmaturen en gesausde bouwkundige wanden. In de tuin wordt bovendien een terras aangelegd met diverse picknicktafels, planten en gezellige zitjes. Een heerlijke plek om bij mooi weer de lunch te nuttigen, of om gewoon even buiten te kunnen zijn. En wil je een keer iets anders, op de fiets zit je zo in het centrum van Utrecht.

Renovatie:
ZEN Building ligt nagenoeg aan het uitgebreide fietspadennetwerk van Utrecht. Daarom wordt er een prachtige fietsenstalling gebouwd aan de voorzijde van het kantoorgebouw. Deze afgesloten ruimte wordt voorzien van oplaadpunten waar electrische fietsen en pedelecs opgeladen kunnen worden. Daarnaast zal de ruime entree gemoderniseerd worden en wordt er naast het kantoorgebouw een prachtig terras aangelegd. Dit terras is vanuit de lunchruimte bereikbaar. Hier kan in de zon genoten worden van een heerlijke kop koffie of een lunch.

LOCATIE & VOORZIENINGEN
ZEN Building is een eigenwijs gebouw dat middenin het kantorenpark Rijnsweerd aan de oostzijde van Utrecht ligt: een geliefde plek voor maatschappelijke organisaties, (semi-) overheidsinstellingen en zakelijke dienstverleners ASR, PWC, EY, NZa en Keylane.

Het kantorenpark kent een actief parkmanagement: Stichting Kantorenpark Rijnsweerd. Deze zet zich onder meer in voor goede communicatie tussen ondernemers, eigenaren en overheden en zorgt bovendien voor een goede beveiliging en het beheer van de openbare ruimte.

Op kantorenpark Rijnsweer zijn tevens meerdere horeca voorzieningen gevestigd, te weten Bar Lot, Bar Beton en Plato. Bar Lot is dé lunchplek in de buurt met vers gebrande koffie, gezonde sapjes, ovenvers brood en knapperige salades. Ook voorziet Bar Lot in catering voor omliggende bedrijven. Bar Beton zit in het voormalig Provinciehuis en is een high-end congres- en vergadercentrum in de sfeer van een koffiebar. Bij Bar Beton kun je ook terecht voor lunch, borrel en diner. Brasserie Plato is gehuisvest in het gebouw van A.S.R waar je kunt genieten van een heerlijke lunch of de vrijdagmiddagborrel.

OPPERVLAKTE
ZEN Building heeft een totaal vloeroppervlak van circa 5.953 m² verdeeld over de begane grond en de 5 bovengelegen verdiepingen. In totaal is er circa 1.817 m² kantoorruimte beschikbaar voor verhuur, verdeeld als volgt:
3e verdieping ca. 880 m² v.v.o. kantoorruimte
4e verdieping ca. 1.037 m² v.v.o. kantoorruimte

Deelverhuur is mogelijk op de 3e verdieping vanaf circa 250 m² v.v.o. kantoorruimte.

PARKEREN
Onder het gebouw bevindt zich een beveiligde parkeergarage. De parkeernorm bedraagt 1:88 m² v.v.o. kantoorruimte. Ook is er op het buitenterrein ruimte om de fiets te parkeren in een afgesloten fietsen stalling voorzien van oplaadpunten.

HUURPRIJS
Kantoorruimte: € 130,- per m² v.v.o. per jaar;
Parkeerplaats: € 1.000,- per plaats per jaar.

Bovengenoemde huurprijzen dienen te worden vermeerderd met BTW.

Servicekosten:
€ 34,- per m² v.v.o. per jaar, te vermeerderen met BTW als verrekenbaar voorschot.

ENERGIELABEL
ZEN Building is een milieuvriendelijk kantoorgebouw (Energielabel A) en is toekomstbestendig. Er is veel aandacht besteed aan duurzaamheid en het milieu.

OPLEVERINGSNIVEAU
De kantoorruimtes worden modern en hoogwaardig opgeleverd inclusief:
- energielabel A;
- representatieve entree;
- lunchruimte;
- buitenterras;
- zonwerende en isolerende beglazing;
- mechanische ventilatie voorzien van topkoeling;
- systeemplafonds inclusief LED-verlichting;
- drievoudig gecompartimenteerde wandkabelgoten;
- pantryfaciliteiten per verdieping;
- kabelgoten ten behoeve van elektriciteit en databekabeling;
- twee 13-persoonsliften;
- sanitaire voorzieningen per verdieping;
- mindervalide toilet;
- centrale aansluiting glasvezelinternet (VodafoneZiggo);
- overdekte fietsenstalling met laadmogelijkheden voor elektrische fietsen;
- kleine vergaderzalen (voor 4 tot 12 personen) kunnen bij Regus gereserveerd worden.

BEREIKBAARHEID
Per auto:
De ligging van ZEN Building is zeer goed. De bereikbaarheid per auto is zelfs uitstekend te noemen. Vanaf de A27 en de A28 sta je via knooppunt Rijnsweerd in een handomdraai voor de deur. Daarnaast zijn de rijkswegen A2 en A12 binnen 5 minuten bereikbaar via de Waterlinieweg en de A27.

Per openbaar vervoer:
Ook met het openbaar vervoer is de locatie goed te bereiken. Zo ligt er op minder dan 150 meter bushalte Rijnsweerd Noord waar om de paar minuten een HOV (Hoogwaardig Openbaar Vervoer) busverbinding rechtstreekse van en naar Utrecht Centraal Station rijdt, het grootste treinstation van Nederland met aansluitingen in elke richting.

Fiets:
Voor fietsers ligt er eveneens een gunstig traject tussen het centrum en Rijnsweerd Noord met overzichtelijke en veilige fietspaden die geschikt zijn voor gewone fietsen en snelle pedelecs.

Meer informatie vindt u in onze brochure of neem contact met ons op via 030-307 96 10.

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
€ 130 per vierkante meter per jaar
Servicekosten
€ 34 per vierkante meter per jaar (21% BTW van toepassing)
Aangeboden sinds
2 weken
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
Per direct beschikbaar

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1999

Oppervlakten

Oppervlakte
1.817 m² (in units vanaf 250 m²)

Indeling

Aantal bouwlagen
6 bouwlagen
Voorzieningen
Topkoeling, mechanische ventilatie, liften, kabelgoten, systeemplafond, toilet en pantry

Energie

Energielabel
A 1,28

Omgeving

Ligging
Kantorenpark
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, NS Intercitystation op 4000 m tot 5000 m en snelwegafrit op 500 m tot 1000 m

Parkeergelegenheid

Parkeerplaatsen
79 overdekte parkeerplaatsen
Parkeerkosten
Vanaf € 0,- per parkeerplaats per jaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.