• Verhuurd

Nieuwe Keizersgracht 58 1018 DT Amsterdam

€ 1.500 /mnd

Verhuurgeschiedenis

Aangeboden sinds
12 september 2020
Verhuurdatum
2 december 2021
Looptijd
14½ maand

Omschrijving

Dit mooie grachtenpand met historie ligt op een bijzondere plek in Amsterdam Centrum tegenover het geheel gerenoveerde Hermitage Museum, bij de Magere Brug en om de hoek bij Theater Carré, het Rembrandtplein en het Waterlooplein.

Dit deel van de stad werd gebouwd als onderdeel van de 2e Uitleg. De hoofdgrachten werden in de 17e eeuw doorgetrokken over de Amstel. De Nieuwe Keizersgracht 58 is een dubbel grachtenpand. Voor de bouw werden in 1723/1724 twee kavels aangekocht door Benjamin Nunes Henriques, een van de financiers van de VOC. Lange tijd heeft het als woonhuis dienst gedaan, maar later in de periode tot de 2e Wereldoorlog waren er ook bedrijven gevestigd. In 1941 trekt de Joodsche Raad in het pand en wordt Nieuwe Keizersgracht 58 haar hoofdkantoor. Tegenwoordig is het pand in gebruik als kantoorgebouw waar diverse kleinere bedrijven en praktijkruimtes zijn gevestigd.

VLOEROPPERVLAK
Voor verhuur is een ruimte met een vloeroppervlak van circa 80 m² inclusief aandeel in de algemene ruimten beschikbaar, gelegen aan de tuinkant van het souterrain met gemeenschappelijk gebruik van toilet, pantry en doucheruimte. Ondanks de ligging in het souterrain heeft de ruimte een goede hoogte en lichtinval door de lichtkoepels en raampartij aan de achterzijde.

Opleveringsniveau
De ruimte is onder andere voorzien van:
- Representatieve gemeenschappelijke entree
- Grote tuin voor gemeenschappelijk gebruik
- Houten vloer
- Intercominstallatie
- Te openen ramen
- Pantry (gemeenschappelijk)
- Sanitair (gemeenschappelijk)
- Douche (gemeenschappelijk)

BEREIKBAARHEID
Per openbaar vervoer: de kantoorruimte is uitstekend bereikbaar per openbaar vervoer dankzij de nabijgelegen metrohalte (Waterlooplein), tramhaltes (lijn 6,7,9 en 14).

Per auto: Ook per auto is het pand goed bereikbaar via onder andere de uitvalswegen Weesperstraat en Wibautstraat naar de snelweg A10.

PARKEREN
Langs openbare weg (betaald).

HUURPRIJS
€ 1.500,- per maand te vermeerderen met servicekosten en btw.

SERVICEKOSTEN
Een nader te bepalen vaste bijdrage ten behoeve van door of vanwege verhuurder te verzorgen bijkomende leveringen en diensten en het individueel verbruik van nutsvoorzieningen.

HUURTERMIJN
Uitgangspunt 5 jaar met een verlengingsmogelijkheid van 5 jaar. Afwijkende huurperioden in overleg.

HUUROPZEGTERMIJN
Tenminste 12 maanden tegen het einde van een lopende huurtermijn.

BETALINGEN
Huur en servicekosten inclusief btw per kwartaal vooruit.

AANVAARDING
Per direct beschikbaar.

OMZETBELASTING
Bij het vaststellen van de huurprijs is uitgangspunt geweest dat de huurder het gehuurde voor tenminste het bij de wet vastgestelde of nader vast te stellen minimum percentage blijvend zal gebruiken voor prestaties die recht geven op aftrek van btw, zodanig dat kan worden geopteerd voor belaste (ver-)huur. Indien een niet btw belaste verhuur wordt overeengekomen zal een opslag op de huurprijs worden berekend.

ZEKERHEIDSTELLING
Huurder dient een waarborgsom te voldoen ter grootte van minimaal 3 maanden huur te vermeerderen met servicekosten en btw.

HUUROVEREENKOMST
Huurovereenkomst model verhuurder e.e.a. gebaseerd op de huurovereenkomst kantoorruimte en andere bedrijfsruimte ex artikel art. 7:230a BW volgens het model door de Raad voor Onroerende Zaken in 2015 vastgesteld.

HUURPRIJSAANPASSING
Jaarlijks, op basis van het Consumenten Prijsindexcijfer (CPI), reeks Alle Huishoudens (2015=100) voor het eerst 1 jaar na huuringangsdatum.

BIJZONDERHEDEN & DISCLAIMER
De kantoorruimte wordt aangeboden onder voorbehoud goedkeuring verhuurder.

Dit document is gebaseerd op materiaal waarvan BASED REAL ESTATE B.V. van mening is dat het betrouwbaar moet worden geacht. Hoewel BASED REAL ESTATE B.V. bij de samenstelling hiervan de nodige zorgvuldigheid heeft betracht, kunnen feitelijke onjuistheden niet worden uitgesloten. BASED REAL B.V. sluit dan ook elke aansprakelijkheid uit die mogelijk voortvloeit uit het gebruik van de in dit document opgenomen informatie

Kenmerken

Overdracht

Laatste huurprijs
€ 1.500 per maand
Oorspronkelijke huurprijs
€ 1.650 per maand
Servicekosten
Geen servicekosten bekend
Aangeboden sinds
12 september 2020
Status
Verhuurd

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1723

Oppervlakten

Oppervlakte
80 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
1 bouwlaag

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern

Betrokken makelaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.